Porodnice v Boskovicích

218
9.1.13 13:43

Porodnice v Boskovicích

Ahoj. Vím, že tohle téma tu není poprvé, ale za 2.měsíce mám termín, a chtěla bych tam rodit. A potřebovala bych vědět, co sebou, jak je to tam ze sprchama, či wc, s ceníkem, personálem. Díky za odpovědi. Nejlépe z tohohle roku kdo tam rodil. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
575
9.1.13 14:09

Ahoj. Rodila jsem tak v červenci 2011. A naprostá spokojenost.
S sebou si vem základní věci. Dostaneš jeden balík vložek, noční košili a župan.
Pro miminko si vezmi plínky a ubrousky.
Manžel u porodu 500Kč a vana se taky platí ( 500 nebo 300)
Seznam najdeš i na stránkách nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
9.1.13 14:19

Sprchy a wc společné na chodbě, stejně tak i malá jídelnička. Na porodním sestřičky naprosto super. Jak psala předchůdkyně, jela jsem tam s obr. kabelí, ale nepotřebovala jsem krom vložek, plínek a vlhčených ubrousků nic. Vše máš k dispozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
9.1.13 14:23

Taky jsem rodila v červenci 2011. Na porodnim oddělení si můžeš vybrat nadstandard nebo normální pokoj. Za nadstandard se platí asi 300, mají to na stránkách nemocnice, je docela malej, je tam televize a vlastní socialky myslím, moc si to nepamatuju, byla jsem tam jenom na prohlídce před porodem. Dělají tam prohlídky první týden v měsíci. Obycejnej pokoj má takový trochu průsvitný dveře ale ne průhledný, wc a sprcha je pak společná pro 3 pokoje na chodbě. Já jsem tam třeba rodila sama tak jsem šla do normálního pokoje, stejně jsem porodila do 2 hodin po příchodu.
Na novorozeneckym je asi 6 pokojů, některý po 4 a některý po 2 luzkach a jeden nadstandard, tam jsem nebyla, tak nevím jak je vybavenej. Ty ostatní pokoje mají společný záchody a sprchy, ale nikdy jsem tam snad nikoho nepotkala a to jsem chodila na záchod i do sprchy každý 3 hodiny. personál je tam v pohodě až na nějaký 2 starší baby, ty mladší jsou vpohode. Jídlo mě tam hrozně chutnalo. Snědla jsem všechno a ještě jsem měla hlad.
Přečti si tady na emiminu záložku porodnice -boskovice
Jo a potřebujes akorát pliny a ubrousky na miminko a pak vložky a síťový kalhotky pro sebe. Oblečení na mimino i pro tebe ti dají, i různý vzorky masticek a mýdel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
9.1.13 20:58

@Gaguska Mohla bych te poprosit jestli by si mi poslala tu zalozku nevim kde to hledat diky. A mam jeste otazku jk je to s navstevami?? Muzou na pokoj?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
9.1.13 21:24

Návštěvy můžou jen do jídelny, jsou tam všechny návštěvy společně. Nemůžou se tam nosit kytky - je to alergen. Když máš nadstandard tak můžou návštěvy na pokoj, u mě taky byla první den návštěva na pokoji, měla jsem kapacku a nemohla jsem chodit.
Píšu dycky z mobilu a neumím v něm dávat odkazy, prostě jak tady pises na téhle stránce, tak vyjeď úplně nahoru a jsou tam záložky: Diskuze, Poradny, Skupiny, Porodnice, Recenze, Deníčky, Fotoalba, Bazárek, Maminky, Encyklopedie. Tak klikni na Porodnice a pak najdi Boskovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
9.1.13 21:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
9.1.13 23:54

@Gaguska dekuju moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petula33
7.2.13 21:10

Držím pěsti, ať Ti vše proběhne v pořádku, když jsi se rozhodla rodit zrovna v Boskovicích.
Pak dej vědět.
Co se týče obleční, tak o víkendu nechcou moc dávat oblečení a plíny látkové, protože nefunguje o víkendu čistírna, je chladno v koupelně a na záchodech. Jedno balení vložek dostaneš, ale vem si i svoje, můžeš porodnické a nalepovací.
Jídlo si s sebou neber, nebudeš mít ani chuť. Tam jídlo docela ujde, jak kdy, ale dá se to.
Vem si silikonové kloboučky na kojení. Koupíš je v lékárně. Budou tě od nich i odrazovat, ale nedej se a klidně je používej. Vím co píšu. Páč je tam problém s poskytnutím pomoci při kojení. Já měla štěstí až v pátek. V sobotu jsem už konečně jela domů. Byla tam až v pátek sestra večer a ta jediná poradila, a to na novorozeneckém. Prostě pokud nebudeš mít žádné problémy, tak je vše ok. Pokud problémy budou, už je to trochu horší. Každá sestra jiný metr. Dávej pozor co podepisuješ. Půjčí Ti odsávačku na mléko a podepisujeě papír, že jsi byla proškolena a pod. Tak bacha na to.
Vem si kosmetiku na sprchování. Noční košilu si můžeš vzít kdykoliv. Je tam vždy na chodbě na vozíku a bez ptaní si můžeš vzít. Protože buď poteče mléko nebo protečeš. :mrgreen: a také vložky do kojenecké podprsenky a hlavně těhotenský průkaz a občanku, a to i manžel nebo přítel. Když tě to chytně večer kolem deváté např, musíte přes vrátnici.
Kdybych se ještě na něco vzpomněla, tak písnu a vem si neperlivou vodu a to hodně vody. Bude žízeň. Bacha na prochladnutí, takže župan s sebou a teplé ponožky. :) :) a také i bavlněné kalhotky + porodnícké kalhotky, ty jsou lepší při vizitách, které jsou ráno nebo v průběhu dne.
Zatím papa :) :)

• Citovat
  • Upravit
1619
7.2.13 21:56

Mě teda musel manžel nosit jídlo z domu, všechno sem tam snedla a měla jsem furt hlad, hlavně v noci. :nevim:
Zupan jsem tam u nikoho neviděla, ale to bylo asi tím, že byl červenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petula33
9.2.13 11:39

@Gaguska
NO, něco dobrého na zub určitě ano. Ale jídlo docela ušlo, sice to nebyl žádný zázrak, ale dal se to.
Rodila jsem v březnu. Na pokojích bylo docela teplo, ale jinde zase chladno. Župan tam měly všechny.

• Citovat
  • Upravit
Dája22
1.3.13 23:21

Ahoj.
Chtěla bych se zeptat maminek, co rodily v Boskovicích, kdy jste se registrovaly (který tt) a kde přesně - mám strach, že tam budu bloudit? :oops: Někde jsem četla, že mám přímo zazvonit na porodních sálech…
Já jsem teď ve 34 týdnu a myslím, že je nejvyšší čas :nevim: :)
Moc vám děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
1619
2.3.13 06:44

Tak potřeba registrovat asi není (teda kromě Prahy), tady tě vemou dycky, zavoláš si sem až tě předá z péče tvůj gynekolog, do té doby chodis pořád k tomu svýmu.
http://www.nembce.cz/gynekologicka#…
Tady se pak objednáš k někomu na prohlídky do ambulance. Já jsem třeba chodila do 37.týdne furt ke své doktorce a pak od 38.týdne sem do Boskovic. Ale každej doktor posílá jinak. Jinak první návštěva v Boskovicich probíhá tak, že jdeš nejprv na pásy přímo na to porodnicky oddělení takže si to tam prohlidnes a aspoň tam pak trefis. Kdyz budeš bloudit tak ti někdo poradi, ale já radim jít si to prohlidnout před porodem, jinej vstup je totiž přes den a jinej je v noci, v noci se jde přes vrátnici a pak bočním vchodem. Když půjdeš přes den, tak vejdes hlavním vchodem a půjdeš pořád rovně po dlouhé chodbě až dojdes ke schodum a tam pak vyjedes výtahem do patra (nevím kteryho) vystoupis z výtahu a seš hned tam.
Jinak myslím porodnice sama dělá prohlídky první týden v měsíci, nevím kterej den, možná v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
2.3.13 15:32
@Dája22 píše:
Ahoj.
Chtěla bych se zeptat maminek, co rodily v Boskovicích, kdy jste se registrovaly (který tt) a kde přesně - mám strach, že tam budu bloudit? :oops: Někde jsem četla, že mám přímo zazvonit na porodních sálech…
Já jsem teď ve 34 týdnu a myslím, že je nejvyšší čas :nevim: :)
Moc vám děkuji za odpověď

Záleží na tom, jestli budeš chodit na ozvy přímo sem do nemocnice (není nutná registrace-papíry s tebou vyplní jak půjdeš na ty ozvy;) ) nebo jako třeba já-chodila jsem až do termínu porodu ke svému Dr, takže jsem se registrovat předem musela. Stačí tam přijít kdykoli ve všední den, ideálně prý dopoledne, porodní je v posledním patře-myslím, že je to 4. patro a tam už to nepřehlídneš ;) Zazvoníš u porodního sálu a řekneš, že se jdeš registrovat ;) Já se registrovala v 38tt. Ono kdyby jsi náhodou začala rodit pár týdnů před termínem a nebyla zaregistrovaná, tak se myslím nestane vůbec nic-na ulici by tě asi nevyhodili (i když zrovna v Boskovicích je možné úplně všechno :zed: ).
Jinak-jak už bylo napsáno předemnou-můžeš jít na prohlídku porodních sálů, bývá každé první pondělí v měsíci ve 14 hod, stačí přijít do 2. patra ke knihovně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vejunecka23
4.3.13 12:50

zdravim

Zdravim ano dneska je prohlidka jdu tam take si to omrknout budu rodit po prve v boskovicich jinak je to muj druhej porod a jak tak ctu tak je to lepsi nez v brne pac v brne na obilnaku jsem musela met skoro vsechno svoje pomalu nic nazapujcili a tady jen tak mala kabelka s vecma a hotovo no super vody jsou jasnacka jinak je k dispozici myslim caj ale nevim jak tady v brne byl k dispozici aji na porodnim takze super jinak ja rodim koncem kvetna ale i tak zacnu chodit do nemocnice a tim se chcu optat zda staci jednou nebo vicekrat a jeste se chcu optat jestli je nejake cviceni pro tehotne maminky a kde kam se obratit nejlepse kde kouknout na to na strankach a jeste mala otazecka plati se neco za tu prohlidku v nemocnici nebo neplati dekuju

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková