Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je to tak. Já měla UTZ jako diagnozu těhu, pak 12. týden, 20. týden- bude a pak by měl být ve 30. jinak si platím 300 ![]()
terezka19 píše:
holky a nevíte, zda mohu gynekologa požádat o UTZ i když nejsem těhotná? chtěla bych se nechat vyšetřit jen tak preventivně. je možné tím ultrazvukem zjistit třeba i nějaký problém v děloze? mám na tohle jako netěhotná vůbec nějaký nárok?? a nevíte, zda si to budu muset zaplatit a nebo na to mám od pojišťovny právo? jsem u vzp
Když mu řekneš, že se ti o 3 týdny zpozdila menstruace a že si myslíš, že jsi těhotná, tak ti ho určitě udělá.
A pak ti jen řekne, že tam nic není…
Kdybys o to požádala „na férovku“, tak nevím, jak by to pojišťovně vyúčtoval a asi by ti to rozmlouval (resp. nechal by si ho zaplatit).
Mně gyndr. nedělá UTZ na každé kontrole a já to po něm ani nevyžaduji. Jen když jsem tam byla v 16tt, tak se mě ptal u jaké jsem pojišťovny. Když jsem řekla že u VoZP, tak řekl, že: „ti chtějí jeden UTZ navíc“ (asi nad ty 3 co zmiňovaly holky). Tak jsem byla překvapená, jakou to mám dobrou pojišťovnu… ![]()
Wiolla píše: [Když mu řekneš, že se ti o 3 týdny zpozdila menstruace a že si myslíš, že jsi těhotná, tak ti ho určitě udělá.A pak ti jen řekne, že tam nic není…
Kdybys o to požádala „na férovku“, tak nevím, jak by to pojišťovně vyúčtoval a asi by ti to rozmlouval (resp. nechal by si ho zaplatit).
To je snad trošku dětinský přístup ne?
Tak snad jsem dospělá a když něco chci, tak si to i zaplatím třeba, pokud na tom trvám…dobrý dr. by měl na požádání ultrazvuk udělat, ale zadarmo ani kuře nehrabe
Asi jsem divná, ale tohle mi přijde fakt ujeté, abych si něco vymýšlela…
já měla každý UTZ zdarma.I když je pravda,že na začátku jsem si platila screening.A za normální fotku jsem platila 50kč a za 3D 250kč.jiank za utz jsem neplatila.
UTZ se bezne dela i bez gravidity, napr. ke zjisteni vyse sliznice pri opozdene menstruaci, k vylouceni ci zjisteni cysty pri bolestech spodku atd.. alespon ja tu zkusenost mam, pohmatem dr nezjisti vse a od toho je UTZ
uz jsem to tu psala mnohokrat.POkud je tehotenstvi rizikove,vsechny utz jsou proplacene.Za obe tehotenstvi jsem mela mnoho utz(za posledni 41 utz,to predtim uz si nepamatuju,ale taky jich bylo dost).Soukromeho gyn.mam taky.
ale nyni se nebavime o tehotenstvi, odpovidam na dotaz
terezka19 píše:
holky a nevíte, zda mohu gynekologa požádat o UTZ i když nejsem těhotná?
ja platila ultrazvuk jen jednou a to kdyz jsem prisla ze jsem zrejmne tehu, tak chtel 50,– za potvrzeni… od te doby neplatim nic a ultrazvuk dela vzdy kdyz tam prijdu aby zkontroloval srdicko a plod jak roste.
jedine co jsem platila jeste bylo 400,– za odber krve na gen. vady v 10tt
locika píše:Wiolla píše: [Když mu řekneš, že se ti o 3 týdny zpozdila menstruace a že si myslíš, že jsi těhotná, tak ti ho určitě udělá.To je snad trošku dětinský přístup ne?A pak ti jen řekne, že tam nic není…
Kdybys o to požádala „na férovku“, tak nevím, jak by to pojišťovně vyúčtoval a asi by ti to rozmlouval (resp. nechal by si ho zaplatit).Tak snad jsem dospělá a když něco chci, tak si to i zaplatím třeba, pokud na tom trvám…dobrý dr. by měl na požádání ultrazvuk udělat, ale zadarmo ani kuře nehrabe
Asi jsem divná, ale tohle mi přijde fakt ujeté, abych si něco vymýšlela…
Však já jsem netvrdila, že bych to tak udělala já.
Já bych požádala a zaplatila (nemám problém si ani říct, ani zaplatit, pokud by to bylo považováno za nadstandard). A proto bych se takto v diskuzi taky neptala. Dotaz jsem pochopila tak, že se terezka té případné platby obává… ![]()
Příspěvek upraven 18.01.11 v 16:16
já měla ultrazvuk zdarma při každé kontrole a foteček mám asi 50
a všechno zadarmo, v těhotenství jsem neplatila za nic a roční poplatek taky neplatím
Záleží na druhu pojišťovny, ale většinou doktorovi proplácejí 7 UZ za rok. Pokud tento limit překročí a omylem ho vykáže pojišťovně, tak ta mu ho neproplatí a v některých případech (pokud se sejde více pacientek), tak i za to dostane pokutu. Takže když dělají více UZ, prostě ho z ochoty udělají, ale zadarmo.
Terezko, nevím zda nějaké problémy máš, ale pokud tě třeba pobolívá v podřbišku, máš cyklus nepravidelný, nebo ti nejde nějakou dobu otěhotnět, tak by ti ho Dr.nejspíš udělal a mohla bys mu to i v té souvislosti říct a nejspíš by nic nenamítal. Já když jdu na gyndu, tak mi taky dělá UZ skoro vždy, mám chronický bolesti podbřišku - občas se udělá cysta.
doudovka píše:
Ahoj, mám dotaz… Chodím k soukromému gynekologovi, řekl mi, že pojišťovna hradí tři UTZ v brzkém stádiu těhu, ve 20tt a 30tt.. Že za ostatní si musím uhradit 500Kč, tak by mě zajímalo, jestli to taky tak máte, nebo ze mě chce vytáhnout jen prachy?
Tvuj dr. má pravdu, že UTZ platí pojišťovna jen 3×. Ostatní jsou jen z jeho dobré vůle a záleží na něm, zda ti je udělá a nechá si je zaplatit. Moje dr. jiné nedělá, když si je vyžádám, tváří se, jak když jí nejvíce obtěžuji a platím 300kč ![]()