Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám dotaz… Chodím k soukromému gynekologovi, řekl mi, že pojišťovna hradí tři UTZ v brzkém stádiu těhu, ve 20tt a 30tt.. Že za ostatní si musím uhradit 500Kč, tak by mě zajímalo, jestli to taky tak máte, nebo ze mě chce vytáhnout jen prachy?
Každý sokromník to má jinak. Já bych třeba platila jen za tisk fotky, ne za kontrolu ultrazvukem jako takovou.
doudovka píše:
Ahoj, mám dotaz… Chodím k soukromému gynekologovi, řekl mi, že pojišťovna hradí tři UTZ v brzkém stádiu těhu, ve 20tt a 30tt.. Že za ostatní si musím uhradit 500Kč, tak by mě zajímalo, jestli to taky tak máte, nebo ze mě chce vytáhnout jen prachy?
Jojo, pojišťovna hradí 3.UTZ (nevím jak která). Ty ostatní jen z nějakého důvodu. Pokud chceš UTZ. sama, budeš si muset za něj zřejmě zaplatit. Já mám zatím za sebou čtyři, jenže z toho dva byli při hospitalizaci a v rámci rizikového těhotenství.
Já jsem měla ultrazvuk jen ve 20 a 30 týdnu, jinak mi ho nedělala. Asi, když to chceš na požádání, tak se platí. Já jsem začala od 34 týdne chodit na monitor, chodila jsem každý týden. Kdyby se něco doktorce nezdálo, tak by ti udělala ultrazvuk.
doudovka píše:
Já mám taky soukromého gyndaře, platím roční poplatek, všechno mám v ceně, nikdy jsem si za nic nepřiplácela, UTZ jsem měla rozhodně víc, stejně tak fotek ![]()
to má asi každý jinak, mi dělá UTZ pokaždé, co tam jsem a neplatím nic, jen když chci fotku tak 50,–
Moje pojišťovna taky proplácí jen 3 UTZ, musela jsem si akorát zaplatit 50,– za fotku, jinak jsem neplatila vůbec nic. V nemocnici taky bylo plno UTZ, ale taky jsem neplatila.
holky a nevíte, zda mohu gynekologa požádat o UTZ i když nejsem těhotná? chtěla bych se nechat vyšetřit jen tak preventivně. je možné tím ultrazvukem zjistit třeba i nějaký problém v děloze? mám na tohle jako netěhotná vůbec nějaký nárok?? a nevíte, zda si to budu muset zaplatit a nebo na to mám od pojišťovny právo? jsem u vzp
řekl mi, že pojišťovna hradí tři UZ, pokud jich chci víc, ať dám 500 asi jako ty ![]()
doudovka píše:
Já to měla tak, že nařízené UTZ jsem neplatila jen třeba za fotku 30kč a kdybych chtěla nějaký navíc za ten bych si musela zaplatit, ale když jsem byla na UTZ kvůli podezření nízko položené placenty platit jsem nemusela i když už jsem měla překročen limit..
Za samotný UTZ jsem nikdy nic neplatila a to mi ho dělali při každé návštěvě.
tak ja mam ultrazvuk vzdy pri kazde navsteve a neplatim nic ..jen fotku 50,–
No on mi je dělá automaticky, neptá se jestli ho chci nebo nechci, každou prohlídku mi ho dělá a kontroluje srdíčko..
mám soukomého gynekologa, neplatím žádný roční poplatek, ultrazvuk mě dělá při každý prohlídce, ikdyž jsem nebyla těhotná, pokaždé mě dá 4 fotečky takže jich mám už teď doma štos, ty mám taky zadarmo
takže asi jak kde, prostě záleží na ochcotě dr.udělat UZ ikdyž ví, že mu to pojišťovna nezaplatí.Zatím jsem měla 5 ultrazvuků do toho 17.tt