Platíte babičce za hlídání

Anonymní
21.1.23 20:19

Platíte babičce za hlídání

Zdravím všechny. Dohadujeme se trochu s manželem. Našla jsem si při rodičovský brigádu, aby se to trochu vyplatilo, tak bych potřebovala 2× měsíčně hlídat od rána do doby než přijde manžel domu. Jeho máma bydlí přibližně 80 km od nás a ty 2 dny by k nám jezdila. Manžel chce platit dopravu. Mne se do toho moc nechce, protože moji mámě nic nedavame, když děti pohlídá a to je hlídá častěji (třeba o víkendu) argumentuje tím, ze moje máma bydlí blíž (zhruba 15km). Samozřejmě je u nás navareno a nakoupeny, takže v tomto směru jim absolutně nic nechybí. Tak se chci zeptat ke běžné si takto v rodině platit :think:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
LP4
1363
21.1.23 20:22

No já hlídání nemám žádný. Ale můj názor je na výše uvedené takový, že kdyby babička byla nějaká chudá chudinka, kterou by ten autobus vytrhl, tak bych ji to určitě zaplatila. Ale pokud tomu, tak není a má zájem o hlídání, tak si myslím, že by za vnoučaty měla jet za svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
21.1.23 20:24

A kolik by to bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 20:24

Mají příjem vyšší, než my.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.1.23 20:25

1000

• Citovat
  • Upravit
22571
21.1.23 20:27

Tohle je na dohode s babickou. Jestli chce proplacet dopravu, tak by se mela proplacet, jestli nic nechce, tak to jde nabidnout a kdyz nebude chtit, tak nic. Neplatila bys babicce za hlidani, ale proplatila ji naklady spojene s cestou. To je celkem rozdil. Zalezi, jestli je babicka treba v duchodu a pocita penize. Jak hodne zase pomahate vy ji. To si musite vyresit mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.1.23 20:28
@Anonymní píše:
Zdravím všechny. Dohadujeme se trochu s manželem. Našla jsem si při rodičovský brigádu, aby se to trochu vyplatilo, tak bych potřebovala 2× měsíčně hlídat od rána do doby než přijde manžel domu. Jeho máma bydlí přibližně 80 km od nás a ty 2 dny by k nám jezdila. Manžel chce platit dopravu. Mne se do toho moc nechce, protože moji mámě nic nedavame, když děti pohlídá a to je hlídá častěji (třeba o víkendu) argumentuje tím, ze moje máma bydlí blíž (zhruba 15km). Samozřejmě je u nás navareno a nakoupeny, takže v tomto směru jim absolutně nic nechybí. Tak se chci zeptat ke běžné si takto v rodině platit :think:.

Jízdné bych jí platila. Ale ona si možná nic nevezme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.23 20:29
@Anonymní píše:
Mají příjem vyšší, než my.

To je přece úplně irelevantní. Přikláním se k zaplacení cesty, protože to hlídání je pravidelné a nutné k situaci - ne hlídání z radosti. :nevim: Plus nejde o “platbu za hlídání”, ale pokrytí nákladů. Přijde mi samozřejmé to uhradit.

O jakých částkách za bus měsíčně se bavíme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
21.1.23 20:31

Zeptala bych se jí, jestli chce příspěvek na cestu. Předpokládám, že pokud má vyšší příjmy než ty, s hlídáním souhlasí, těší se na vnoučata a je normální, tak odmítne. Tím bych to pak považovala za vyřízené. A pokud by řekla, že ano, domluvila bych se na konkrétní výši, aby se ti brigáda vyplatila.

• Citovat
  • Upravit
33005
21.1.23 20:32

Pokud by babička suplovala jesle (pravidelně, časově jasně stanovené a dlouhodobě hlídání), tak bych se jí nějak revanzovala. Třeba tou štvou dopravy, udelanim velkého nákupu, nákupem něčeho do domácnosti.
Pokud jde o hlídání typu, aby si užila vnoucatka nebo aby řidiče mohli jednou za rok večer do kina, tak tam mi přijde dostačující dovalit třeba jen jídlo pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
21.1.23 20:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.1.23 20:35
@Anonymní píše:
píše: Více

No jako sorry, ale tisícovka měsíčně jen za bus, protože ty potřebuješ na brigádu, je celkem dost. Takže tam mi přijde naprosto v pořádku minimálně nabídnout atbu dopravy
Taky nabízím tychyni, že ji třeba dáme na benzín a vstupy, když plánovala o prázdninách vozit vnoučata po výletech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710

A vám, když jedete na návštěvu, oni proplácejí benzín?? :think: Nic bych nedavala, navíc to nedává smysl, když se ženes do práce, abys vám přivydělala. A podle téhle logiky by měl proplácet hlídání i druhé babičce, třeba 200 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664

Klidně bych to manželovi odsouhlasila. A vymínila bych si čas od času nějaký dárek pro druhou babičku, tvojí maminku. Nemusí to být peníze, stačí nějaká drobnost, která by jí udělala radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 20:36
A když jim jedeme pomoc my, taky by nám měla tedy zaplatit? :think:.
@broskvová zmrzlina píše:
To je přece úplně irelevantní. Přikláním se k zaplacení cesty, protože to hlídání je pravidelné a nutné k situaci - ne hlídání z radosti. :nevim: Plus nejde o “platbu za hlídání”, ale pokrytí nákladů. Přijde mi samozřejmé to uhradit.O jakých částkách za bus měsíčně se bavíme?

500 den, jezdí autem. Nutné je to jen, abych mohla chodit víc hodin v jeden den. Manžel nechce, abych chodila každý den odpoledne. Takto bych šla 2× na 12h místo 8× po 3 hodinách.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová