platkova zelatina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
220
26.3.10 16:35

platkova zelatina

Prosim muzete mi poradit s pripravou na platkou zelatinu?Rada by jsem chtela pripravit nepeceny dort se smetanovym kremem a tou plat.zelatinou,uz jsem to zkousela ale krem jsem s hrudkami :think: ,muzete mi poradit se zarucenym navodem jak na pripravu platkove zelatiny,(nejaky recept na krem s plat.zelatinou) dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1180
26.3.10 17:01

Ahoj, nepečené dorty dělám často - klasické se u nás moc nejí. Plátková želatina je moje nejoblíbenější, dobře se mi s ní pracuje. Bohužel dělám dorty od oka - z různých surovin a jejich kombinací - kysaná smetana, tvaroh, šlehačka a jogurt (ten může mít někdy problém s želírováním), takže přesný recept bude na rychlo pro mě problém :think:

Tady máš link na dva moje recepty, jediné které jsem zaznamenala

http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…

Je nutné želatinu dobře rozpustit, nevařit, mírně nechat vychladnout a pak postupně přidávat ostatní suroviny a pořád míchat, aby se směs dobře spojila.
Zatím jsem neměla problém :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
26.3.10 17:10

ahojky a moc krat ti dekuju skvely popis pripravy diky moc papa uz jdu na to :jazyk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
26.3.10 17:50

A já slepoň starý čtu „oplatková“ želatina a říkám si, tož jsem debil, co to je? Mno… Možná mě omlouvá, že je pátek a já jsem učitelka :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
26.3.10 18:27
No tak jsem uz hotova s dortikem,koukam ani ne 30min.,a krem mi krasne ztuhnul :palec: moc diky , akorat nevim jak to dopadne ted, kdyz jsem ten dortik polila dortovym zelem !?teply?! :think: no snad jsem nic nepokazila
paraplicko píše:
Ahoj, nepečené dorty dělám často - klasické se u nás moc nejí. Plátková želatina je moje nejoblíbenější, dobře se mi s ní pracuje. Bohužel dělám dorty od oka - z různých surovin a jejich kombinací - kysaná smetana, tvaroh, šlehačka a jogurt (ten může mít někdy problém s želírováním), takže přesný recept bude na rychlo pro mě problém :think:

Tady máš link na dva moje recepty, jediné které jsem zaznamenala

Je nutné želatinu dobře rozpustit, nevařit, mírně nechat vychladnout a pak postupně přidávat ostatní suroviny a pořád míchat, aby se směs dobře spojila.
Zatím jsem neměla problém :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
26.3.10 22:56
Jsem ráda, že se povedlo :palec: Polevy se neboj, určitě nebyla horká, takže na dortík to nebude mít vliv. Jak je to ztuhlé, tak to drží :palec: :-D A i kdyby se stalo, že dort ještě nebude tuhý, tak se dá naopak s polevou a řídkým dortem pracovat - různě zdobit, stane se součástí dortu :-D
veras píše:
No tak jsem uz hotova s dortikem,koukam ani ne 30min.,a krem mi krasne ztuhnul :palec: moc diky , akorat nevim jak to dopadne ted, kdyz jsem ten dortik polila dortovym zelem !?teply?! :think: no snad jsem nic nepokazila
paraplicko píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
27.3.10 07:51
Ahoj tak dneska jsem koukala na dortik a vypada krasne,doufam ze i tak bude chutnat :-D diky moc za super navod na pripravu :kytka:
paraplicko píše:
Jsem ráda, že se povedlo :palec: Polevy se neboj, určitě nebyla horká, takže na dortík to nebude mít vliv. Jak je to ztuhlé, tak to drží :palec: :-D A i kdyby se stalo, že dort ještě nebude tuhý, tak se dá naopak s polevou a řídkým dortem pracovat - různě zdobit, stane se součástí dortu :-D
veras píše:
paraplicko píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport