Platový výměr
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
platový výměr
Dobrý den, prosím o radu. Nastoupila jsem do nové práce. Dostala jsem platový výměr, tato částka je v hrubém, nebo čistém? Neshoduje se mi s částkou ve smlouvě, tak tedy doufám, že v čistém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Jiiriinka1 Vždy se uvádí v hrubém, uvádění v čistém je nesmysl. Akorát je mi tedy divné, že by byla částka ve smlouvě a k tomu ještě platový výměr
buď má být v jednom nebo v druhém, ale ne v obojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jiiriinka1 Vždycky se uvádí v hrubém. A jak to že máš částku ve smlouvě + ještě platový výměr?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jiiriinka1 v hrubém, ale pokud máš plat nebo mzdu uvedenou ve smlouvě, není potřeba platového výměru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jiiriinka1 Musí to být stejné! A je to víc nebo méně? Uvádí se hrubá mzda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To máte výši mzdy uvedenu v pracovní smlouvě a vedle toho ještě mzdový výměr? A navíc na jinou částku? Domnívám se, že přednost má výše mzdy uvedená v pracovní smlouvě. Mzdový výměr je v tomto případě navíc, a podle mě i neplatný. Pokud je mzda sjednána ve smlouvě, k její změně může dojít jenom za souhlasu obou stran. Pokud by tam sjednána nebyla, pak je na řadě mzdový výměr.
Hovoříte o platu - Vás vyplácí stát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti
no, ale pokud ten vymer podepsala, tak to je souhlas obou stran, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali píše:
@Nirrti
no, ale pokud ten vymer podepsala, tak to je souhlas obou stran, ne?
platový výměr podepisuje jen zaměstnavatel, s tím zaměstnanec nesouhlasí… podepsat by musela dodatek ke smlouvě, kdyby jí chtěli změnit plat v ní uvedený… ale platový výměr má jen informativní charakter…
Příspěvek upraven 01.02.16 v 11:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ali-Ali Ne, podpis na mzdovém výměru je jenom potvrzením, že byla s výměrem seznámena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero @Nirrti
aha, tak to je pro zakladatelku dobre vedet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mám právě smlouvu, kde mám 18ti a nějaké drobné, pak jsem dostala platový výměr, kde je rozepsáno, jaké jsou příplatky, jestli mám na sebe děti a tam je 16500.. takže jsem právě docela zmatená a jediné co mi napadlo je, že ten platový výměr už je mzda čistá..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nirrti píše:
To máte výši mzdy uvedenu v pracovní smlouvě a vedle toho ještě mzdový výměr? A navíc na jinou částku? Domnívám se, že přednost má výše mzdy uvedená v pracovní smlouvě. Mzdový výměr je v tomto případě navíc, a podle mě i neplatný. Pokud je mzda sjednána ve smlouvě, k její změně může dojít jenom za souhlasu obou stran. Pokud by tam sjednána nebyla, pak je na řadě mzdový výměr.Hovoříte o platu - Vás vyplácí stát?
Ano, nemám mzdový výměr, ale platový…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jiiriinka1 píše:
No já mám právě smlouvu, kde mám 18ti a nějaké drobné, pak jsem dostala platový výměr, kde je rozepsáno, jaké jsou příplatky, jestli mám na sebe děti a tam je 16500.. takže jsem právě docela zmatená a jediné co mi napadlo je, že ten platový výměr už je mzda čistá..
a máš plný úvazek? Ještě mě napadla možnost, že při plném úvazku bys měla mít těch 18 a těch 16 je vyčíslení sníženého úvazku… nicméně pořád platí ta skutečnost, že pokud máš plat uvedený ve smlouvě, může být jakákoliv změna provedena jen dodatkem ke smlouvě a ten dodatek musíš podpsat i ty…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit