Platy právniček, jak se pohybují?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Platy právniček
Zdravím Vás ženy
Jsem čerstvě po dostudování PF UK a zajímalo by mě, jak se pohybují mzdy právniček (Praha a okolí) na pozici firemní právník. Zajímalo by mě, zda máte některá například zkušenost se státní správou pro porovnání workloadu.
Děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ve státním je to i s PrF ze začátku velká bída, protože nulová praxe, takže nejnižší stupeň, tabulkový plat, zpočátku třeba i bez osobního, tabulky se dají najít volně na netu… ale rozhodně bych se ohlídla radši v civilním sektoru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
Ano, ve státním teď dělám…
Proto bych ráda slyšela od někoho, kdo má zkušenost s obojím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je státní a státní - na jakým jsi úseku? Jsou úřady, kde se fakt maká a jinde velký klídek. U toho firemního právníka to taky bude kus od kusu. Jako určitě mnohem míň práce než v advokátce i v té firmě. Ale celkově, pokud máš background a schopnosti na firemního právníka (tj. jsi spíš psavý a analytický typ, protože jde hlavně o návrhy a kontroly neprůstřelných smluv), tak by to zas tak náročné být nemělo. Nástup 40-60 (dle místa, jestli je to mezinárodní korporát a pracuješ i v jiných právních a jazykových režimech, může být i víc). Ale rychle to roste dle výkonu, takže k té stovce se schopný firemní právník za pár let dostane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit