Platy učitelů SŠ 2021
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Platy učitelů SŠ 2021
Ahojky, chtěla bych se zeptat, kolik si v současné době vydělává učitel na gymplu, včetně odměn. Kdysi to byla opravdu almužna, tak mě zajímá současná situace. Zároveň bych se chtěla zeptat, zda je stále nouze o učitele biologie a chemie… moc díky za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Coriel píše:
Ahojky, chtěla bych se zeptat, kolik si v současné době vydělává učitel na gymplu, včetně odměn. Kdysi to byla opravdu almužna, tak mě zajímá současná situace. Zároveň bych se chtěla zeptat, zda je stále nouze o učitele biologie a chemie… moc díky za odpovědi
tak si najdi tabulku, ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coriel píše:
Ahojky, chtěla bych se zeptat, kolik si v současné době vydělává učitel na gymplu, včetně odměn. Kdysi to byla opravdu almužna, tak mě zajímá současná situace. Zároveň bych se chtěla zeptat, zda je stále nouze o učitele biologie a chemie… moc díky za odpovědi
Tabulky znáš? Příplatky za třídnictví, odsuplované hodiny apod také? K tomu si přihoď osobko a odměny podle xichtu, podle štědrosti ředitelů atp. Velmi hrubým odhadem bych řekl 35-50 hrubého vč. všech odměn atp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coriel píše:
O učitele biologie nouze není o chemii možná ano, ale jak kde.
Plat si najdi v tabulkách. Plus nějaké odměny, které nejsou závratné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka tam to není s odměnami a s bonusy ha třídnictví, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coriel píše:
No a kde bys chtěla hledat tabulku odměn? To prostě záleží na konkrétním případě. Máš různé narokove příplatky např. metodik, třídní učitel atd. na to jsou stanovené limity. No a pak jsou ve hře odměny podle „odvedené práce“. A to ti opravdu nikdo neřekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coriel píše:
to má každá škola jinak, to ti nikdo neřekne. Běžně bývají odměny třeba jednou dvakrát za rok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII tak proto se ptám, jak to reálně vypadá ve skutečnosti od lidí, co v té profesi jsou… jedna věc je co píše internet a tvrdí politici, druhá jak to vypadá reálně, proto mě zajímá jak to ti učitelé tedy mají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já učitel nejsem, takže neporadím. Ale dle toho jak se přidávalo si myslím, že minimální mzda v tomto oboru bude 35 hrubyho cca. Kamarádka učí na základní škole první stupeň a má asi 45 hrubého. A není třídní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím anonym peníze. Učím na poloviční úvazek a čistého mám většinou kolem 20tis.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, též učím na SŠ, čistého mám mezi 33-35tisíci, podle suplování, projektů, odměn (ty jsou ale max. dvakrát ročně). Učím už 22let a jsem metodička prevence i třídní. Ono záleží na řediteli, jak s penězi naloží, jestli má škola projekty atd…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, též učím na SŠ, čistého mám mezi 33-35tisíci, podle suplování, projektů, odměn (ty jsou ale max. dvakrát ročně). Učím už 22let a jsem metodička prevence i třídní. Ono záleží na řediteli, jak s penězi naloží, jestli má škola projekty atd…
A jak jste jinak spokojená? Kdybyste zpětně měla vybrat, učinila byste tak? Nedávno jsem byla za mými milovanými chemikářkami z gymplu a ty byly k mé změně ze zubního lékařství na učitelství trochu skeptické, že být mnou, radši jdou na zuby kvůli budoucnosti, že učitelství je almužna… myslí to v dobrém, ale asi by mě to naplňovalo víc. Jak na to pohlížíte vy po 22 letech praxe? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coriel píše:
A jak jste jinak spokojená? Kdybyste zpětně měla vybrat, učinila byste tak? Nedávno jsem byla za mými milovanými chemikářkami z gymplu a ty byly k mé změně ze zubního lékařství na učitelství trochu skeptické, že být mnou, radši jdou na zuby kvůli budoucnosti, že učitelství je almužna… myslí to v dobrém, ale asi by mě to naplňovalo víc. Jak na to pohlížíte vy po 22 letech praxe?
Pokud jde čistě o peníze, tak zubař si vydělá násobky platu učitele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa Toho jsem si vědoma, proto jsem na zuby šla, ale holt mě to tolik nebaví… a dělat něco jen kvůli penězům asi nechci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Coriel píše:
@Zumpa Toho jsem si vědoma, proto jsem na zuby šla, ale holt mě to tolik nebaví… a dělat něco jen kvůli penězům asi nechci…
Chápu. Pro mě je nepředstavitelné, abych se po celý život živil tím, co mě nebaví. Dnešní platy učitelů jsou docela dobré, pokud společnost bude preferovat vzdělání, tak se možná ještě zlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit