Plavání bazén/vana?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Plavání bazén/vana?
Mám 5 měsíční miminko, chtěla jsem s ním chodit do vany a pak na nějaké plavání, ale doktorka mi řekla ať radši nikam nechodíme a jsem s malým doma, aby něco nechytl od ostatních…Malý je zdravý jak rybka…Tak se chci zeptat kam chodíte vy, jaké máte zkušenosti, vana už je asi zbytečná..?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
a nemyslela to teď že třeba u vás něco řádí?
Jinak nevidím důvod proč nechodit, ano, je možné že něco chytí. Nic nechytí jenom pokud ho budeš držet doma ve vyčištěném vzduchu a budeš k němu chodit jenom s rouškou…
na plavání klidně choďte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, tak to abys nechodila ani do obchodu, né? Tam je totiž mnohem vyšší pravděpodobnost, že od ostatních něco chytne, než na kojeneckém plavání, kam většinou chodí děti jen zdravé a kde bazén splňuje určité limity.
![]()
Jinak ano, první kluk začal plavat v půlroce, na bazéně. Plave už víc jak dva roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ona většina doktorek je proti, naší se to taky nezamlouvá. Já osobně volila vanu, protože nemám ráda společnost cizích lidí a tohle mi přišlo takový intimní a navíc lektorka přistupovala fakt podle toho, co se Vítkovi líbí a co snese.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba jen doktorka tyhle „hromadně organizované“ akce nemá ráda. S dcerou jsem chodila na vaničky a pak na tříměsíční kurz plavání. Na plavání tady brali děti až od 6 měsíců, do té doby mohly jen o vany. Dceru čas od času bereme do vodního světa do dětské části.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila jsem se synem od půl roka do bazénu pro děti a chodíme pořád. Líbí se mu tam a aspoň se trochu posílí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je pravda, že doktorky obecně to hromadný plavání nerady vidí. A je pravda, že tam může prcek něco chytit - náš malý třeba chytil na bazéně šestou nemoc. Na a co, aspoň ji měl za sebou
Od známé malý tam zas chytil nějakou kožní vyrážku, dost nepříjemnou, museli mu ty boláky vymačkávat, no děs. No a ty maminy tam s těma dětma s tou vyrážkou chodily pořád, i když věděly, že je to infekční… ![]()
Je to prostě na Tvém zvážení, jestli chodit nebo ne. Já chodila a bylo to fajn. Pak se to ale prckovi přestalo líbit, nechtěl k instruktorce, nechtěl se potápět, nechtěl dělat nic s ostatníma. Tak jsme na další kurz už nechodili…
Ale za mě chodit, když chcete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky myslím, že záleží na reakci toho malého človíčka…, naše malá vodu miluje, chodíme už měsíc a vše je fajn…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v bazénu se plave už od 4 měsíců. My do 6 nebo 7 měsíců dělali vaničkování, na klasické kojenecké plavání jsme šli až od 7 měsíců. Vaničkování bylo super, ale pak už to chtělo nějaké větší vzrůšo. U nás naštěstí byla většina mamin rozumných, takže když dítko bylo nemocné, tak ho netahaly do bazénu. Měli jsme v podstatě neomezené náhrady, takže to nikoho nenutilo „vyplavat“ za každou cenu, aby jim nepropadly peníze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plávanie pre malé detičky je super, veľmi krásna aktivita. Dieťatko sa vo vode cíti ako doma. Treba ale posúdiť zdravie, nedávať prechorené dieťa do bazéna. My sme začali v siedmich mesiacoch. Nič lepšie nepoznám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit