Plavání Brno

28294
19.8.08 18:49

plavání Brno

Ráda bych se zeptala pro svou sestru a snad za chvíli i pro sebe, jaký máte názor a zkušenosti s plaváním v těhotenství (v Brně)? Jestli jsou nějaká rizika nebo omezení…chtěla by chodit běžně do bazénu s ostatními „normálními“ smrtelníky :-) Díky moc, suvik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
330
19.8.08 19:17

Ahoj Suvik, doporučuji projít starší diskuze, hodněkrát se to tam řešilo. Názory se různí.

Převládá názor, že do udržovaných veřejných bazénu můžeš, nejlépe se speciálním tampónem (napuštěným vazelínou nebo olivovým olejem - dá se sehnat bez problému v lékárně). Rozhodně nesmíš s normálním, to raději bez ničeho. Riziko je takové, že bez tampónu můžeš chytnou do pochvy nějakou bakterii, což ti může pak působit v těhotenství značné potíže a můžeš nakonec skončit i na antibiotikách (krajní případ).

V těhotenství máš oslabenou imunitu i přirozenou mikroflóru a obecně jsi náchylnější k nákazám a infekcím.

Obecně nejlepší je chodit do speciálních malých bazénu - rehabilitačních nebo přímo určené těhotným a pro plavání s dětmi. Bývají při nemocnicích nebo lázních. Je tam o dost větší důraz na hygieně a častější filtraci vody. Taky dost často používají slanou vodu místo chlorované (což je lepší pro kůži - já např. s tím měla problémy - chlorovaná mi extrémně v prvním trimestu vysušovala kůži).

Venkovní koupaliště, řeky a rybníky. Nejhorší možná varianta. Filtrace je tam pouze pasivní (u venkovních koupališť pouze mechanická! ). Takže pro bakterie je to docela ráj. Takže fakt jen s tamponama - tam bych nešla vůbec. Už před otěhotněním jsem měla problém, že z koupáku jsem přišla vždy s výtokem. Takže v těhu jsem to pro jistotu ani nezkoušela. Ale vím, že některé těhulky chodí bez problému a tohle vůbec neřeší. Ono sama nejlíp víš jak máš citlivý organismus na infekce. V těhotenství ho máš ještě o polovinu citlivější.

Já osobně chodím do rehabilitačního bazénu do lázni klimkovic, kde vím, že ta voda je 3× denně kompletně přefiltovaná (maj vždy na hodinu nepřístupný bazén) a navíc je tam i průběžná filtrace. Navíc tam děla kámoš plavčíka (ale toohle je jen bonus ;-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
19.8.08 19:37

Já jsem až do 7. měsíce chodila pravidelně plavat na Kraví horu do vnitřního bazénu - pak byly prázdniny, bazén zavřený ani nebyl jaksi čas… Ale párkrát jsme byli i na Riviéře (nebo na Kraváku v tom venkovním) a kromě mě tam bylo plno těhulek. Vlastně jsme tam byly dneska s malou a zrovna tam byla velde nás mj. maminka s bříškem a asi 2letou holčičkou. Já myslím, že je to na tobě, jak se cítíš. Pokud netrpíš na výtoky, tak proč ne? Samozřejmě si musíš dávat bacha aby ti nějaký pitomec nekopl do břicha nebo neskočil na hlavu, ale to i jako netěhotná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
19.8.08 20:52

Holky díky :-).

Hanucho, ona má právě nějaké plavenky na Kravák, ale její tchýně je z toho špatná, že se nemá v těhotenství koupat. A ona si nebyla jistá, jestli teda může nebo jak. Prý na Lesné je bazén nějak čistší, ale jak k tomu došli, to nevím… Dělám v lékárně, tak bych jí mohla donést ty tampóny do vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
19.8.08 21:00

V těhotenství se nemá koupat v horký vaně :lol: Ať se fakt přijde podívat na tu Riviéru jestli ještě bude hezky - a říct všem těm těhulkám, že se nemají koupat. :lol: A to Riviéra je zrovna jedna z těch vod… - no prostě voda z řeky, i když prohnaná čističkou. Kraváku bych se nebála, opravdu jsem tam chodila pořád a nic jsem nechytla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
20.8.08 11:23

Ja jsem chodila az do nejakeho 6. mesice za luzanky, pak jsem zlenivela a ted se nevlezu do plavek :-) Vyhoda byla malo lidi, nemela jsem strach ze me nekdo nakope do bricha, na Kravak bych si z tohoto duvodu netroufla, jsou tam uzke drahy. Doktorka doporucovala na koupani tampon maznuty nejakou vazelinou, po koupani udelat vyplach Rosalginem. Tampony jsem nepouzivala a vyplachy delala jen kdyz jsem si vzpomnela. Zadny zanet, nic. Ale je pravda, ze na to spousta zenskych trpi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.8.08 11:47

Já tě nechci odradit, ale já chytla asi v bazénu (nevím kde jinde, sex jsme s manželem během těhu neměli a nikde na dovolené jsme taky nebyli) nějaké bakterie nebo kvasinky nebo co a způsobilo mi to předčasné kontrakce v 26tt a 2 měsíce ležení v nemocnici. Doktor se mě ptal právě na veřejná koupaliště a bazény. Přivezli tam časem další těhulku co byla ve 20tt a plavání jí taky způsobilo problémy. Tehdy říkali, že je to 50/50, jestli potratí nebo to zvládne. Jedna sestřička jí rovnou řekla, že těhotenství sice není nemoc, ale měla mít rozum. Takže některé z nás jsou prostě citlivější a veřejné bazény jsou jim zapovězené. Sice jsi se ptala na něco jiného, ale nadalo mi to, abych ti to nenapsala. Já už se budu při dalším těhotenství bazénům vyhýbat :roll: Verča

• Citovat
  • Upravit
28294
20.8.08 13:05

Anonymní, díky i za tenhle názor :-). Rozhodně přetlumočím sestře vše, aby se pak sama rozhodla, jak s tím naloží :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
14.4.10 10:01

Ahojky. Do veřejnych bazenu ano,ale nikdy bez ochrany. Ja hloupa na to zapoměla a diky tomu jsem minuly měsív potratila. Chytla jsem tam zánět a o miminko přišla. Drahé ponaučení :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
22.9.14 14:27

Ahoj najde se tu někdo kdo poradí kam v Brně chodit na plavání s miminkem. Děkuji za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
22.9.14 14:33

plavacci.com … spokojenost, ale jsou i dalsi na Lesne Filia, v Kohoutovicich, v Zidenicich, myslim, ze i v Jundrove… staci zaguglit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
22.9.14 14:39

@Lucy 21 Filia na Lesné, chodím s mladším a spokojenost. Se starším jsem chodila do Infinitu na Lesné (Rosnička) a Filia je mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
22.9.14 14:41

V Brně je toho docela dost, takže se nemůžu rozhodnout, ale ta Filia vypadá moc dobře. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.9.14 15:09

@Lucy 21 Chodili jsme do Plaváčků v Černých Polích a byla jsem strašně moc spokojená. Perfektní zázemí, velmi příjemné instruktorky, výborný rezervační systém, co se náhrad týče, pravidelně tam dochází fotograf… chodili jsme se starším od 7 měsíců do 3 let a nemohla jsem si to tam vynachválit. Za sebe Plaváčky určitě doporučuji.

Příspěvek upraven 15.06.16 v 13:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
22.9.14 15:15

Tak jsem mrkla na diskuze a rozhoduji se mezi těmi plaváčky a filiou, nevíte jak dopředu se musíme přihlásit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí