Plavání doma ve vaně - ukázková lekce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Plavání doma ve vaně - ukázková lekce
Ahojky, máte s tím někdo zkušenost? ,,Plavání doma ve vaně je ukázková lekce, která Vás seznámí s kojeneckým plaváním. Vhodné pro děti od 6-ti týdnů do 3 - 4 měsíců věku. Doba návštěvy je asi 60 minut,,
Uvažuji nad tím..ale aby to nebylo třeba zbytečné, díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A budeš s miminem jezdit na plavání do vaniček? Jestli ano, tak to zbytečné je, protože co ti ukáže instruktorka doma, ukáže ti i na vaničkách. Pokud budete chtít nastoupit až v půl roce do bazénu, tak to smysl má, budeš s prckem plavat doma a v bazénu z toho nebude tak divokej. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejdřív jsem do vaniček jezdit chtěla..ale prcek má pořád svůj řád a ještě si nedokážu představit, že s ním musím být někde na čas
Taky by to bylo min.30 km po dálnici D1, takže bych nerada někde trčela..
Takže přemýšlím o vaničce doma..ale na plavání budeme chodit určitě..To už bude po zimě a už bude snad nějaký režim..a né jen pláč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Market my taky na vaničky nechodíme,nemáme to v dojezdové vzdálenosti,ale tady na e miminu jsem pod plaváním kojenců našla suprovej článek,kde to bylo bombasticky popsáno a vaničkujem podle toho a Davídkovi se to moc líbí a ani jsme doma nikoho nepotřebovali.Ze začátku jsem měla strach,abych malému třeba nějak neublížila,ale nikdy se nic nestalo(teda vážného) max se zakuckal nebo se napil,ale jinak pohoda a spestříme si tím i koupání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já rozhodně doporučuju, myslím, že je to mnohem lepší, než vláčet dítě někam na vaničky. Když si vezmete instruktorku domů, tak to sice vyjde o trochu dráž, ale zase pokud se někam dochází, tak musíte většinou vzít 10 hodin a to většinou stejně nevyplave. Kvůli rýmičkám, svátkům očkování atd. Uplně stačí když instruktorka přijde 4× a pak máte super průpravu na bazén. Naučila jsem se jak manipulaci s miminkem, tak i jsem dostala instrukce plavání v bazénu a Honzík si zvykl a pak byl v bazéně hvězda. A musím říct, že jsem byla ráda, že nikam nemusím, instruktorka přišla, popovídali jsme si, zaplavali a Honzík pak super spinkal. Já rozhodně doporučuju a můžu doporučit instruktorku v Praze ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dello já se moc omlouvám,přišla jsem na tvůj dotaz až teď,no já se od malinka řídila tímhle
https://www.emimino.cz/pages/story/142
a dnes klidně pustím sprchu a polívám Davidovi hlavu,nebo napustím víc vody a potápíme se.myslím,že i díky tomu david tolik miluje koupání,stačí říct cáky,cáky a i kdyby byl sebe víc mrzutej,tak se začne smát a kouká na koupelnu,protože ví,že zábava začne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, instruktorka se jmenuje Maruška a kontakt je 773669103. My jsme byli spokojení, byla milá a vždycky jsme se domluvili na termínu, kdy se nám to hodilo, podle toho jak jsem tušila, že Honzík spí. já bych to určitě úplně sama zkoušet nechtěla i podle návodu, já bych se asi bála, ted už si přijdu jakžtakž šikovná, ale Honza už je taky větší. uvidíš sama. Pa pa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my jsme s plaváním doma ve vaně začínali, je to vhodnější pro malé miminko být doma ve 100%ně čisté vodě, v teple a pohodlí. Syn se naučil orientaci ve vodě a zadržení dechu, potom jsme neměli v bazéně vůbec žádný problém.. Kdyby jste někdo chtěl kontakt na super certifikovanou instruktorku v Praze za 350Kč na hod. - paní Soňa, plavani.miminek@seznam.cz dororučuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme taky skvělou zkušenost s plaváním doma. Konkrétně s instruktorkou Lenkou Vošickou z Lavody .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
proč plavat nejdříve doma
Ahoj, taky přidám svou trošku do mlýna, ale z pohledu instruktorky.
V bazénu se často setkávám s tím, že maminky chcou plavat, ale mají strach, takže dítěti různě rvou ruce tak, že si sice připadají, že dělají všechno pro jejich bezpečí, ale děti pláčou, protože je mamka křečovitě mačká. Nebo jim některé maminky neváhají v návalu péče obejmout krk a v podstatě je škrtit. Pochopitelně maličko přeháním, ještě nikoho neuškrtily, ale občas mám pocit, že k tomu není daleko. Takové dítě pak brečí, vzpírá se a mamka je o to víc yděšená a křečovitá. Své hraje i její psychika. V bazénu má pocit, že když jí dítě vypadne, už je nikdo živé nevyndá. Proto je těžké takovou maminku uklidnit, odreagovat, uvolnit její sevření. Zatímco na vaně doma si mamka připadá v bezpečí, vana není hluboká, ona si je navíc často jistější, protže sama je na suchu, což je pro ni přirozené prostředí (nezřídka se stává, že do kurzů chodí maminky, které si samy nedokážou lehnout na vodu a tak mají dost práce samy se sebou i když chodí po dně). Navíc doma může miminko plavat už od zahojení pupečníku a nemusí se čekat do ukončeného třetího nebo šestého měsíce (záleží na konkrétním bazénu). Tím pádem si maminka pod vedením školené instruktorky procvičí manipulaci na suchu i ve vodě (dobrá instruktorka toto vysvětlí aniž by ji maminka požádala), má možnost se zeptat na cokoli aniž by zdržovala jiné lidi ve skupince, osohá si jak správně s děťátkem manipulovat ve vodě a pak když přechází do bazénu, tak je na ní hodně vidět, že je sebejistá, plavání si s miminkem užívá, mimiško zase mnohem lépe reaguje na nové podněty, zkrátka je toho moc, co mluví pro plavání ve vaně.
Můžu z vlastní zkušenosti říct, že když mi přijde na bazén nová skupinka, málokdy se spletu v odhadu kdo doma plaval a věděl jak, kdo se pokoušel plavat a kdo je ve vodě poprvé.
Hezký den, Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paradise píše:
Market my taky na vaničky nechodíme,nemáme to v dojezdové vzdálenosti,ale tady na e miminu jsem pod plaváním kojenců našla suprovej článek,kde to bylo bombasticky popsáno a vaničkujem podle toho a Davídkovi se to moc líbí a ani jsme doma nikoho nepotřebovali.Ze začátku jsem měla strach,abych malému třeba nějak neublížila,ale nikdy se nic nestalo(teda vážného) max se zakuckal nebo se napil,ale jinak pohoda a spestříme si tím i koupání.
kde kde, kde hledat ten článek!!!??? Nemůžu to najít a zajímalo by mě to moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Beckie, zkus najet kousek nahoru a tam máš odkaz
Stačí trochu hledat a číst…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit