PlayDoh - plíseň?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53518
6.9.21 09:43
@Nora4 píše:
Ahoj. Z každé PlayDoh modelíny, značkové i jiné nám po 2-5 týdnech vyrostou takové tyčinky krystalů, nebo jak to popsat (fakt nevím čemu to připodobnit). Možná je to nějaká plíseň? Skladujeme pouze v uzavřených kelímcích. Vypadá to, že to roste z té modelíny. Děje se Vám to také? Neví někdo, zda je to opravdu plíseň, nebo něco jiného? :think:

Myslím, že jak na to děti sahají neumytýma rukama, nanesou na to bakterie a ty se pak v tom kelímku množí. Jinak je to snad ze směsi soli, pšenice a barviva. Zkazit se to podle mě v teple může. Asi krystalizuje ta sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18576
6.9.21 09:54

Prvni modelinu mel skoro rok, druhou levnou z Pepco od Vanoc a ani na jedne to nemame. Kamosce se to stalo s jednou co mely decka u more. co to je nevim, ale vyhodila se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.9.21 10:02
@Nora4 píše:
Myslím že ruce mívají čisté, ale nějaký bacily se na to samozřejmě dostat můžou. Radši teda vyhodím. Napadlo mě právě jestli to není jen nějaká sůl, ale jistá si nejsem. Jinak teda nijak to nesmrdí.

Krystalky jsou sůl. Zeptej se výrobce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76182
6.9.21 10:16

@Nora4 moje dcera je docela čunčátko, ale toto se nám ještě nestalo - tak nevím, to asi nebude čistotou ruk, nemáte spíš doma hodně vlhko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41791
6.9.21 16:41

Je twn krystal tvrdý nebo měkký? Tvrdý bude sůl. Nebo na to kápni vodu. Sůl se rozpustí, plíseň ne, jen zeslizovatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
6.9.21 20:50

Vyhodila bych. Jednou jsem takhle přes net koupila Play doh sadu s modelínou a když jsem kelímky otevřela, tak v nich byly úplně vyschlé špalíčky, na kterých byly takovéhle krystalky. Reklamovala jsem to, modelína byla prostě stará, asi jim na skladě ležela pár let (byla to nesehnatelná sada).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí