Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezký večer všem,
otázku berte prosím s rezervou. ![]()
Máte někdo osobní zkušenost s písečnou pláží, průzračným mořem s pozvolným vstupem? (klidně i hotel u té pláže) Nejlépe Řecko, ale nebráníme se klidně jiné destinaci. ![]()
Náš sen jsou právě Maledivy nebo Dominikánská republika, ale malé dítě a mám strach z delšího letu s ní, skrz spolucestující.
Tak koukám, kde je co poblíž.
Moc děkuji
Balos na Krétě, ale to je na výlet než na každodenní koupání, vede tam poměrně dost náročná cesta.
Elafonissi Kréta, případně Agia Napa nebo Protaras Kypr. Podobně krásné pláže má určitě Mallorca, Sardinie, Menorca.
Nádherné písčité pláže jsou na Sardinii, ale v sezóně je dost drahá, já byla nízkonákladově mimo sezónu ještě před dětmi a fakt krása. Stejně tak se dají najít hezké pláže na Korsice, ale na té Sardinii byly průzračnější (nebo jsem na Korsice chytla ošklivější počasí).
Na Baleáry (Mallorca, Menorca) se chci podívat, tam prý je to taky krásné. Uvažovala jsem, že bych v září vzala děti ze školy a jeli bychom s nimi mimo sezónu.
@MalaEm píše:řecký ostrov Zakynthos Laganas
Hezký večer všem,
otázku berte prosím s rezervou.
Máte někdo osobní zkušenost s písečnou pláží, průzračným mořem s pozvolným vstupem? (klidně i hotel u té pláže) Nejlépe Řecko, ale nebráníme se klidně jiné destinaci.
Náš sen jsou právě Maledivy nebo Dominikánská republika, ale malé dítě a mám strach z delšího letu s ní, skrz spolucestující.Tak koukám, kde je co poblíž.
Moc děkuji
Ano, zrovna jsem chtěla napsat, že ty fotky vypadají jako na Sardinii. Podle mě je teda levná, vhodná pro cestování po vlastní ose - je tam hromada soukromých apartmánů, jídlo velmi cenově dostupné.
Klasický hotel třeba Bulharsko, i když tam to moře může být divoké. Mallorca má hodně útesů, takže často se na pláž musí scházet ze srázu.
Pak, pokud byste jeli bez cestovky, ještě oblast kolem Bibione, Grado…, ale tam to moře může být opravdu, opravdu mělké.
@Sedmnactnulajedna Bulharsko a uz vubec ne Grado nebo Bibione nemaji plaze jako Sardinie/Maledivy
![]()
Jinak zakladatelko, ja byla z Dominikany dost zklamana
u hotelu rozhodne nebylo zadny krasny pruzracny more ( oblast Punta Cana ). Za takovym morem jsme museli na vylet.. ostrov Saona. Mizna jsme jen spatne vybrali misto ![]()
@MalaEm blízko v Európe akurát Sardínia, také Stintino. Tam bol skutočne piesok ako v Karibiku. Ako písali ostatné, mimo rezorty a pokojne aj koncom zari, keď nie ste odkázaní na prázdniny. Aspoň nebude také úmorné teplo.
@Euforia to mi hovorilo viacero ľudí, že z Dominikánskej republiky boli sklamaní, lebo mali vysoké očakávania. Nám sa na Kube veľmi páčila playa Pilar. Ale je to roky dozadu a stavali tam obrovské rezorty ![]()