Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Co tri dny
no to snad ne..plazmu tve telo potrebuje, neprodukuje se proto, ze potrebujes prachy. Ty duvody jsou zjevne zdravotni.
To je legislativa EU, nikde to nejde častěji
Nemyslíš spíš prodávat?
Není lepší normální práce /brigáda? Chceš zkolabovat?
@aiwwa píše: Více
tak třeba touží po té Darwinově ceně za hloupou smrt, přejme mu to
Presne tak, evidenci uvidi i jine centra. Musi to byt podchycene.. Chces se snad dobrovolne zabit?
Doufám, že to není ta stejná co není ještě ani půl roku po porodu. ![]()
Ale píše jak chlap, tak snad ne.
Některé holky dělají to samé s darováním vajíček, jdou darovat pokaždé jinam.
Zakladateli, jak dlouho si myslíš, že bys to vydržel bez zkolabování? Co tě k tomu navádí? Máš dluhy a potřebuješ rychle vydělat?
@saddreamer píše: Více
Ja nejak nechapu, co je na tom rychleho
Vlastni odber je tak na hodinu, nejaky opruz pred, cesta tam, zpet… Kolik že platí?
@saddreamer To tezko, nemuzou jit darovat za kratky cas zase jinde. Navic to doktori poznaji i podle hodnot z krve
@j.a.n.i1
900 za jeden odběr. A řekněme si to na rovinu, většinu lidí k tomu odběru motivují ty peníze. Proč by taky zakladatel přemýšlel nad tím, že by chtěl jít darovat každé tři dny, kdyby mu nešlo o prachy…
@Ketris
Za krátký čas ne, ale dejme tomu, kdyby šla za rok, dva někam jinam, tak to možná nezjistí.
@saddreamer píše: Více
To je mi jasny, ale neprijde mi to zas jako takovy vejvar, aby člověk sidil pravidla… Když pujde nekam na brigadu, tak ma za vikend vic a neriskuje zdraví.
Hezký večer,
brouzdal jsem na internetu a narazil na to, že v některých zemích se dá plazma darovat co tři dny - tady co 14 dnů.
Tak mě tak napadlo, dá se chodit do více center najednou?
Taky jsem ale našel, že má být nějaký jednotný systém, kde to ostatní centra uvidí a měli by pokutu oni i já, kdybych šel častěji.
Proč tomu tak je, když jinde se může jít častěji?
Nevíte, jestli už systém funguje?