Dětská genetika Brno vs Jihlava

Anonymní
26.10.24 14:25

Dětská genetika Brno vs Jihlava

Dobrý den maminky,
máte prosím zkušenosti s genetikou pro mimčo? Mám půlroční dcerku, vzhledem k malé porodní váze, neprospívání, vadě srdíčka a údajné stigmatizaci v obličeji nám byla vystavena žádanka na genetiku. Kde máte dobré zkušenosti? Jihlava, Brno Černopolní nebo Brno CPD? Můžete klidně i konkrétní lékaře. Předem moc děkuji za Vaše zkušenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5932
26.10.24 14:34

Já mám zkušenosti s dětskou nemocnici v Brně. Taky dceři dělali genetické testy. Prvně základní a potom rozšířené. Trvalo rok a půl než se na genetickou vadou přišlo. Prvně mě objednali, doktorka se vyptala na všechny problémy, a teprve potom se rozhodlo. Dceři vzali krev, zvážili, změřili, vyfotili obličej a ručičky. Zakladní genetické testy trvají mim.3 měsíce než se něco dozvíš, rozšířené trvají půl roku. A pokud ti genetiku udělají, buď ráda. Je to lepší než aby doktoři stříleli diagnózu naslepo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
26.10.24 14:37

My jsme objednání v prosinci do Brna. Takže nás reálná zkušenost teprve čeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.24 15:38

@mamule42 když se nic nenajde v základních které trvají 3 měsíce tak předpokládám ty rozšířené nedělají je to tak? A mohu se zeptat ke kterému lékaři jste chodili? Je možnost si vybrat nebo přidělují náhodně? Byla jste spokojená s přístupem ošetřujícího lékaře? Mrzí mne že se vám nějaká vada prokázala, já pořád doufám že jde o plány poplach…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.24 15:39

@Kelsey1 držím palce ať se nic neprokáže. Kdy jste se objednávali že jdete v prosinci? A mohli jste si vybrat lékaře?

• Citovat
  • Upravit
5932
26.10.24 16:04
@Anonymní píše: Více

Vybrat asi ne, ale přístup lékařky byl výborný, věnovala nám dostatek času. Když jsem se ptala co když se nic neprokáže i na té rozšířené tak mě řekla že by udělala další. Je opravdu lepší to řešit až na genetice, vemte všechny papíry z ostatních vyšetření a uvidí se. A i kdyby se náhodou na něco přišlo, tak je lepší to vědět zavčas a popř. zahájit léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty