Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Budu syna teď dávat do miniškolky a počítám s podobným režimem. Doma je bez plen už dlouho, občas má nehodu ale počítám, že změna prostředí bude záhul na psychiku a že chvíli bude zase na plenách. Na spaní po obědě bych to neřešila.
Malá teda začala do jeslí chodit od 2 let…skoro do 3 měla plenu ikdyž doma jí měla na dopospaní jen do 2apůl roka..Pak jsem jim to říkala že doma to běžně vydrží tak už jí taky nedávali, kup jim podložky na postýlku…kdyby se stala nehoda…
Jasně, ale ona prostě do pleny nekadi. Když jde spát doma, tak občas nemůže usnout a chce ještě na nocnik. Predstava, že ji tlacilo břicho a tak se vykadila do pleny a pak v tom spala. No mě je uplne šoufl.
Zakl.
Ne, naopak slo dite do jesli s plenkou a bylo tam za pomoci ucitelek odplenkovano. Ale byly to soukrome jesle s vice ucitelkami na malo deti.
Odplenkované už plenu neměly. Ale musely umět nejen chodit na nočník/záchod, ale i svůj záměr jasně a zřetelně vyjádřit. V době, kdy už to uměly, ale tety se s nima bezproblémově nedomluvily, tak prostě vyfásly plenu.
Jinak třeba syn chodil do městských a tam na děti celkem dost dbaly, aby se odplenkovaly.
Dcerka mluví víc než slušně. Maji tam cestovní postýlky. Děti musej byť ticho. Myslím že to bylo tak, že prostě nespala, nikdo tam nebyl, zavolat, ani vylézt nesměla. Atd. Já na jednu stranu vim, že děti je tam dost, ale plenu dostáváji i starší děti nez je moje. Vím to od maminek. Nic diky za názory. Vyresim si to v jeslích.
Zakladatelko, vadilo by mi to. Pracovala jsem v soukromych jeslich a mely jsme tam i deti, kterym rodice proste plinu sebraly a konec, muselo se to respektovat i za cenu, ze se desetkrat za den prevlikaly. Nektere mely po domluve s rodici plinu na spaní. Ale vsechny postýlky byly vybaveny nepromokavou podlozkou, takže nebyl problem v odplenkovani pokracovat i v jeslich.
Asi by mi to vadilo. Pokud bych rekla ze je moje dite odplenkovane a ze si nepreji aby plenku melo tak by to meli akceptovat a davat by ji nemeli.
Ja mam syna od zari v soukrome miniskolce kdyz nasotupil bylo mu 2.5roku a byl asi mesic doma bez plen. Do skolky jsem davala veci na prevleceni, rekla jsem to ucitelkam ve skolce ale plinu jsem mu nedala ani jednou. Ucitelky to akceptovali a snazili se ho casteji posazovat i kdyz si sam rikal.. Ani jednu nehodu tam zatim nemel. A to uz ted chodi sam bez problem. Od ledna je tam i na jeden cely den a tam davam pro jistotu plinu na spani, ale jenom z toho duvodu ze ji ma i doma na spani. Az se nam podari plinu doma zrusit tak ji nebudu davat ani do skolky… ![]()
Tak moje mamka dělá v jeslích a u nich teda děti naopak učí aby chodily na nočník. ale na spaní jim plenu dávají. až když je třeba týden suchá tak už nedávají
@kkatarinka má ji v jeslích suchou vždy, doma cca od roka stále. První nehoda se stala teď v pátek a paní mi nzapomela sdělit s patřičným jizlivym komentářem, že jesteze tu plenu má
Mela jsem to stejne. Holka bezplenkovana, bez pliny davno. Plenku nedavali. Ani na spani.
Ale prevlikala se stej. e. zavidela ostatnim detem prevlikani do erar nahradnich hadru, tak se pejvala vodou. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj,
Asi potřebuju slyšet názory. Možná i slyšet, že to je normální. Mám holku od srpna v jeslích, to jí byli necelé dva. Už byla dost dlouho odplenkovana, předtím jsme dělali bezplenkovku, ke které mě dovedla dcera ve svých asi 8mesicich. V jeslích na začátku totální havarka. Ucitelky mě uklidnovali, že se to upraví a taky že jo. Asi před dvěma měsíci mi dcera rekla, že dostává na spaní plenu(na spaní plenu nedostává doma cca od roka, opravdu je na toto prostě hodne napřed). Řekla jsem, že se mi to nelíbí, no a oni, že pro jistotu atd. No a va pátek jsem si pro malou přišla a bylo mi receno, že jesteze má plinu, že se do ní pri spaní vykadila..
Dostávají vaše odplenkovane děti v jeslích pleny? Vadilo by vam, že si vaše v tomto extrémně cistotne dítě zase dělá do kalhot?