Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny a předem prosím o odpovědi jen k tématu:) Jsou tu nějaké maminky, které se rozhodly, že nenechají dítě brečet ve školce a mají ho doma i přesto, že už nejsou na mateřské? Snad se tu najde někdo takový, s kým by se to dalo probrat:)
Snad existují maminy, pro které je na prvním místě šťastné dítě a ne výdělek na luxus..Budu ráda za odpovědi ![]()
Jsem doma s mladsim, ale mam doma i triletaka a jak to vypada, jen tak do skolky nepujde.
@Anita20 moje bývalá spolužačka - dokonce děti doma i učí.. problém v tom nevidím
oni jsou hodně přírodní, ale děcka jsou spokojené, ona i chlap též ![]()
@Anita20 píše:
Zdravím všechny a předem prosím o odpovědi jen k tématu:) Jsou tu nějaké maminky, které se rozhodly, že nenechají dítě brečet ve školce a mají ho doma i přesto, že už nejsou na mateřské? Snad se tu najde někdo takový, s kým by se to dalo probrat:)
Snad existují maminy, pro které je na prvním místě šťastné dítě a ne výdělek na luxus..Budu ráda za odpovědi
tohle je blbost ![]()
Nejsem sice žádná batikovaná máma ale do školky malého taky nedám, možná až rok před školou… nelíbí se mi ten systém a na soukromou nemám ![]()
@šílenámáma píše:
Nejsem sice žádná batikovaná máma ale do školky malého taky nedám, možná až rok před školou… nelíbí se mi ten systém a na soukromou nemám
Souhlas:) V čem konkrétně se systém nelíbí tobě?
Promiň, myslím, že u většiny nejde o výdělek na luxus, ale o výdělek na žití, pokud tedy ty sama nepatříš k těm, jejíž manžel má nadprůměrné výdělky. Já se teda ještě do práce vracet nemusím, ale vracím a mám dvě malé děti, vracím se protože chci, aby jsme si mohli trochu víc dopřát a aby jsme nemuseli tolik počítat každou korunu a myslím si, že i to dítě školku potřebuje
@Anita20 píše:
Proč myslíš?:)
protoze je spoustu rodin, ktere z jednoho platu naprosto vyzit nedokaze.. takze o luxusu to neni.
@Anita20 píše:
protože to není jen o luxusu ale kolikrát o holém přežití. Nemám ráda tohle škatulkování.
Ja take. Ale jen castecne. Dcerka chodi 2× tydne a jen kdyz maji pekny program. Radeji je doma se mnou a sourozencem. Jsme venkovni typy. Chodime denne za jakohokoliv plcasi na 4 hodiny ven a je mi lito ji „zavirat“ do skolky. Vrstevniky si uziva dost, doma se ji plne venuji. Ve trech letech zvlada krome predpokladaneho i temer celou abecedu-precist i napsat, takze urcite nebude nijak ochuzena. Navic je i mnohem mene nemocna. Podotykam ale, ze jsem doma s mladsi, takze skolka neni nutnost. Chapu ale maminky co nemaji jinou moznost.
@Anita20 píše:
Protože třeba já nevydělávám na luxus, ale jsme na mém platu existenčně závislí. Z jednoho platu bychom nevyžili, manžel má průměrný plat. Naše děti prostě do školky musely.
Bohužel, dítě moc neochráníš, jednou se s realitou tvrdého života musí setkat. Rozhodně bych to zkusila další rok. Jo a ta věta o luxusu byla zbytečná.
@Anita20 píše:
Souhlas:) V čem konkrétně se systém nelíbí tobě?
můžem když tak sz
rozepiš se klidně a odpovím
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.