"Neškolkující" zkušenosti

113
7.1.15 20:10

,,neškolkující" děti

Zdravím všechny a předem prosím o odpovědi jen k tématu:) Jsou tu nějaké maminky, které se rozhodly, že nenechají dítě brečet ve školce a mají ho doma i přesto, že už nejsou na mateřské? Snad se tu najde někdo takový, s kým by se to dalo probrat:)
Snad existují maminy, pro které je na prvním místě šťastné dítě a ne výdělek na luxus..Budu ráda za odpovědi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
7.1.15 20:13

Jsem doma s mladsim, ale mam doma i triletaka a jak to vypada, jen tak do skolky nepujde.

• Citovat
  • Upravit
2940

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@Anita20 moje bývalá spolužačka - dokonce děti doma i učí.. problém v tom nevidím ;) oni jsou hodně přírodní, ale děcka jsou spokojené, ona i chlap též ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
7.1.15 20:15
@Anita20 píše:
Zdravím všechny a předem prosím o odpovědi jen k tématu:) Jsou tu nějaké maminky, které se rozhodly, že nenechají dítě brečet ve školce a mají ho doma i přesto, že už nejsou na mateřské? Snad se tu najde někdo takový, s kým by se to dalo probrat:)
Snad existují maminy, pro které je na prvním místě šťastné dítě a ne výdělek na luxus..Budu ráda za odpovědi :D

tohle je blbost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šílenámáma
7.1.15 20:15

Nejsem sice žádná batikovaná máma ale do školky malého taky nedám, možná až rok před školou… nelíbí se mi ten systém a na soukromou nemám :mavam:

• Citovat
  • Upravit
113
7.1.15 20:16
@Blackova.K píše:
tohle je blbost :roll:

Proč myslíš?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
7.1.15 20:17
@šílenámáma píše:
Nejsem sice žádná batikovaná máma ale do školky malého taky nedám, možná až rok před školou… nelíbí se mi ten systém a na soukromou nemám :mavam:

Souhlas:) V čem konkrétně se systém nelíbí tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
7.1.15 20:18

Promiň, myslím, že u většiny nejde o výdělek na luxus, ale o výdělek na žití, pokud tedy ty sama nepatříš k těm, jejíž manžel má nadprůměrné výdělky. Já se teda ještě do práce vracet nemusím, ale vracím a mám dvě malé děti, vracím se protože chci, aby jsme si mohli trochu víc dopřát a aby jsme nemuseli tolik počítat každou korunu a myslím si, že i to dítě školku potřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
@Anita20 píše:

protoze je spoustu rodin, ktere z jednoho platu naprosto vyzit nedokaze.. takze o luxusu to neni.

• Citovat
  • Upravit
2940
@Anita20 píše:

protože to není jen o luxusu ale kolikrát o holém přežití. Nemám ráda tohle škatulkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
7.1.15 20:19

Ja take. Ale jen castecne. Dcerka chodi 2× tydne a jen kdyz maji pekny program. Radeji je doma se mnou a sourozencem. Jsme venkovni typy. Chodime denne za jakohokoliv plcasi na 4 hodiny ven a je mi lito ji „zavirat“ do skolky. Vrstevniky si uziva dost, doma se ji plne venuji. Ve trech letech zvlada krome predpokladaneho i temer celou abecedu-precist i napsat, takze urcite nebude nijak ochuzena. Navic je i mnohem mene nemocna. Podotykam ale, ze jsem doma s mladsi, takze skolka neni nutnost. Chapu ale maminky co nemaji jinou moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
7.1.15 20:19
@Anita20 píše:

Protože třeba já nevydělávám na luxus, ale jsme na mém platu existenčně závislí. Z jednoho platu bychom nevyžili, manžel má průměrný plat. Naše děti prostě do školky musely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
7.1.15 20:20

Bohužel, dítě moc neochráníš, jednou se s realitou tvrdého života musí setkat. Rozhodně bych to zkusila další rok. Jo a ta věta o luxusu byla zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šílenámáma
7.1.15 20:20
@Anita20 píše:
Souhlas:) V čem konkrétně se systém nelíbí tobě?

můžem když tak sz :-) rozepiš se klidně a odpovím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin