Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anita20 píše:
Vpohodě:) Bohužel ani já nejsem z jiné soc. vrstvy:( Ale dokážem se dost uskromnit, abychom vyžili s jedním platem. Ale chápu, že ostatní to mohou mít jinak. Já tady nechci rozdmýchat debatu o tom, kdo na jaký úrovni žije. Jen bych ráda poznala maminky, které žijí trochu jinak, než je běžné..
tak příště vol slova ![]()
Tohle je opravdu výsměch.
Dalo se to formulovat jinak.
Nereagovala bych, kdybys to nanapsala jinak.¨
Nám by jeden plat nestačil, bohužel.
A jsem o to horší, že musím nebohé dítě dát do školky-a jdu si za luxusem?
Omlouvám se za výpad, přijde mi to i jako zlehčování lidské práce. Toto je můj poslední koment, už nereaguji.
@Blackova.K píše:
tak to specifikuj
jinak není plat jako plat a i náklady jsou jiné. Pokud máš zájem jen o stejné maminky napiš výši platu, počet a věk dětí, a kolik vás stojí bydlení.
nepřeháníš to trochu?
@Blackova.K píše:
tak to specifikuj
jinak není plat jako plat a i náklady jsou jiné. Pokud máš zájem jen o stejné maminky napiš výši platu, počet a věk dětí, a kolik vás stojí bydlení.
O stejné samozřejmě ne. Jde mi o maminky, které jsou doma s dětma staršíma 4let. A ne jen ze zdravotních důvodů. Prostě jen že považují za nejlepší pro své dítě být s ním a jsou tak spokojené. Třeba i ty, co se zajímají o domácí typ vzdělávání. Nechci a ani mě nebaví tady porovnávat, řešit a argumentovat.
Bohužel diskuze nesplnila svůj účel a odbočila uplně jinam.
@Anita20 : a vis o tom, ze jsme jedna z mala zemi, kde je rodičovská na 3 roky? V jiných zemích musí mámy do prace v 1 roce dítěte a dítě jde bud do skolicky, jeslí a nebo maji doma paní na hlídání.
@momi33 píše:
tak příště vol slova
Tohle je opravdu výsměch.
Dalo se to formulovat jinak.
Nereagovala bych, kdybys to nanapsala jinak.¨
Nám by jeden plat nestačil, bohužel.
A jsem o to horší, že musím nebohé dítě dát do školky-a jdu si za luxusem?
Omlouvám se za výpad, přijde mi to i jako zlehčování lidské práce. Toto je můj poslední koment, už nereaguji.
Jsi zbytečně útočná. popíši situaci-je nás 5,vyžijeme ze 20000,zbytek 3 tis. šetřím. žijeme z jednoho platu. kdybych šla já do práce, bude sice ccc10-150t. více ale zvýší se náklady, takže mi pak zbyde 5-8 t.Ale nebudu doma, děti se pořádně nenají, již ted´mi nejmladší špatně jí. Moc dobře se neučí, pak by to bylo ještě horší. manžel doma moc neudělá, takže stojí mi ty peníze zato? nééé, pro mně to je luxus, který oželím, aby byla rodina spokojená. Třeba to zakladatelka myslela takto, né aby útočila na matky chodící do práce.
Můj manžel do školky nešel. Bral to dost špatně. Šel až do školy. Jenže u nich v rodině byli další tři děti s rozdílem dvou let. Říkal mi, že pak ve škole ale byl dost nesmělý. Hodně se styděl. Nedokázal s představit mluvit před ostatními. Vydrželo mu to pomalu až do střední. Třeba to s tím nemá nic společnýho, třeba to je povahou. Mě to ale přijde nezdravé. Myslím, že děti potřebují být na chvíli od rodičů. Potřebují se stýkat s různými dětmi. Měla jsem sousedku na chalupě a ta byla jen s rodiči a s prarodičema. S dětmi si hrát neuměla. Byla celkově zvláštní. Já malou určitě do školky dám. Samozřejmě, že ze začátku budu doma a budeme to prostě zkoušet. Malá má děti hrozně ráda takže bych jí o to nechtěla připravit. A já se už taky těším mezi lidi, a těším se až nabourám ten stereotyp! ![]()
@Anita20 píše:
O stejné samozřejmě ne. Jde mi o maminky, které jsou doma s dětma staršíma 4let. A ne jen ze zdravotních důvodů. Prostě jen že považují za nejlepší pro své dítě být s ním a jsou tak spokojené. Třeba i ty, co se zajímají o domácí typ vzdělávání. Nechci a ani mě nebaví tady porovnávat, řešit a argumentovat.
jo takhle, tak to nejsem. Jako vzdělávání dětí doma to už je na mě moc(nemyslím to nijak zle) ale osobně si myslím že od těch 6-7 let už dítě kolektiv potřebuje. Ale prckové ty mají být co nejvíc s mámou ![]()
@Anonymní píše:
Jsi zbytečně útočná. popíši situaci-je nás 5,vyžijeme ze 20000,zbytek 3 tis. šetřím. žijeme z jednoho platu. kdybych šla já do práce, bude sice ccc10-150t. více ale zvýší se náklady, takže mi pak zbyde 5-8 t.Ale nebudu doma, děti se pořádně nenají, již ted´mi nejmladší špatně jí. Moc dobře se neučí, pak by to bylo ještě horší. manžel doma moc neudělá, takže stojí mi ty peníze zato? nééé, pro mně to je luxus, který oželím, aby byla rodina spokojená. Třeba to zakladatelka myslela takto, né aby útočila na matky chodící do práce.
takhle jsem byla doma kvůli dceři, potřebuje mě. Takže chodila do školky, školy ale byla jsem kdykoliv k dispozici.
@šílenámáma píše:
můžem když tak szrozepiš se klidně a odpovím
Proč nám to neřekneš taky? ![]()
@Blackova.K píše:
jo takhle, tak to nejsem. Jako vzdělávání dětí doma to už je na mě moc(nemyslím to nijak zle) ale osobně si myslím že od těch 6-7 let už dítě kolektiv potřebuje. Ale prckové ty mají být co nejvíc s mámou
A kdo tvrdí, že dítě, který nejde do školky a školy nepozná kolektiv? Mý dítě ve školce není (ještě ani není ve školkovým věku)a přesto s ním dost kolektivů navštěvuju. Jen jsem tam s ním a je spokojený. Začleňuje se, tak jak mu to vyhovuje. Nikdo ho do ničeho netlačí.
@Lenka512 píše:
Proč nám to neřekneš taky?
každý snad nemusí své soukromí řešit ve veřejné diskuzi. Nechápu tyhle dotazy..
@Anita20 píše:
A kdo tvrdí, že dítě, který nejde do školky a školy nepozná kolektiv? Mý dítě ve školce není (ještě ani není ve školkovým věku)a přesto s ním dost kolektivů navštěvuju. Jen jsem tam s ním a je spokojený. Začleňuje se, tak jak mu to vyhovuje. Nikdo ho do ničeho netlačí.
já nic netvrdím, jen píšu co si myslím jak to cítím JÁ
Tak to nepomůžu, naše ječící dítko šupalo do školky, když celé léto odmítlo vystoupit z kočárku, pokud se v okolí nacházely cizí děti.
@Anita20 píše:
kdybys svůj úvodní příspěvek formulovala takto, tak by mě ani nenapadlo reagovat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.