Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Billi píše:
Jinak ale současnou posedlost školkou nechápu. Dokážu pochopit, když máma jde do práce a dítě musí do školky, nechápu, když máma je doma na mateřské/rodičáku s mladším a starší (hlavně třeba ten tříleťák) je ve školce na celý den. V okolí mám dost podobných případů. Dítěti byly 3 na konci prosince, ale o září je ve školce i přes spaní, chodí s brekem, ale máma naustále opakuje, jak dítě potřebuje kolektiv
to je modní záležitost. Od miminek samé kurzy a spolky, ve třech do školky to je fuk že řve a nechce, prostě půjde.
@Anita20 píše:
Zdravím všechny a předem prosím o odpovědi jen k tématu:) Jsou tu nějaké maminky, které se rozhodly, že nenechají dítě brečet ve školce a mají ho doma i přesto, že už nejsou na mateřské? Snad se tu najde někdo takový, s kým by se to dalo probrat:)
Snad existují maminy, pro které je na prvním místě šťastné dítě a ne výdělek na luxus..Budu ráda za odpovědi
Tohle je velmi hloupé co jsi napsala. Já mám dítě s ADHD a vývojovou dysfázií a do školky jsem ho dala kvůli kolektivu, neuvěřitelně se zlepšil a ve školce to miluje. Já chodím na 4 hodiny do práce a jsem spokojená, protože můžu vypnout od toho co jsme si vše prožili a posunout se dál. Já respektuji, že jsi s dítětem doma, tak prosím respektuj i nás kteří dáváme z různých důvodů děti do školky. Ani nemluvím o maminkách, které jsou samotné a jinak by dítě ani sebe neuživili.
@Anita20 píše:
Já ale hledám maminy, které s dětma doma jsou a prosila jsem, aby i takové odpovídali..
já tomu rozumím, ale nedalo mi to nereagovat ![]()
Napsala jsi to stylem jako že my hrabny, co jdem za luxusem týráme děti školkou.
Asi jsi z jiné soc vrstvy, budiž ti to přáno, já jsem obyčejná ženská, co musí chodit do práce, protože i můj příjem je důležitý, já si nemohu dovolit zůstat doma, a tím musím způsobit dítěti trauma ve školce.
Přijde mi to jako výsměch.
Omlouvám se za reakci, je nevyžádaná, ale tohle je veřejný diskusní server.
Pokud je ti to hodně za těžko, a můj názor ti není vhod požádej admina o satisfakci ![]()
@Malaga píše:
A když budou mít problém chodit do školy, tak by si taky neměli za každou cenu zvykat a trápit se?
Zlehčuju to, věřím, že volíte jen neobratné formulace (to se týká i toho luxusu).
Ano, ani školu nepovažuji za nutnou. Pokud se s dítětem správně pracuje:)
@Blackova.K píše:
to je modní záležitost. Od miminek samé kurzy a spolky, ve třech do školky to je fuk že řve a nechce, prostě půjde.
Ale je to děsný. Máma dítě odvleče pomalu za nohu a pak sedí doma na balkóně a vykuřuje si jednu od druhé a vykřikuje, jak dítě od tří let potřebuje kolektiv a ještě se vzteká, když jí dítě se zelenýma nudlema pošlou domů.
@Malaga Ale ona píše o školkových dětech a ty jsou podstatně mladší než ty, které chodí do školy
@Anita20 píše:
Přece jen jsou lidé, kteří vyjdou s jedním průměrným platemOno je to hlavně o tom, co k životu člověk opravdu potřebuje…
je moc okolností kolem. Nejde to paušalizovat. Moje kamarádka zvládá z jednoho platu a alimentů(směšných) uživit v pohodě sebe a dvě děti. mě teď doma zbyli taky dvě děti a s jejím příjmem bych nevyžila a ne nejsem náročná. ale mám dražší byt, a nemám babičky a tetičky co by dětem koupili. Takže tak.
@Blackova.K píše:
protože to není jen o luxusu ale kolikrát o holém přežití. Nemám ráda tohle škatulkování.
přesně. Asi bychom pošli hlady z jednoho platu
@Anita20 píše:
Proč myslíš?:)
protoze treba my platime hyposku a jeste deset roku budem a nezbylo by na jidlo, nemit muj prijem…
@momi33 píše:
já tomu rozumím, ale nedalo mi to nereagovat
Napsala jsi to stylem jako že my hrabny, co jdem za luxusem týráme děti školkou.
Asi jsi z jiné soc vrstvy, budiž ti to přáno, já jsem obyčejná ženská, co musí chodit do práce, protože i můj příjem je důležitý, já si nemohu dovolit zůstat doma, a tím musím způsobit dítěti trauma ve školce.
Přijde mi to jako výsměch.
Omlouvám se za reakci, je nevyžádaná, ale tohle je veřejný diskusní server.
Pokud je ti to hodně za těžko, a můj názor ti není vhod požádej admina o satisfakci
Vpohodě:) Bohužel ani já nejsem z jiné soc. vrstvy:( Ale dokážem se dost uskromnit, abychom vyžili s jedním platem. Ale chápu, že ostatní to mohou mít jinak. Já tady nechci rozdmýchat debatu o tom, kdo na jaký úrovni žije. Jen bych ráda poznala maminky, které žijí trochu jinak, než je běžné..
@lucik2011 píše:
@Malaga Ale ona píše o školkových dětech a ty jsou podstatně mladší než ty, které chodí do školy
já jsem četla, co zakladatelka psala a i mi odpověděla, že ani školu nepovažuje za nutnou. Každý to má nastaveno jinak
.
Jinak kdyby malej nebyl beran a spolupracoval se mnou. tak ho do školky ani nedám. Nejstarší syn tam byl asi měsíc a do školy byl připraven na 100%, dcerka chodila asi od tří do soukromé a neplakala. Každé dítě je jiné a ke každému se musí jinak přistupovat.
@Blackova.K píše:
Jinak kdyby malej nebyl beran a spolupracoval se mnou. tak ho do školky ani nedám. Nejstarší syn tam byl asi měsíc a do školy byl připraven na 100%, dcerka chodila asi od tří do soukromé a neplakala. Každé dítě je jiné a ke každému se musí jinak přistupovat.
Jasný, s tím souhlasím…
@Anita20 píše:
Vpohodě:) Bohužel ani já nejsem z jiné soc. vrstvy:( Ale dokážem se dost uskromnit, abychom vyžili s jedním platem. Ale chápu, že ostatní to mohou mít jinak. Já tady nechci rozdmýchat debatu o tom, kdo na jaký úrovni žije. Jen bych ráda poznala maminky,které žijí trochu jinak, než je běžné..
tak to specifikuj ![]()
jinak není plat jako plat a i náklady jsou jiné. Pokud máš zájem jen o stejné maminky napiš výši platu, počet a věk dětí, a kolik vás stojí bydlení.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.