"Neškolkující" zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7569
7.1.15 21:16
@Anita20 píše:
každý snad nemusí své soukromí řešit ve veřejné diskuzi. Nechápu tyhle dotazy..

Jaké soukromí pod anonymním nickem??? 8o

A pokud napíše, že se jí nelíbí ten systém školek, co je na tom soukromého??? :-O 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
7.1.15 21:16
@Anonymní píše:
Jsi zbytečně útočná. popíši situaci-je nás 5,vyžijeme ze 20000,zbytek 3 tis. šetřím. žijeme z jednoho platu. kdybych šla já do práce, bude sice ccc10-150t. více ale zvýší se náklady, takže mi pak zbyde 5-8 t.Ale nebudu doma, děti se pořádně nenají, již ted´mi nejmladší špatně jí. Moc dobře se neučí, pak by to bylo ještě horší. manžel doma moc neudělá, takže stojí mi ty peníze zato? nééé, pro mně to je luxus, který oželím, aby byla rodina spokojená. Třeba to zakladatelka myslela takto, né aby útočila na matky chodící do práce.

Moc hezky jsi to napsala:) Mě právě za to ty peníze taky nestojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.1.15 21:17

Já jsem hrozně zlá. Posílám čerstvě tříleté dítě do školky, přestože je často nemocné (včetně antibiotik, od září už 3×), protože nechci přijít o práci, která mě baví a pobyt v ní mě činí psychicky vyrovnanějším člověkem. A protože chceme žít v „luxusu“ a kupovat dětem oblečení a jídlo.

Nelíbí se mi dnešní kult dítěte, kdy kdykoli se na dítě někdo křivě podívá, je s dotyčným okamžitě přerušen kontakt. Kdykoli se dítěti něco nelíbí, tak to (tam) nemusí. Pokud je matka doma, proč ne. Pokud rodina vyžije z jednoho platu, proč ne. Ale opravdu mi přijde hloupé, abychom např. prodali dům a auto a šli bydlet někam do garsonky, abychom vyšli pouze z manželovy výplaty, protože bobánkovi se ve školce nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
7.1.15 21:17
@Lenka512 píše:
Jaké soukromí pod anonymním nickem??? 8oA pokud napíše, že se jí nelíbí ten systém školek, co je na tom soukromého??? :-O 8o 8o

Nevím, ale je to přece volba každýho. Asi řešíš blbosti a pokud tě to zajímá, tak té mamince napiš:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
7.1.15 21:18

Nejsem přímo s dětmi doma (mám dvě děti 3,5 a 5 let), ale zvolila jsem špatně placený půlúvazek, abych děti nemusely být od rána do večera ve školce. I když jsou ve školce rády, vidím na nich, že je pro ně pobyt ve školce dost náročný. Takže chodí po o. Přijde mi to jako takový dobrý kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
7.1.15 21:19
@Angua píše:
Já jsem hrozně zlá. Posílám čerstvě tříleté dítě do školky, přestože je často nemocné (včetně antibiotik, od září už 3×), protože nechci přijít o práci, která mě baví a pobyt v ní mě činí psychicky vyrovnanějším člověkem. A protože chceme žít v „luxusu“ a kupovat dětem oblečení a jídlo.Nelíbí se mi dnešní kult dítěte, kdy kdykoli se na dítě někdo křivě podívá, je s dotyčným okamžitě přerušen kontakt. Kdykoli se dítěti něco nelíbí, tak to (tam) nemusí. Pokud je matka doma, proč ne. Pokud rodina vyžije z jednoho platu, proč ne. Ale opravdu mi přijde hloupé, abychom např. prodali dům a auto a šli bydlet někam do garsonky, abychom vyšli pouze z manželovy výplaty, protože bobánkovi se ve školce nelíbí.

tak proč prosím píšeš do této diskuze? Za názor děkuji, ale není tady moc žádoucí:) Promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.1.15 21:19
@Anonymní píše:
Jsi zbytečně útočná. popíši situaci-je nás 5,vyžijeme ze 20000,zbytek 3 tis. šetřím. žijeme z jednoho platu. kdybych šla já do práce, bude sice ccc10-150t. více ale zvýší se náklady, takže mi pak zbyde 5-8 t.Ale nebudu doma, děti se pořádně nenají, již ted´mi nejmladší špatně jí. Moc dobře se neučí, pak by to bylo ještě horší. manžel doma moc neudělá, takže stojí mi ty peníze zato? nééé, pro mně to je luxus, který oželím, aby byla rodina spokojená. Třeba to zakladatelka myslela takto, né aby útočila na matky chodící do práce.

Dovolím si odbočku, ale dcera mi ve školce jí a pije milionkrát líp, než doma :mrgreen: Doma vymýšlí, to mi nechutná, to nechci, nebudu pít. Ve školce drží „hubu a krok“, sedne ke stolečku, sní všechno, co jí dají, vypije skleničku čaje… Málem jsem padla, když jsem to viděla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.1.15 21:20
@Anita20 píše:
tak proč prosím píšeš do této diskuze? Za názor děkuji, ale není tady moc žádoucí:) Promiň.

Protože věta o luxusu je stupidní. Promiň. To může napsat jenom člověk, který žije naprosto mimo realitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
7.1.15 21:22
@Anita20 píše:
Nevím, ale je to přece volba každýho. Asi řešíš blbosti a pokud tě to zajímá, tak té mamince napiš:)

Aha, koukla jsem ti na profil a je mi to jasný…

Jinak taky jsem zlá matka, která si válí šunky s mladším doma a starší je ve školce… :roll:

@Angua se zakladatelkou si asi moc rozumět nebudeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
7.1.15 21:22
@Angua píše:
Já jsem hrozně zlá. Posílám čerstvě tříleté dítě do školky, přestože je často nemocné (včetně antibiotik, od září už 3×), protože nechci přijít o práci, která mě baví a pobyt v ní mě činí psychicky vyrovnanějším člověkem. A protože chceme žít v „luxusu“ a kupovat dětem oblečení a jídlo.Nelíbí se mi dnešní kult dítěte, kdy kdykoli se na dítě někdo křivě podívá, je s dotyčným okamžitě přerušen kontakt. Kdykoli se dítěti něco nelíbí, tak to (tam) nemusí. Pokud je matka doma, proč ne. Pokud rodina vyžije z jednoho platu, proč ne. Ale opravdu mi přijde hloupé, abychom např. prodali dům a auto a šli bydlet někam do garsonky, abychom vyšli pouze z manželovy výplaty, protože bobánkovi se ve školce nelíbí.
:palec: :palec: :palec: souhlas
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
7.1.15 21:23

@Angua Jak já s Tebou souhlasím! Když někdy čtu články jak by se mělo o děti starat a pod. tak si nejsem jistá už v ničem! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
947
7.1.15 21:24
@Anita20 píše:
Vpohodě:) Bohužel ani já nejsem z jiné soc. vrstvy:( Ale dokážem se dost uskromnit, abychom vyžili s jedním platem. Ale chápu, že ostatní to mohou mít jinak. Já tady nechci rozdmýchat debatu o tom, kdo na jaký úrovni žije. Jen bych ráda poznala maminky, které žijí trochu jinak, než je běžné..

Známá se taky dokáže dost uskromnit, ale její chlap vydělává 13 tisíc a žijí v Praze, takže bez jejího platu by nevyšli, bohužel. Chlap se snaží najít jinou práci, ale zatím bez úspěchu. Snaží se nějak víc kvalifikovat, aby měl na lepší práci, chodi o víkendu po brigadach, ale stejně - do práce musela.

Jinak mam další kamarádku. Žije hodně přírodně, dokonce rodila doma, nejí maso apod. A ona má v planu mít tak 4-5 dětí a jelikož odmítá očkování, tak žádná školka nebude a chce všechny děti učit doma i základní vzdělání první stupeň. Taky nevěří v systém školek ani škol. Hodně dbá na individualitu svých dětí i na jejich stravu a to školky nesplňují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
7.1.15 21:25
@Angua píše:
Protože věta o luxusu je stupidní. Promiň. To může napsat jenom člověk, který žije naprosto mimo realitu.
že se vás to všech tak hrozně dotýká:) když nemáte pocit, že žijete v luxusu, tak proč ztrácíte vůbec čas s příspěvkem :lol:. Jak už jsem psala-pro každýho je luxus něco jinýho a já na nikoho neútočím..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.1.15 21:26

Záleží jestli je na výběr nebo neni.. Pokud někdo jde do práce po 3 letech a zaměatnání má, tak je to prostě dané.. Pokud někdo má možnost být doma dél- já měla na 4letou, druhé díě se podařilo pozdějc, kluk má teď 6 let a šel do školky až v jeho 5 letech.. Dřív jsem nedávala a dala jsem ho na zkoušku jak to bude vyhovovat jak mu tak mě..
Chodí docela rád, je tam do oběda.. Kdyby se mi nějak šprajcoval hodně, tak bych si ho nechala doma. Teď máme 15 m a docela jsem překvapená, jak je sním rád a jak se vyhrají..
Takže když někdo nechá až na poslední rok školku a nebo vůbec, tak na tom nic nevidím.. Ale zase, když má někdo zaměstnání a vidí bídu o práci, tak se nedivím, že někdo jde práce- takovou snad neznám, co by se vzdala práce, jen aby dítě nešlo do školky :think:

Příspěvek upraven 07.01.15 v 21:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.1.15 21:26

@Lenka512 starší nešel ve třech letech, byla jsem s dcerou doma. On moc nebyl kolektivní typ, musela jsem ho otužovat postupně. Ale bylo to jenom proto, že jsem byla doma. (navíc nechat si ho doma bylo i pro mě jednodušší) Kdybych neměla malou, tak by šel. Jemu se totiž moc nechtělo ani v těch 4,5. A co se týče pláče, můj bratr brečíval na začátku roku až do třetí třídy :mrgreen: To by mě zajímalo, co budou děvčata dělat pak. Asi učit děti doma, aby neplakaly :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin