"Neškolkující" zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5088
7.1.15 21:54

@Angua má babička vždy říkala- DOBROVOLNĚ HLADY JEŠTĚ NIKDO NEUMŘEL… myslím, že tak to nějak bude… hlad by asi stejně zvítězil

můj syn doma neskutečně frfňá… a ve školce??sní vše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.15 21:55
@Angua píše:
To je možné, každý je jiný. Chce se mi teda napsat, že bych je o hladu klidně nechala, protože mi to připadá tak trochu jako rozežranost (aby nejedli ani u tety, pokud nemají dobrý důvod), ale nebudu vynášet unáhlené soudy, to nebývá rozumné.

není to rozežranost, jsou jen stydlíni a zanic na světě by neřekli, že mají hlad, oni nechtějí nic. Při jejich hubenosti, by to byl hazard se zdravím.

• Citovat
  • Upravit
50725
7.1.15 21:56

@wercuska u nás máme trochu boj - syn (introvert) věčně žadoní, jestli přijdu po obědě, většinou nemůžu, tak to někdy i obrečí a když se urvu z práce a přijdu, tak mi dcera (extrovert) vynadá, proč jsem přišla, že ona chce jít s dětma spinkat a ještě doma vzdychá a vzpomíná, co teď asi dělají ti kamarádi ve školce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
7.1.15 22:00
@Lenka512 píše:
@wercuska mám to stejné…je tam rád a musím ho vyzvedávat co nejpozději, aby tam byl co nejdéle…už druhý den ve školce tam chtěl spát… :)Ale chápu, že některé děti si hůře zvykají, ale že by měli trauma… :nevim:

no tak můj syn, se v noci budil a naříkal. A je to dítě které spí perfektně, on trauma opravdu měl. Ale myslím si že to bylo tou nemocností, protože ze začátku se mu ve školce líbilo, naopak na mě štěkal že nechce domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.1.15 22:00
@Anonymní píše:
není to rozežranost, jsou jen stydlíni a zanic na světě by neřekli, že mají hlad, oni nechtějí nic. Při jejich hubenosti, by to byl hazard se zdravím.

Já zas si myslím, že by se právě proto měli trochu otrkat a řešila bych to s nima, podporovala je, radila, ale jíst by tam prostě museli. Když před tím budou utíkat, tak to bude jenom horší, budou se tím víc stydět. Když do těch situací budou muset, tak to bude nejdřív hrozné, ale postupně se to bude zlepšovat a přestane to pro ně být problém. A to si dovolím říct jenom proto, že mám přesně takové dítě, které se stydí, bojí se všeho a právě proto to s ním trénuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5669
7.1.15 22:01

@Angua taky jsem zvědavá jak to bude zvládat dcera, ta si mě asi bude hlídat víc :think: ja taky myslela, že budu pro syna chodit poo, když jsem doma a třetí den tam chtěl spat. Před vánoci jsem ho skoro prosila, že přijdu poo, protože byl po nemoci, ale vyhral a spal tam. Jsem ráda, že byl se mnou vícemene do 4 let, ted už je radsi s detmi :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
7.1.15 22:02
@Angua píše:
@wercuska u nás máme trochu boj - syn (introvert) věčně žadoní, jestli přijdu po obědě, většinou nemůžu, tak to někdy i obrečí a když se urvu z práce a přijdu, tak mi dcera (extrovert) vynadá, proč jsem přišla, že ona chce jít s dětma spinkat a ještě doma vzdychá a vzpomíná, co teď asi dělají ti kamarádi ve školce :lol:

je to peklo mít introventy doma(bohužel mají to mně),mám kluky velmi sportovně nadané, když byli asi 7 letí byli na výběrovce do fotbalu, milují fotbal)všechny děti se zapojily do opičí dráhy jen ti naši hodinu ronili kobylí slzy, a seděli až do konce.jak mi to trhalo srdce, aaach jo. Naštěstí jsou už starší, lepší se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15235
7.1.15 22:05

@Anita20 Neškolkující zkušenost mám sama se sebou, školku jsem nesnášela já i moje mladší sestra, maminka s náma raději zůstala doma aby jsme tam nemusely. V té době to byla velká vyjímka, ale mohla si to dovolit, táta nás dokázal bez problémů uživit. Nakonec byla v domácnosti 12let, mi se segrou byly šťastné, že nemusíme po škole do družiny, na obědy do jídelny a v létě na třítýdení tábory :-) Moje dcera je pravý opak, školku milovala od prvního dne, paní učitelky, společné aktivity, cvičení, kreslení, nacvičování besídek, jídlo které by doma nevzala do pusy si ve školce ještě přidala :D Podle mě je to fajn, když může máma zůstat s dětmi doma, ale bohužel ne vždy je možné vyjít z jednoho platu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.1.15 22:06

Já bych ráda, ale starší mi od 3,5 let o školce básnil, tak ve 4,5 šel. No stejně je od podzimu víc doma, tak teď ho mám doma až do února, kvůli miminku, a docela si to užívám, syn snad taky. s prostředním budu muset ještě školku probrat, aby nebyl smutný, že chce taky..nejmladší bude muset jít chtě nechtě ve 4 letech, bez příjmu být doma nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.1.15 22:08
@Selfi píše: .. má dcera je taky taková nejistá a potřebuje popostrčit, většinou je pak nadšená a vůbec nechápe, proč nechtěla jít..
na druhou stranu, letos do školy v přírodě jet nechce /prý se jí moc stýskalo a tak to letos prostě nechce absolvovat../..ok. nepojede, jelikož už byla minulý rok, tak to dokáže posoudit a rozhodně ji nebudu nutit ani přemlouvat… holt, pojedeme v té době na rodinnou dovolenou :) co se dá dělat :D

Máme to stejně, taky letos nechce a nebudu ho nutit, ale chtěla jsem, aby měl možnost se informovaně rozhodnout :mrgreen:

@cikcak píše:
já jsem loni přihlásila do příměstského tábora kluky, bylo to pro menší kluky, ti starší tam byli, aby tam ten nejmladší nebyl sám. Ještě dnes mi vyčítají, jak se jim tam nelíbilo, žew tam byli mrnata, už nikdy více. Taky jsem měla dojem, že to bylo celkem v cajku.

Já myslím, že všichni máme něco, co rodičům dodnes vyčítáme, protože my jsme to nechtěli a jim se to zdálo v cajku. Ale asi málokdo na to umřel, spíše to většinu posunulo nějakým způsobem někam dál. Samozřejmě bych to nedělala úmyslně, ale kdyby bylo na něm, tak nechce zkusit skoro nic a mně přijde škoda, aby to ani nevyzkoušel. Pak ho nutit nebudu, aby se mu to líbilo, ale chci, aby to zkusil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.1.15 22:12
@cikcak píše:
je to peklo mít introventy doma(bohužel mají to mně),mám kluky velmi sportovně nadané, když byli asi 7 letí byli na výběrovce do fotbalu, milují fotbal)všechny děti se zapojily do opičí dráhy jen ti naši hodinu ronili kobylí slzy, a seděli až do konce.jak mi to trhalo srdce, aaach jo. Naštěstí jsou už starší, lepší se to.

My jsme introverti oba, nechápu, po kom to dcera má, že má ráda lidi :mrgreen:

Taky pozoruju u syna zlepšení a těší mě to. Dneska mi hned ve dveřích hlásil, že si hráli s klukama na kostlivce - jsem myslela, že padnu :mrgreen: (v podstatě totiž žádného velkého kamaráda ve školce nemá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.1.15 22:14
@Selfi píše:
já s tebou plně souhlasím a mám naprosto stejný přístup… /i když mi občas srdíčko říká opak, vím, že pokud to jsou opravdu nezávažné věci, tak je pro dítě opravdu dobré si situace prostě zvládnout/,.. nicméně, tady svůj postoj píšeš stejně zbytečně…
své dítě jsi nechala brečet-jsi sobecká, špatná matka :)../vítej v klubu:)/

Děkuji ti :mrgreen: A s tím jídlem souhlasím, on dobrovolně hlady fakt nikdo neumře. I když chápu, že je to stresující, dcera jak je často nemocná, tak taky vymýšlím psí kusy, abych do ní něco dostala (s výhodou zdravého) - u ní je to paličatost. Přehnaný stud bych nějak řešila už z principu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
8.1.15 16:16

Vnesu ještě trochu jiný pohled na věc. Já i děti jsme hodně společenští. Bohužel tady v obci nemáme žádné MC, kde by se mohly setkávat maminky. Jsou tu jen rodinné domy a jeden bytový dům, kde bydlíme my. Na hřiště nikdo nechodí, všichni mají zahradu. Seznámila jsem se s dvěma holkama z domu, mají naštěstí stejně staré kluky. Ale jedna z nich často jezdí třeba na 2 týdny za rodinou do Jižních Čech a druhá taky často k tátovi nebo mámě. Můj syn se na kluky dost upnul, takže v létě, když všichni byli pryč, denně visel na dveřích, kdy už se Matýsek vrátí a já mu vysvětlovala, že je na prázdninách. Od září mi ho přijali do školky, zkusila jsem to jen na dopoledne a je tam vysloveně šťastný. Učitelka se směje, když škemrá, že by tam moc chtěl s dětma i spát. Vidím na něm, jak ho školka posouvá a rozvíjí, např. co se týká sebeobslužnosti. Věnují se jim, dělají stále nějakou výtvarnou činnost, chodí do divadélek, paní učitelka jim hraje na kytaru, má tam spoustu kamarádů a miluje školkové hračky. Já bych s ním tyhle věci dělat nemohla, protože mám doma ještě mladší dítě, manžel buď v práci nebo na stavbě a hlídání žádné. Takže v některých případech může být školka plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin