Prevence proti vším - školka

22
7.1.15 16:31

Prevence proti vším

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli používáte nějakou prevenci proti vším (sprej, šampon, aj.). Dcera má vši ve školce přímo ve třídě, vlásky má dlouhé až do pasu, tak bych nerada aby se vyskytli :-/. Dnes jsem v lékárně koupila preventivní sprej Paranit, tak snad pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
7.1.15 16:33

Ahoj, satek na hlavu a modlit se, at je nechytne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.1.15 16:36

No zvažuju že do konce týdne budou holky pro jistotu u babičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
7.1.15 16:39

My jsme meli ve skolce vsi skoro cely podzim a zatim je dcera nastesti nedonesla. Zadna opatreni tedy nedelam.. Ale pocitej s tim, ze to neni rozhodne jen otazka tohoto tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.1.15 16:42

Jj s tím počítám, ale vždy se vši vyskytli v jiné třídě, tak sem byla klidnější, teď jak jsou v její třídě tak je to jiné, snad to zvládneme bez nich. Lékárnice mi radila i tee tree olejíček, že stačí přidat kapka do šamponu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
7.1.15 16:47

Ja jako prevenci davam tea tree oil, bud pri myti vlasu se samponem, nebo to normalne kapnu rano pred odchodem do vlasu,
taky se rika, ze maji radeji rozpustene vlasy, tak se snazim zapletat copy, bohuzel milostiva protestuje :roll:

• Citovat
  • Upravit
4373
7.1.15 16:51

@DalenkaB ten Tea Tree si myslim, že je dobra volba, odpuzuje vši, tak třeba jim dcerky vlásky nebudou po chuti :)

Jinak já používám Hedrin Protect&Go, velmi účinné zabíjí už nalezené vsi ale taky odpuzuje, takže ho dětem stříknu do vlasů, když jdeme třeba někam do zábavního centra nebo tak ;)

Hlavně ať si dcerka nepoplete čepičky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
7.1.15 16:54

@DalenkaB ahoj, doporučuje se preventivně vtírat pár kapek tea tree oleje do vlásků, třeba jednou za týden. ten vši nerady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
7.1.15 16:55

A jo, tak dočítám a vidím, že jdu pozdě :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.1.15 16:55

Tak s tím se také každé ráno potýkáme, zaplétání vlasů je masakr 8o většinou kvůli tomu přijdeme skoro každý den později do školky, i když vstaneme dřív tak nestihnem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.1.15 16:56

@mischelinka pozdě ale přece :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
7.1.15 16:57

@DalenkaB Jo, tea tree oil za uši. Měla by stačit i alpa, ale ten tea tree je lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
7.1.15 16:59

Preventivně používáme Capissan. Po téměř 6 letech, co dětí chodí do škol a školek, jsme vši řešili loni poprvé. Jinak co jsem se dočetla, tak tyhle preventivní šampony a spreje prý učinkují, pokud se používají pravidelně co 3 dny. Určitě to není 100%, ale šampónu jsme věrni zůstali už jen pro dobrý pocit ;)
Klukům udržuju krátký sestřih a dcerce zaplétám ráno cop ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.1.15 17:02

Asi použiji ráno obojí, jak sprej tak tea tree za uši :-) když už tak už :-)

Holky děkuju moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin