"Neškolkující" zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
7.1.15 21:42

Diskuze je uplně jinde než měla být. Kdybych tučila tyto odpovědi, ani bych ji nezakládala. Jen mě to utvrdilo v tom, že většina lidí tady nedokáže tolerovat jiný názor a dát prostor jen těm, kterých se toto téma týká. Tímto končím. Kdyby tuto diskuzi objevil někdo, kdo pochopí mé reakce a mé názory, ať prosím píše do SZ :srdce: Jednoho člověka už jsem díky diskuzím našla před pár lety a jsem za něho ráda.. Přála bych si, aby se našel ještě někdo další… Všem hezký večer a ať každý žije tak, aby byl spokojený :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
7.1.15 21:44

@Anita20 diskuzi jste sice založila, ale přijde mi nevhodné, že neustále upozorňujete uživatelky, které s vámi nesouhlasí, že tu jsou nežádoucí.
Diskuze není o tom, že mi každý jen bude klepat po rameni a souhlasit. ;)
Téma diskuze je zajímavé, ale není divu, že vaše formulace vzbuzují u některých nesouhlas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
7.1.15 21:45

@Anita20 to je jasný, protože ty nediskutuješ, ty útočíš na jiný názor.
Něco ti napíšu a ty mi napíšeš, že řeším blbosti… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
7.1.15 21:45
@Angua píše:
Nechci je nechat brečet. Ale nechci je učit, že se před překážkama utíká. Chci je učit, že se musí umět vyrovnat se změnou, s nepříznivou situací. Najít si v tom to pozitivní. VYjít s problémovým člověkem třeba.

Dcera teď ve školce brečela, protože její oblíbená paní učitelka byla se synem přes měsíc na paragrafu. Měli zastupující paní učitelku, která se jí na první pohled nezalíbila, plakala, nechtěla tam. Měla jsem po RD nasbírané hodně dovolené a teoreticky jsem si mohla po celou tu dobu vzít volno, aby „netrpěla“ a neplakala. Taky mi to totiž rvalo srdce. Místo toho jsme s tím pracovali, povídali si o tom. A ona za týden zjistila, že ta nová paní učitelka není vlastně tak špatná, přestala plakat a do školky chodila zase v pohodě.

Příspěvek upraven 07.01.15 v 21:40

já s tebou plně souhlasím a mám naprosto stejný přístup… /i když mi občas srdíčko říká opak, vím, že pokud to jsou opravdu nezávažné věci, tak je pro dítě opravdu dobré si situace prostě zvládnout/,.. nicméně, tady svůj postoj píšeš stejně zbytečně…
své dítě jsi nechala brečet-jsi sobecká, špatná matka :)../vítej v klubu:)/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
7.1.15 21:47
@Lenka512 píše:
@Anita20 to je jasný, protože ty nediskutuješ, ty útočíš na jiný názor.
Něco ti napíšu a ty mi napíšeš, že řeším blbosti… :*

mám stejný názor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
7.1.15 21:47
@Anita20 píše:
Diskuze je uplně jinde než měla být. Kdybych tučila tyto odpovědi, ani bych ji nezakládala. Jen mě to utvrdilo v tom, že většina lidí tady nedokáže tolerovat jiný názor a dát prostor jen těm, kterých se toto téma týká. Tímto končím. Kdyby tuto diskuzi objevil někdo, kdo pochopí mé reakce a mé názory, ať prosím píše do SZ :srdce: Jednoho člověka už jsem díky diskuzím našla před pár lety a jsem za něho ráda.. Přála bych si, aby se našel ještě někdo další… Všem hezký večer a ať každý žije tak, aby byl spokojený :D

já věděla, že aspoň v něčem se shodneme… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.15 21:48
@Angua píše:
Dovolím si odbočku, ale dcera mi ve školce jí a pije milionkrát líp, než doma :mrgreen: Doma vymýšlí, to mi nechutná, to nechci, nebudu pít. Ve školce drží „hubu a krok“, sedne ke stolečku, sní všechno, co jí dají, vypije skleničku čaje… Málem jsem padla, když jsem to viděla :lol:

ano, ano, máš pravdu i u mě to tak bylo. Jenže u dětí starších, jak začali do školky chodit, přestali mi naopak úplně jíst. Doma jsem do nich nemohla nic nacpat, neměli vůbec hlad. Navíc synové chodí do zš, nikde ani u mé sestry nechtějí jíst, klidně by byli o hladu.Ve školní jídelně by zaručeně odnášeli vše.

• Citovat
  • Upravit
50725
7.1.15 21:48
@Selfi píše: ..přesně tak… s dětma duševně rostu i já :) /například, když jsou na noc u babičky a já se přemůžu a aspoň pár hodin na ně nemyslím :). za svůj dosavadní největší úspěch považuji, že jsem zvládla dceřinnou školu v přírodě :), sice jsem to dva dny rozdýchavala, den byla v pohodě a další dva se nemohla dočkat, až přijede, ale i přesto jsem jí tam pustila a podporovala, aby jela :) / a to je jí 8 :D..takže žádné miminko..

Já jsem loni „přinutila“ syna, aby chodil na příměstský tábor (nejdřív chtěl a pak se začal cukat, ale bylo to zaplacené, tak prostě chodil). Každé ráno brečel, že tam nechce, podle fotek si to každý den báječně užil a dodnes na to vzpomíná, má vystavené věci, které tam dostal a občas si je vezme a přebírá si je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5669
7.1.15 21:49
@Billi píše:
Jinak ale současnou posedlost školkou nechápu. Dokážu pochopit, když máma jde do práce a dítě musí do školky, nechápu, když máma je doma na mateřské/rodičáku s mladším a starší (hlavně třeba ten tříleťák) je ve školce na celý den. V okolí mám dost podobných případů. Dítěti byly 3 na konci prosince, ale o září je ve školce i přes spaní, chodí s brekem, ale máma naustále opakuje, jak dítě potřebuje kolektiv :nevim:

Tak ja třeba jsem doma s mladším, ale čtyřleták chodí do školky rád a jak přijdu pře pul 4 tak, že si málo pohrál :mrgreen:. Když jsem ho někdy přemlouvala, že si pro něj přijdu poo, tak odmítal :mrgreen:. Ale tak jednou za dva týdny nejde na jeden den a uděláme si výlet. U nás já jsem ta, co by ho chtěla víc doma, ale syn je ve školce opravdu strašně rád, chodíl by i o víkendech a vánocích, kdyby mohl :mrgreen: Jsem moc ráda, že je tam štastný. Dřív chodil do soukromé na 2 dopoledne, myslela jsem si, že je to tam skvělé, státní školky jsem se děsne bála, ale přijde mi ještě lepší ta soukromá :palec: jsme oprvdu nadšeni z toho jak je tam syn štasstný, nechápu o jakých traumatech píšete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
7.1.15 21:51

@wercuska závidím, závidím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
@Anonymní píše:
ano, ano, máš pravdu i u mě to tak bylo. Jenže u dětí starších, jak začali do školky chodit, přestali mi naopak úplně jíst. Doma jsem do nich nemohla nic nacpat, neměli vůbec hlad. Navíc synové chodí do zš, nikde ani u mé sestry nechtějí jíst, klidně by byli o hladu.Ve školní jídelně by zaručeně odnášeli vše.

To je možné, každý je jiný. Chce se mi teda napsat, že bych je o hladu klidně nechala, protože mi to připadá tak trochu jako rozežranost (aby nejedli ani u tety, pokud nemají dobrý důvod), ale nebudu vynášet unáhlené soudy, to nebývá rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
@Angua píše:
Já jsem loni „přinutila“ syna, aby chodil na příměstský tábor (nejdřív chtěl a pak se začal cukat, ale bylo to zaplacené, tak prostě chodil). Každé ráno brečel, že tam nechce, podle fotek si to každý den báječně užil a dodnes na to vzpomíná, má vystavené věci, které tam dostal a občas si je vezme a přebírá si je.
.. má dcera je taky taková nejistá a potřebuje popostrčit, většinou je pak nadšená a vůbec nechápe, proč nechtěla jít..
na druhou stranu, letos do školy v přírodě jet nechce /prý se jí moc stýskalo a tak to letos prostě nechce absolvovat../..ok. nepojede, jelikož už byla minulý rok, tak to dokáže posoudit a rozhodně ji nebudu nutit ani přemlouvat… holt, pojedeme v té době na rodinnou dovolenou :) co se dá dělat :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
7.1.15 21:52
@Angua píše:
Já jsem loni „přinutila“ syna, aby chodil na příměstský tábor (nejdřív chtěl a pak se začal cukat, ale bylo to zaplacené, tak prostě chodil). Každé ráno brečel, že tam nechce, podle fotek si to každý den báječně užil a dodnes na to vzpomíná, má vystavené věci, které tam dostal a občas si je vezme a přebírá si je.

já jsem loni přihlásila do příměstského tábora kluky, bylo to pro menší kluky, ti starší tam byli, aby tam ten nejmladší nebyl sám. Ještě dnes mi vyčítají, jak se jim tam nelíbilo, žew tam byli mrnata, už nikdy více. Taky jsem měla dojem, že to bylo celkem v cajku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.1.15 21:53

@wercuska u nás kluk je doma už pomalu měsíc- před Vánoci nemoc, pak svátky, teď kvůli mladšímu je doma, protože by neměl onemocnět a už swe třepe a chce jít za kamarádama.. Včera je viděl sáňkovat a byl z toho špatný, že chce do školky se hrát..
Každé dítě je jiné.. Kamarádka dala 3 leté a prostě bez problémů, a kluk je předškolák a má ve třídě i plačící děti v šatně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
7.1.15 21:54

@wercuska mám to stejné…je tam rád a musím ho vyzvedávat co nejpozději, aby tam byl co nejdéle…už druhý den ve školce tam chtěl spát… :)

Ale chápu, že některé děti si hůře zvykají, ale že by měli trauma… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin