Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky roční dcera má teď prvně řádně opruzenou pipku, co se vám nejvíc osvědčilo. Mazala jsem Imazol, žádnej zázrak a teď máme od včera od Uriage zinkovou mastičku. Dá se dát třeba něco do koupele?
Jsem slyšela ze namáčet do černého nebo heřmánkového čaje. My měli taky pořád opruzenou kachnu ale nám pomohl imazol a lepší plenky na noc
Zkus ten cerny caj, hlavne nepouzivat vlhceny ubrousky (nevim, zda pouzivas ci ne). Jen omyt vodou, poradne osusit nebo nechat oschnout. Dcera mela opruzeno jednou a zabral ji Neophytiol. Jinak na to netrpela. Nebo je dobry repicek, klidne sedaci koupel a jemne osusit.
@RadkaOR a čím umýváš.
Jestli čistící ubrousky, tak ty dočasně zahoď a po každém přebalování hezký voda a žínka..maximálně na stolici ubrousky a pak stejně vodou.
A plenky nearomatické.
@Malike to je lepsi koupit si perlan + vodu nez patlat tema ubrouskama ![]()
Já pouzívám pleny bez parfenace a vlhčené ubrousky Nivea, tak je teď úplně vysadím a zkusím ten černý čajík ![]()
@RadkaOR a jaky pliny pouzivas? Mozna to chce vyzkouset jiny. Ono obcas tomu diteti nesedi celou dobu jedny.
@RadkaOR já jsem vždycky ráno udělala odvar z řapíku a měla jsem ho v misce na přebalovacím pultu. Když jsem přebalovala tak jsem ten zadeček vždy otřela ![]()
Pytiol - silnější vrstvu.
A jak bylo psáno, tak třeba naše dítko nesneslo jednu značku plenek vícekrát po sobě. Museli jsme je střídat.