Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Chtěla bych se zeptat na zkušenosti s těmito plenkami ve velikosti new born 2-5kg, moc děkuji..
Nám je dávali v porodnici na prcka, to jsem nevěděla že se dají i koupit, myslela jsem že jsou jen pro porodnice, malýmu vyhovovali, neopruzoval se, bez problému.. Až po nějaký době jsem si jich všimla v obchodě ![]()
Ahoj
Ráda bych se zeptala, jestli mají tyhle plenky pružné pásky na boku (ty na zalepení) nebo gumičku vzadu, výřez na pupík nebo ne a celkově názor na plenky
Děkuji.
V porodnici je davali a docela mile me prekvapily. vyrez na pupik maji, na ty pasky si nepamatuji, ale prisly mi docela dobre ![]()
Jsou v pohodě, výřez mají, neškrtí, neprotékají, mají je na feedo za 159,– 42ks
ale jsou takové menší ve srovnání se zelenými pampers newborn 2-5kg, my měli 3kg holčičku, takže v pohodě a v pamperskách byla utopená, měla je až po prsa, tak ty jsem pak dávali později
ale nevím, kdyby bylo mimčo cvalda, tak bych šla rovnou do těch pampersek - ty byly taky OK, výřez myslím nemají, ale ono úplně stačí je trošku u toho pupíku ohrnout dovnitř a taky se to v pohodě dá, miminko nic nedráždilo
a u obou se mi líbilo, že když jsem třeba tu plínku blbě nandala, třeba moc nízko, tak se to dalo v pohodě předělat, furt to lepilo dobře
Děkuju vám holky ![]()
@Conulka Já jsem právě četla, že 4kg dítě už se do 2-5kg vejde jen tak tak, takže uvažuju, že bych pořídila místo 2-5kg rovnou 3-6kg a mělo by to mimčo místo newborn velikosti
Nebo třeba koupit jedny malý a jedny větší.. Mně právě zaujala ta cena a poměrně dobré recenze, tak mě zajímalo hlavně to, jestli má gumičku na zádech nebo aspoň na páskách
Mám zkušenost s bílými pamperskami, které na zádech gumičku nemají (nebo alespoň před 2,5 roky neměly) a když se synek pokakal, poměrně často mu stolička vytekla až na záda, nebo to bylo těsně před koncem plínky. Proto bych tentokrát ráda plenky s gumičkou na zádech ![]()
Hm 4kiláčka si nevím jak bych tam cpala a Bella 3-6 jsme neměli, takže přesně nevím, ale pokud máš nějaký normální odhad váhy, tak bych šla do jednoho balení 2-5kg, však jich tam je jen 42ks a to máš spotřebovaný hned když máš cca 7plínek na den a pak bych se rozhodla podle toho jak by mi vyhovovaly
my jsme teda hovínka na zádech nikdy neměli, ani v těch zelených pamperskách, ty jsou taky dobrý
@Conulka Já jsem zatím ve 27tt, takže mám ještě čas, ale spíš se tak rozkoukávám, protože s velkým břichem a v létě se mi nebude chtít nic shánět
.. Ale nečekám, že by mimčo bylo nějaký obřík, protože první syn je narozený 10 dní po termínu s váhou 3090g, tak předpokládám, že i tentokrát bude mít miminko do 3500g ![]()
První syn se pokakal až na záda tak jednou týdně, ale na půl cm před koncem plínky to bylo pravidelně aspoň 1× denně (ze začátku), a to jsem plínku dávala co nejvýš to šlo.
V porodnici jsem na prvního měla balík 0-2kg (kamarádka omylem koupila tuhle velikost a měla dítě 3,7kg, tak mi je pak dala) a ty syn v porodnici obléknul docela pěkně. Ale to byly plenky Bella Happy a já nevím, jaký je mezi Happy a Pandou rozdíl.
Ahaaaa, já se tady celou dobu bavím o Bella HAPPY, Pandu neznám, sorry
Ja sem je pouzivala a taky i Bella Happy a obe byli super mne vyhovovali vic než Pampers, ani jednou mi je neprecuravali
@Lenuscha_a Děkuji, to ráda slyším
Já jsem s Pamperskami byla moc spokojená, ale jen do té doby, než se mimčo pokakalo ![]()
Teď u nás frčí Basic z Alberta - super plíny za skvělou cenu. Nejsou dokonalý - hlavně tvar by chtěl trochu upravit, ale to se dá rychle upravit nůžkami -, ale ta cena je bomba ![]()
@Oňulínka z Albertu jsou taky dobre? Ja sem po nich pokukovala ale nevedela jsem jestli je kupit ![]()