Plenky Haipa Daipa a další

20
29.1.13 17:19

Plenky Haipa Daipa a další

Ahoj holky,

ráda bych se zeptala, jestli máte zkušenost s plenkami Haipa Daipa atp. Jak na ně reaguje miminko? Jaká je v praxi údržba? Kolik je jich opravdu potřeba (na různých stránkách se uvádí, že 24 by mělo stačit na celé 3 roky, je to reálné?)? Kde je nejlepší je koupit? Co všechno kromě svrchních kalhotek je potřeba a proč?

Mockrát děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
29.1.13 17:22

Me treba mala 10 mesicich zacal latkove plenky nesnaset :nevim: takze bych do toho tolik neinvestovala, v noci ne nesnesla nikdy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
29.1.13 17:36

No 24 plínek určitě bude stačit, ale já jich mám cca kolem 30 a je to pohodlnější. Když jich máš jen těch 24, tak opravdu musíš prát nejpozději po třech dnech a někdy je to honička. Jinak Haipa Daipa jsou z mého pohledu superplínky, ale spíš pro menší děti. Tak cca do roka. Měla sem je u holčičky a teď je mám i u chlapečka a tak od toho roku je musím přebalovat nejpozději po hodině, jinak je všechno pročůraný durch. Takže pojmou menší množství. ALe do toho roku jsou super, protože jsou málo objemný a hlavně se dají velikostně uzpůsobit přesně na tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
29.1.13 17:44

@Enži Nedělala bych celou výbavu z jedné značky. Haipa daipa jsou plínky vhodné tak pro dítě do půl roka, dýl jsem je nepouživala.

24 plenek jak tak ťip ťop, kdybych prala ob den, a než to doma (kor teď v zimě uschne tak to taky trvá). Já mám plenek zhruba 30 (ale ne Haipa daipa, jiné značky) a stejně mi to někdy nevýjde a musím dávat čtvercové plenky.

No a k látkování potřebuješ ještě nějaký kýbl s víkem na uskladnění počůraných plenek (já třeba mám kýbl od cementu, někdo používá kýble od barev).
Potom se hodí separační plenky (celulozové nebo viskozové). Žlučové mýdlo a sůl na skvrny na praní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.1.13 17:50

@danali

Děkuji. A co přesně jsou ty separační plínky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
29.1.13 17:55

Já sem makovice, sem ti zapoměla napsat to nejdůležitější- taky nemám celou výbavu jen Haipa-Daipa. Jiank separační plínky jsou takový „papírky“ který se dávají do látkovek a když se miminko vykadí, tak se to celý spláchne do záchodu. ALe mjsím mít teda rozložitelný. Úplně nejlepší by bylo, kdybys mrkla na nějaké stránky o látkování, připadně jeslti máš někde poblíž obchod Brána k dětem, tak tam pořádají přednášky a mají to fakt pěkně a přehledně udělaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.1.13 17:58

@Belehter

Mockrát děkuji. A když ne jen Haipa Daipa, jaké ještě značky bys doporučovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
29.1.13 18:15

@Enži http://www. veselepleny. cz/veselepleny/4-PLENKOVA-VYBAVICKA - tady je takový stručný popis ale najdeš i tyto popisy jinde na netu, třeba www.branakdetem.cz, www.mamaja.cz aj.

Já třeba mám výbavu teď už nyní z jedné značky :) ale musela jsem k tomu dospět, prošlo mi toho rukou docela dost a nakonec jsem skončila u jedné značky.

Mám plenky Anavy (www. anavy. cz)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68937
29.1.13 18:49

Haipa Daipa je jedna z desítek osvědčených značek, je fajn, jednu mám a používám ji ráda i teď u skoro roční dcery (dovycpanou), ale víc jsem jich nekupovala.
Jinak pokud se chceš poohlédnout i po jiných značkách látkových plen, tak z těch českých např. Anavy nebo Bamboolik, z cizích třeba Tots Bots, Imse Vimse, Itti Bitti, Pop-in, Grovia, Popolini, Thirsties, Ellas House, Swaddlebees, Bum Genius… to jen z toho, co mi teď leží v šuplíku, jinak je mnoho a mnoho dalších. Obecně každá je trochu jinak tvarovaná, každá má svoje pro a proti a každému dítěti a každé matce vyhovuje něco jiného.
Základ je nedělat celou výbavu z jednoho druhu, ale zkoušet, co sedne nejlíp.
K dalším diskuzím na toto téma bych doporučila některou z mnoha stávajících diskuzí na téma „látkové pleny“, kde někdy stačí jen číst již napsané, popř. vznést konkrétní dotazy zkušenějším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
29.1.13 19:12

Nekupuj výbavu z jedněch plenek. Kup třeba dvoje HD, pokud tě zaujaly, část pokryješ čtvercovkami, pak třeba zavazovačky. Na ven zkus kalhotkovou plenku ( třeba české sijemdetem.cz nebo Anavy ), můžeš zkusit AIO nebo SIO ( měla jsem ráa Itti Bitti, Anavy), kapsovky. Pak uvidíš, co ti sedne, výbavu obmněníš. Vyjde to možná dráž, než jednotná výbava, ale je větší šance, že t to bude vyhovovat. Pokud ti nesedne celá sada, tak je látkování v háji, protože rozprodat výbavu a nakupovat novou málokdo ustojí. Jinak HD - koupila jsem na mladší jako na miminko. Tenkrát vyzkoušela na syna rok a kousek, na jedno čurání to proteklo zkrz plínu rovnou na zem jako by měl na sobě jen slipy. Takže nepočítej, že to vyjde na celé plenkovací období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1871
30.1.13 10:19

Já mám jednu pastelku a jedny svrchňáky vel. S

• svrchňáky jsou super, doporučuji!!! (ale už jsou malé, plánuju pořídit další, či ušít podobné)
  • pastelka mi přijde taky geniální nápad, ale působí strašně mega. Dávám ji pouze na noc, kdy se mimčo nemusí hýbat a naopak potřebuje těsnící plenu)

Nedokážu si představit používat pouze tyto pleny. Pořiď si různé druhy a pak dávej podle příležitosti a tak. Dokoupit se dá vždycky. S prodejem se prodělává :-)
Jinak se dají koupit i bazarové (na ozkoušení aby se do toho nevráželo majlant).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí