Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj maminky, jsem prvorodička a potřebovala bych poradit. Kolik balíků plen si mám koupit do výbavičky? Kolik si jich vzít do porodnice? Slyšela jsem někde, že tam dávají pouze 3 pleny denně a zbytek musím mít s sebou. Pak jaké doporučujete na novorozence? Kolik koupit látkových plen kvůli těm kyčlím? Přemýšlím, že bych si něco koupila předem do zásoby, když uvidím akce. Moc děkuji za rady. ![]()
Do porodnice doporučuji Pampers Premium Care vel. 1 mě stačilo jedno balení. Látkových máme cca 50ks, včetně těch velkých, které používáme jako osušky.
Do porodnice doporučuju Bella happy mají jako jediný výřez na pupíček a balík by ti mohl stačit je jich tam myslím 42
@Febio Ahoj,tak doma jsem mela asi 3 baliky pampers premium care, a do porodky jsem si brala cely balik, v porodce jsme dostali pouze jen 3 pleny a pak jsem davala synovi pliny co jsem tam mela ja svoje pro neho…Ted je synovi 21 mesicu a uz dlouho pouzivame pampers active baby. ![]()
@Febio každá porodnice to má jinak, doporučuju si to zjistit předem, nám nedávali pleny vůbec. Jinak doporučuju také Pampers Premium Care, myslím si, že jedno balení stačí, kdyžtak může dovézt někdo z rodiny. Látkové pleny třeba nebudeš muset na kyčle používat ale každopádně jsou dobré pod miminko, pro případ ublinknutí, já kupovala 20 ks a stačily bohatě.
@Febio Ahoj, já jsem měla 3 balení Pampers 1 - newborn. Jeden balík jsem měla v porodnici. Pak jsme měli dlouho vel.2. V porodnici mi dali jejich plen asi 5 ks. Látkových plen mám hodně asi 15 ks. Využiješ je hodně. ![]()
Do zásoby jsem měla
, pro malou skoro na 2 roky plíny a pro kluka mám skoro na rok a půl
Do porodnice jsem jela s jedním balíkem plínek velikosti 1, pak už jsem doma měla 2. Dopředu jsem měla nakoupených pět balíků. Byly to Pampers Premium care, ale jen proto, že byly v super akci. Byla jsem spokojená. Nikde není psáno, že budete potřebovat široké balení. Do porodnice si ale pro jistotu tři látkovky vem. Klasických látkovek mám deset, pět mám potom bambusových ( jsou moc příjemné, tak s nimi podkládám hlavičku) a pět flanelových ( ty používám jako osušky po koupání).
Ahoj, já měla čtvercových látkových plen asi 70, ale ze začátku jsem látkovala. Pokud to budeš chtít jen na kyčle (pak se to dává až na plenu papírovou, takže není potřeba měnit) a na utírání pusy, tak si myslím, že cca 30 ti bude stačit bohatě, abys zase nemusela pořád prát.
Pak 3 „tetra osušky“ vypadá to jako veliká plína.
Jinak papírových plínek sem si koupila v začátku 2 balíky huggies new born, byly v DM za kupony 2 za cenu 1. Do porodnice sem brala celý jeden balík, nechtělo se mi to rozbalovat doma a brát si jen několik kusů. Nakonec jsem ze svého použila jen pár plínek, jinak mi stačilo, co nám dávali do šuplíku v porodnici.
Opravdu si zjisti, co dává porodnice, kterou sis vybrala, v „naší“ dali jen 1 plenku na porodním sále a pak už vlastní, brala jsem si Happy a z těch 42 ks jsem ještě vezla domů. Pampers premium care jsou také super, ještě jsou príma babylove z DM, na ty jsou i slevové kuponky (kdybys chtěla, mohu nabídnout, už nevyužijem)
Jinak látkové pleny sem sháněla po známých staré. Za prvé cena, ale hlavně, pokud koupíš obyčejné levné bavlněné, tak dneska už ta kvalita není taková, jsou „průhledné“, tvrdé, moc nevydrží a nové plíny musíš je několikrát vyprat, než začnou pořádně fungovat.
Takže já od kolegyně z práce dostala tašku asi 40 plenek po její 15leté dceři a byly nejlepší…
Do porodnice mám pampers newborn 78ks a pak 4 balení vel. 2 a jedno vel. 3 ![]()
látkových plen mám asi 20 ![]()
Moc Vám všem děkuji za rady. Ještě mě napadly další dotazy
…Potřebuju kupovat takové ty kalhotky na pleny, když nebudu dávat látkové? Slyšela jsem také hodně chváli na plenky z DM, že jsou prý srovnatelné s pampers, ale je mi blbé do porodky tahat nějaké špatné
. A také je pravda, že když se vejdu na jednu plenu pod 4kč, že je to dobrá cena? A látkové pleny stojí kolik, počítám cca 50,– jedna? Těch asi koupím tak 15 kusů. Na podložení při přebalování a po koupání budu mít takové ty velikánské plenové podložky (z nemocnice).
U nás v porodnici dali jeden balíček newborn plenek s výřezem na pupík, nebyly to happy, ale jakési německé. Na doma teď používám pořád pampers newborn1, až teď v měsíci budeme najíždět na dvojky.. spotřebovali jsem asi čtyři balíky, ale byly nejlepší..
@Febio
posílám odkaz na látkové pleny ![]()
http://www.mall.cz/…y-bile-10-ks
http://www.mall.cz/…-ruzovo-bila?…
co čekáš už víš? ![]()