Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Já jsem využila 2 veliký balíky jedniček a teď mám třetí balík dvojek a pak přejdu na 3jky. Teďka mají akci na pampers v tetě a v kauflandu, nakoupila jsem zásoby.
@levante píše:
Já je dneska koupila
Chtela jsem tim rict, ze je pomalu jedno, jaky maji pleny obal a znacku, uvnitr muze byt stejne zbozi. Dokonce se mi stalo, ze jsme koupili Pampers, uz nevim ktere, a obsahem byly nejake silene kusy, letely do kose. Takze jsem te chtela podporit, ze to tak je - Tesco pleny jsou nekdy shodne s Pampers, jen ty „nase“ uz nevedou.
Kupovat hodne plen do zasoby je proste blbost ![]()
Holky moc děkuji za reakce a už se tedy zbrzdim
já tak kreckuju všechno..kosmetiku atd. Každopádně děkuji a hodím se do klidu
![]()
@Edys mimco skoro zadnou kosmetiku nepotrebuje
hlavne - nemusi mu sedet. Cim min kosmetiky, tim lip. Ja osobne jsem na malou snad prvni 4 mesice mela jen krem na opruzeniny.
@Edys určitě nedělej zásoby!. Sedm kilo může mít tvé dítko ve třech, nebo taky v sedmi měsících. Budeš ty plenky skladovat rok? ![]()
Další věc je ta, že nevíš, jaká značka bude dítěti vyhovovat…takže zásoby určitě né. Dva tři balíky a dost ![]()
@Edys a jakou kosmetiku křečkuješ?
Hele neblbni, když už, tak se vyžívej v hadříkách, ty pak v nejhorším prodáš po netu nebo rozdáš po kamarádkách.
Pokud budeš mít dítě zdravé, tak si vystačíš s jedním bepanthenem, paralenem v čípkách a dětským mýdlem.
Pokud budeš mít atopika nebo jiné potíže, tak stejně budeš muset vyzkoušet několik specializovaných krémů a mastí, než zjistíš, co zabírá ![]()
@Mar__tanka1983 a jeste bych dodala -kdyz uz hadriky, tak s predstihem i vetsi velikosti
ja byla taky hotova z toho miniaturniho obleceni a polovinu z toho nemela mala na sobe. Zato ted, jsem rada za kazde puncochace a teplacky a bodycko, co na ni mam. Uz tak neroste ze vseho a prevlikam i trikrat za den ![]()
Holky, když píšete o baleních plínek, tak třeba Pampers Premium Care mají několik „velikostí“ balení. Myslíte vždy to největší? Nebo je nějaké „typické“?
Chci koupit pro malou pampersky 1 a 2 a trochu mě to mate, kolik vlastně do začátku pořídit, tím, že některé balení má 88 ks, jiné 22 ks atd.. Děkuju!
@kaja-88 píše:
Holky, když píšete o baleních plínek, tak třeba Pampers Premium Care mají několik „velikostí“ balení. Myslíte vždy to největší? Nebo je nějaké „typické“?Chci koupit pro malou pampersky 1 a 2 a trochu mě to mate, kolik vlastně do začátku pořídit, tím, že některé balení má 88 ks, jiné 22 ks atd.. Děkuju!
Každá velikost má svůj počet plenek v balení (aspoň u Pampers), čím větší balení, tím jich je tam méně
. A většinou má ještě každá velikost „velké“ a „větší“ balení, při nákupu v různých akcích je dobré koukat na cenu za 1ks, já si v dobách, kdy jsem kupovala pleny, určila cenu za ks (brala jsem cenu za velikost 4, ta se nosila nejdéle), která se mi zdála dost výhodná na to, abych nakoupila do zásoby, protože jsou AKCE a „akce“. Malé balení (jak píšeš 22ks) jsem koupila jen 1×, a to jedničky do porodnice, aby se mi to vešlo do tašky.
@kaja-88 spočítej si, na kolik vychází jedna plenka. Já teda kupovala jen velký balení, protože obvykle vychází samozřejmě cenově lépe a nebudu kupovat 10 balíčků po menším množství, ale koupím jich 5 po více
Ty malý balení jsou dobrý třeba na ty cesty někam, nebo když víš, že jich moc nespotřebuješ ![]()
Děkuju za odpovědi ![]()
Pomko, to já chápu, že větší balení je výhodnější než x menších. Spíše mi šlo o to, že se zde píše, kolik plenek je dobrých do porodnice a na začátek a zmátlo mě to trochu nepřesné označení „1 balík“ - když mám pocit, že je v obchodech k dostání různé typy balíčků (velké množství vs. malé balení). ![]()
@kaja-88 píše:
Děkuju za odpovědiPomko, to já chápu, že větší balení je výhodnější než x menších. Spíše mi šlo o to, že se zde píše, kolik plenek je dobrých do porodnice a na začátek a zmátlo mě to trochu nepřesné označení „1 balík“ - když mám pocit, že je v obchodech k dostání různé typy balíčků (velké množství vs. malé balení).
Na toto právě pozor, v různých akcích to tak nemusí být (a co si budem povídat, pleny se vyplatí kupovat jen v akcích). Např. pokud mají Pampers vel. 4 balení po 62ks a balení po 82ks (nepamatuju si přesně, ale tak nějak), tak bývá v supermarketu běžně akce jen na jeden typ balení a pak může být 62ks balení výhodnější. Prostě vždy koukej na cenu za ks (bývá drobným písmem na štítku na regálu nebo prostě vytáhni mobil- kalkulačku).
Do porodnice opravdu stačí to malé balení Pampers vel.1 (ty větší velikosti, myslím, ani tak malá balení nedělají).
@kaja-88 píše:
Děkuju za odpovědiPomko, to já chápu, že větší balení je výhodnější než x menších. Spíše mi šlo o to, že se zde píše, kolik plenek je dobrých do porodnice a na začátek a zmátlo mě to trochu nepřesné označení „1 balík“ - když mám pocit, že je v obchodech k dostání různé typy balíčků (velké množství vs. malé balení).
Pocitej denne 8-12 plenek, orientacne. V porodnici budes cca 4 dny. A pak budes plenky pouzivat doma, takze ja cca ten balik velky v porodnici, a zbytek jsem vezla domu. Tech cislo 1 jsem spotrebovala asi dva baliky. Zalezi, jak dite poroste.