Kolik a jaké pleny do výbavičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
25.1.13 11:23

@Febio babylove nejsou špatné, ale bez kuponků a slev jsou dost drahé.. já měla teď vzorek a v té nejmenší velikosti mě nijak nenadchly.. ono to chce vyzkoušet, každému mimču vyhovuje něco jiného - v dm můžeš koupit pro tyhle účely dvě samotné plenky na vyzkoušení ;)

• Citovat
  • Upravit
4095
25.1.13 11:27

@Febio
tady ještě můžeš nakoupit plínky  :)

http://www.feedo.cz/…y-a-doplnky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
25.1.13 11:33

Holky kolik balíků plen newborn jste ze začátku spotřebovali než jste přešli na dvojky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
25.1.13 11:33
@Febio píše:
Moc Vám všem děkuji za rady. Ještě mě napadly další dotazy :think:…Potřebuju kupovat takové ty kalhotky na pleny, když nebudu dávat látkové? Slyšela jsem také hodně chváli na plenky z DM, že jsou prý srovnatelné s pampers, ale je mi blbé do porodky tahat nějaké špatné :). A také je pravda, že když se vejdu na jednu plenu pod 4kč, že je to dobrá cena? A látkové pleny stojí kolik, počítám cca 50,– jedna? Těch asi koupím tak 15 kusů. Na podložení při přebalování a po koupání budu mít takové ty velikánské plenové podložky (z nemocnice).

kalhotky na pleny nepotřebuješ, když budeš přebalovat do papírovek.
Jinak, žádné pleny nejsou „špatné“, prostě každýmu vyhovuje něco jiného, musíš to vyzkoušet…někdo nedá dopustit na nejlevnější euroshopper z alberta, někdo by bez pemprsek nepřežil ;)
Jinak plena pod 4kč/kus není levná, ale normální, a u nejmenších velikostí až drahá ;) Já co mám zkušenost, tak v jedničkách dvojkách nebývá problém se dostat okolo 2,80/ks při akcích. Nad 4 kačky se vyhrabou snad jen pampersky.
No a s 15 látkovýma, nejsem si jistá, ale aby to nebylo málo. Počítej, jedna bude v postýlce pod pusou, další 2-3 možná budou na široké balení a tak 10 se ti jich bude válet různě po bytě, aby si měla pořád nějakou při ruce, když ti prcek začne zničehošnic ublinkávat :twisted:
a přecijen prát po pěti kouscích je asi nebudeš, taky jim chvilku trvá, než uschnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
25.1.13 11:43

Tak upravuju ceny plínek. Když jsem před rokem kupovala dvojkové pleny (3-5kg) tak nebyl problém se dostat pod tři koruny. Teď koukám podražili, parchanti… :cert:

jinak super je sledovat akce na www.miminakupy.cz
tam jsou vybrané ceny ze všech obchoďáků a drogerií, tak nemusíš jak pako prolítávat všechny letáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
25.1.13 11:46

Naše porodka třeba nedávala plíny vůbec a ještě po císaři na JIP ke mě naběhla sestra, že až přítel příde na návštěvu, ať jí přinese z pokoje plíny, že malýmu už nemůžou ty jejich dávat :cert: takže jsem sebou měla Pampersky. Doma jsem měla už jedno balení dvojek, jedničky jsem použivala jen v porodnici. Pak jsem hnedka přešla na dvojky, protože malej hodně přibýval. Zásoby jsem si nedělala, protože jak jsem zjistila, musela jsem měnit značky. Mě furt kámoška buzerovala, že je lepší mít zásoby, nevim teda na co. Pak to dítěti nesedne a co budeš dělat stěma plínama??? Hlavně ona měla těch dvojek moc a pak už dítě byla na trojkách a musela to pak levnějc udat kámošce. :jazyk: jinak mám doma 10 látkovej na utírání pusiny a tak. Jinak nelátkuju a ani nedávám větší balení. Kyčle má malej ok. Vlhčený ubrousky nepoužívám, malej se mi po nich osypal. Kupuju si ty vytahovací papírový kapesníky v boxu, tím ho utřu z největšího a zbytek utřu žíňkou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
25.1.13 11:49
@MiriamK píše:
Holky kolik balíků plen newborn jste ze začátku spotřebovali než jste přešli na dvojky?

Kup si jedno max dvě a pak uvidíš. Každé dítě je jinak velké, můj je používal skoro dva měsíce, kamarádčino pouze jedno balení :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
11370
25.1.13 11:52

@Naima přesně, já měla 1 jen v porodnici, pak malej přibyl kilo za 14 dní, takže jsem od příjezdu domů, používala hnedka 2. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
25.1.13 11:57

Dvojky jsou 3-6kg, takže jedničky jsou buď fakt na prcky, nebo tak na pár týdnů po návratu z porodnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
25.1.13 11:59
@Febio píše:
Moc Vám všem děkuji za rady. Ještě mě napadly další dotazy :think:…Potřebuju kupovat takové ty kalhotky na pleny, když nebudu dávat látkové? Slyšela jsem také hodně chváli na plenky z DM, že jsou prý srovnatelné s pampers, ale je mi blbé do porodky tahat nějaké špatné :). A také je pravda, že když se vejdu na jednu plenu pod 4kč, že je to dobrá cena? A látkové pleny stojí kolik, počítám cca 50,– jedna? Těch asi koupím tak 15 kusů. Na podložení při přebalování a po koupání budu mít takové ty velikánské plenové podložky (z nemocnice).

Kalhotky na plenky kupovat nemusíš. Plenky babylove jsou opravdu dobré, neboj, že bys vypadala blbě, že máš "neznačkové) mají tam síťku jako pampers premium care. A nejlepší cena je, když se vejdeš do 3,– Kč za plenu, já kupovala i pod 2,– Kč za kus, ale já jsem nakupovací maniak a v nákupech se vyžívám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
25.1.13 12:05

@Febio kalhotky na pleny potřebovat nebudeš, když chceš používat jednorázovky :P
jinak já do porodnice vezla balík plen Huggies newborn… pak jsem doma používala Pampersky… spokojenost s oběma…
4 Kč ze plenu se mi zdá moc… já se s plenama velikosti 4 dostanu někdy pod 4 koruny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
25.1.13 12:10

Já jsem těch malých (2-5 kg) koupila 2 balíky, jeden jsem si vzala do porodnice, druhý jsem pak používala doma a pak už jsem přešla rovnou na větší… u nás v porodnici papírové pleny nedávali, museli jsme mít svoje, látkových bylo k dispozici pořád dost :)

z vlastní zkušenosti bych nekupovala pleny do zásoby, dcera téměř žádné papírovky nesnesla, po huggies i po pampers se opruzovala a osypávala, nakonec jí sedly babylove z DM… takže já osobně bych po své zkušenosti koupila jeden balík, zkusila a pak teprve nakupovala zásoby ;)

co se týče látkových - pokud je budeš mít jen pod miminko a na utírání pusy, tak bych řekla, že kolem 20 by jich mělo stačit bohatě ;) já jsem látkovala, takže jsem jich měla mnohem víc :lol: a kvůli kyčlím jsem dávala široké balení jen na noc (přes den měla látkovku) a to jsem dala papírovku a přes ní to široké balení, takže na to mi stačily 4 plenky úplně v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
25.1.13 12:30

@MiriamK čekáme vysněnou holčičku :srdce:. Strašně vám všem děkuji za super rady a odkazy. Ještě mám čas takže si asi počkám na pěknou akci a koupím pouze 2 balíky těch vel.1 a 20ks látkových. Koukám na jednom z těch webů je cena Pampers Premium Care 310,– a poštovné zdarma - tak to je 3,90 kč na plenu…to je na pampersky dobré? Jinak zkusím asi i to DM. Děkuji všem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
25.1.13 12:38

@Febio
taky čekám holčičku :)
poštovné je tam zdarma, ale balné 29Kč. takže jsme objendávaly s kamarádkou, tak mně osobně za jendo balení newborn a jedno balení dvojek vyšla plínka na 3,9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
25.1.13 12:39

Koukám, že to má fakt každá porodnice jinak :think: u nás dávali plíny na celou dobu(bella panda), když došly tak mi prostě doplnili :nevim: Jedničky jsem používala skoro měsíc a to jsem měla čtyřkiláka. Ty premium care mi přijdou větší než ostatní plíny, ty žlutý newbaby mu jedničky nebyli už po 14dnech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí