Kolik a jaké pleny do výbavičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4671
25.1.13 12:43

Malé byly premium care 1 velké hodně dlouho, když jsme šli z porodnice, tak měla 2,5 kg, nosila 1 od Huggies newborn, také mají výkroj na pupíček. ty jsou z těch jedniček podle mě nejmenší.
takže to záleží i na tom, jestli máš drobnější mimčo nebo se už ví, že to bude macík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
25.1.13 12:48
@Febio píše:
Ahoj maminky, jsem prvorodička a potřebovala bych poradit. Kolik balíků plen si mám koupit do výbavičky? Kolik si jich vzít do porodnice? Slyšela jsem někde, že tam dávají pouze 3 pleny denně a zbytek musím mít s sebou. Pak jaké doporučujete na novorozence? Kolik koupit látkových plen kvůli těm kyčlím? Přemýšlím, že bych si něco koupila předem do zásoby, když uvidím akce. Moc děkuji za rady. :)

Ahoj. Já si do porodnice vzala celý balík plen. Do výbavičky jsem měla koupeny 2 balíky. Není přece problém kdykoliv dokoupit. Používám značku Tesco…ale vyhovují tak co by ne. Musíš to vyzkoušet. Kamarádka používala drahé pleny…myslím že Huggies a chudák byla úplně opruzelá. Látkové pleny…těch vem klidně víc. Budou se ti hodit i k doktorce jako podložka a nebo na ublinkávání…mě třeba bryndák nestačil. Byl hned mokrý. Takových…12 látkáčů by ti mohlo stačit. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
25.1.13 20:27

Dobrý poznatek @CokeLady výřez na pupík je dost k ničemu, honzík měl 3350g a i newbornky mu končily +- pod prsíčkama, takže výřez měl někde v prostoru žaludku :lol:

a ještě dodám pro zakladatelku, 3,90 za plínku se mi zdá dost…ale to jsou prostě pampersky :roll:
a Bella Happy jsou relativně pevnější mezi nožičkama, takže třeba na „široké balení“ jsou super - narozdíl od měkkých pampers fakt drží nožky od sebe.

Jinak já používala většinou huggies, sehnala sem je vždy za pár kaček, babylove jsou dobré, ale docela drahé bez kuponků.
Já teď nakonec zakotvila u euroshopper :twisted: nevěřila sem tomu, ale fakt jsou dobrý, když člověku nevadí „přebývající kousky“ okolo prošití. a za naprosto neskutečnou cenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
1.2.13 10:34

@Mar__tanka1983 Muím s tebou souhlasit. Výřez na pupík je na prd! A asi jou opravdu lepší sinější plenky kvůli kyčlím. My jedeme na Tesco a ty mám připravené i do porodnice Zrovna měli i nějaké slevy a k tomu jsem měla i kuponky, takže vyšly na super cenu… Jinak mám plenky 3-6kg asi 4 balíky a 1 balík 4-9kg. Ty 2-5 nemám žádné. Jak už tu někdo psal, stejně se každé 2h. mimčo přebaluje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
8.2.13 12:11

Moc Vám všem ještě jednou děkuji za rady. Mám tu ještě jeden dotaz :lol:. Jaký je rozdíl mezi označení dětské pleny a plenkové kalhotky?? :think: Koukám jak pako na leták kde jsou třeb a teď v akci v rossmann pampersky premium care, balík vypadá stejně, cena 279,90 což je pěkný, ale je tam právě napsané plenkové kalhotky…Tak já fak tnevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
8.2.13 13:19

@Febio no pokud vím, tak plenkové kalhotky jsou podobné jako klasické pleny, akorát nemají na boku lepící pásky, jsou vhodné spíš pro starší děti, co se už učí na nočník…ale zase těžko říct, jestli tam nemají jen překlep, to se taky někdy stává, že napíšou plenkové kalhotky ale jsou to normální pleny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
11.2.13 14:25

@Verca1989 moc děkuji za radu. Vůbec se v těch plenách a akcích nevyznám :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
12.2.13 10:43

Ahojky, já měla na prvního syna připravené Pampers Premium Care, jedny 1 a jedny 2, do porodnice jsem si kupovala Huggies newborn a jedno balení tam padlo, nakonec jsme to sotva sdělali a přešli na 2 asi během 14 dnů doma, zkoušela jsem různý plenky a nakonec jsme taky jako spousta maminek skončili u Babylove z DM a přijdou mi úplně stejný jako pampers…Takže teď na druhý jedině babylove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
1.4.16 19:58
@Mar__tanka1983 píše:
Ahoj, já měla čtvercových látkových plen asi 70, ale ze začátku jsem látkovala. Pokud to budeš chtít jen na kyčle (pak se to dává až na plenu papírovou, takže není potřeba měnit) a na utírání pusy, tak si myslím, že cca 30 ti bude stačit bohatě, abys zase nemusela pořád prát.
Pak 3 „tetra osušky“ vypadá to jako veliká plína.Jinak papírových plínek sem si koupila v začátku 2 balíky huggies new born, byly v DM za kupony 2 za cenu 1. Do porodnice sem brala celý jeden balík, nechtělo se mi to rozbalovat doma a brát si jen několik kusů. Nakonec jsem ze svého použila jen pár plínek, jinak mi stačilo, co nám dávali do šuplíku v porodnici.

Ahoj já to tu obnovim :) moje miminko je na cestě a já i když mám spoustu času nakupují do zásoby… Mám balík jedniček a asi čtyři dvojky.jsem prvorodicka a nemám představu kolik a jakých velikosti…staci to nebo mám začít kupovat už od sedmi kg a víc?? :nevim: každopádně děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.4.16 20:04

No, moje deti mely 7 kg v 7 mesicich :lol: takze fakt nevim, kde bych skladovala plinky na vic jak pul roku. neblbni…

jinak ja teda mela klasicke trikilove miminka, ktere pribiray prvni mesic tak nejak normalne a jednicek jsme vyuzili docela hodne, ale to neodhadnes. takze myslim, ze tvoje zasoby jsou tak akorat a dal uvidis, podle porodni vahy a rychlosti prirustku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
1.4.16 20:05

Jo a ja teda dostala jako darek jen jeden balik, ale od dost holek jsem slysela, ze jim plinky nosily navstevy jako darky bezne, takze i s touhle moznosti pocitej. at pak nemas doma vylozene sklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
1.4.16 20:06

@Edys ja bych zbrzdila…miminko ti z toho muze rychle vyrust a plenky ti zbydou. Zasobu do zacatku mas a pak koupis v nejake akci prubezne podle potreby. Ja kupovala zezacatku Pampersky, mela jsem asi 2 baliky jednicek (jeden do porodnice, domu jsem si z nej vezla jen par plenek) a pak dalsi balik na doma. Dal jsem nekupovala. Dostala jsem dost plenek i od navstev. Dokoupila bych jeste jedny jednicky, dvojek mas zatim dost, jestli chces porizovat dalsi zasobu, zacni uz trojky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
1.4.16 20:08

Pro začátek stačí balík jedniček do porodnice a podle váhy miminka dokoupíš. Já měla mimino 2,5 kg, takže jsme jedničky využili docela dlouho.

• Citovat
  • Upravit
85353
1.4.16 20:08

@Edys my meli v roce 8 kilo ;) takze to neprehanej, mas toho podle me dost pro zacatek, akce na pliny jsou skoro porad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
1.4.16 20:09

Tak já bych teda plínky zrovna do zásoby nenakupovala, protože nevíš, jak miminku sednou…my frčíme od mala na pamperskách, protože když jsem zkusila jiné, tak měla po jedné noci opruzenej zadek, takže abys pak nemusela 10 pytlů zpětně prodávat dál:-D já měla jeden balík jedniček do porodky a 2 balíky dvojek, pak jsem pár pytlů dostala od návštěv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí