Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@HandulkaK Joo určitě je to dobrý kor když mají ještě pahýlek pupečníku ![]()
@HandulkaK Tak já si sebou vzala do porodnice ten menší balík od pampers a to jsme tam byli o něco déle a stačilo… Určitě tam nějaké pleny na den také dávají ne? A při nejhorším přítel donese..
@HandulkaK píše:
@Ginuš Na to jsem právě koukala, Pampers to nemají že
no já v porodnici fasovala pampers a Be happy a ty be happy byly fakt lepší, menší. Na pampers prémium jsme najely až asi v měsíci, když už jim dorostla
@Kytičkaaa No já nevím, doufám, že ano. ![]()
Prvorodička, zatím nevím nic. ![]()
@HandulkaK píše:
@Kytičkaaa No já nevím, doufám, že ano.
Prvorodička, zatím nevím nic.
V mojí porodnici jsme žádné pleny nefasovaly, na to nespoléhej. Každopádně přítel/manžel může kdykoliv koupit a přivézt. Jak už tady padlo, počítej klidně 8-10 plen na den.
@HandulkaK Ja beru ty pampers premium care 22ks a ještě pár z 88ks, co mi dala kamoska zbytek
Neboj, též jsem prvorodicka tak moc toho nevím, ale v porodnici říkali max těch 10 plen na den a když nevystačí tak hold někdo donese ![]()
Jak tu někdo psal, že v porodnici snad něco dají.. Nespoléhala bych na to, na Vinohradech jsme musely mít svoje, brala jsem pampers 1, byla jsem v porodnici celkem 5 dní, z toho 2 dny na jip, to dostala erární od porodnice, ale na normálním 6N už jsem měla svoje, počítej s tím, že třeba na vinohradech (a co si pamatuju tak třeba i na Mělníku) to chodí tak, že každé 3 hodiny přebalíš, zvážíš, nakrmíš, převážíš, zapíšeš hodnoty a dáš spát.. A takhle pořád dokola, takže cca těch 8 plen denně spotřebuješ. Naše malá měla porodní 2830g, propouštěcí 2680g a jedničkový nám byly akorát. Doma jsme ještě 5 týdnů používali Pampers premium care 1, teď už jedeme dvojky, jsou dražší, ale mě vyhovují už jen díky tomu proužku na nich - když je plena počůraná/pokakaná, tak proužek na plenkách zmodrá. Což je super
Pro začátek si zbal těch 22ks a pak ať partner donese hned jak půjde za vámi ![]()
@Kattynka000 terouzek maji i pampersky jednickovy a nidky jsem nemela problem z pupikem.
Nedelala bych si velke zasoby plen protoze nikdy nevis jak velke dite se narodi muj mel jednicky v porodnici pak jsme meli jeden balik 2 jeden balik trojek a asi od 2 meeicu pouzivam 4. Koncime 4 a dalsi balik mam koupeny 4+ ty uz davno pouziva na spani je mu 5 mesicu
Tak moje malá v jednorázové plínce nevydržela počůraná a v porodnici jsem měla spotřebu klidně 15 plinek na den
Mela jsem pampers premium care 1, narodila se 2720g a byly větší ale dalo se to…pak se z nich šíleně oprudila tak zbytek balíku letěl ve vzteku do koše ![]()
@Pomka píše:
V mojí porodnici jsme žádné pleny nefasovaly, na to nespoléhej. Každopádně přítel/manžel může kdykoliv koupit a přivézt. Jak už tady padlo, počítej klidně 8-10 plen na den.
Tak pokud tam ty plínky nebudou, tak bych si taky vzala velký balík, protože jsem teda spotřebovala denně hodně plen..