Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zdravím všechny maminky,
chtěla jsem Vás poprosit o radu. Máme doma týdenní miminko, chlapečka. Používáme pleny Pampers Premium Care - NewBorn, ale bohužel jsou mu velké a přestože dám pindíka dolů a plenu upravím a utáhnu, stejně mu čůrání proteče kolem nožiček a má mokrá zádíčka. Máte nějaké tipy, co s tím, než do plen doroste? ![]()
Jinou značku
Mám Premium Care (vel. 4) a jsou větší než jiné značky ve vel. 4, i než jiné Pampers.. Tak je to možná stejný i u těch nejmenších.. Já měla Huggies - ty newborn mi přišly fajn, ty větší velikosti už příšerný..
Zkus ohrnout zadní díl a pak utáhnout, pokud je nemá už teď bokové a tím se trochu zkrátí… jinak zkusit jinou značku ![]()
@gabriela82 píše:
Jinou značkuMám Premium Care (vel. 4) a jsou větší než jiné značky ve vel. 4, i než jiné Pampers.. Tak je to možná stejný i u těch nejmenších.. Já měla Huggies - ty newborn mi přišly fajn, ty větší velikosti už příšerný..
Taky jsme pro první měsíc měli Huggies. Jsou menší, než Pampers. A v prvním týdnu dokonce plínky pro nedonošeňátka - ten náš byl fakt žížalka žížalkovitá. ![]()
Jiny pliny…kazdy sou jiny..kazda prdelka je jina..tohle se musi vyzkouset holt ktery sednou.
Taky bych zkusila jinou značku. Vypadá to, že tyhle malému tvarem nesedí.
Já měla mimino žížalku a dokud nezačala lézt, používala jsem Bella Happy, plus sem tam jinou značku, co jsme kde dostali. Ale na ležící miminko mi ty Háppy přišly fakt nejlepší. Navíc naše dětská doktorka v porodnici konkrétně o Pamperskách tvrdila, že nejsou vhodné pro novorozence kvůli kyčlím (jsou moc měkké).
Jo v porodnici jsme taky měly Bella Happy - jsou fajn na kyčle, protože jsou tvrdší a širší.. Ale mě teda parkrát protekly, ale řekla bych, že to bylo spíš mojí začátečnickou chybou ![]()
Děkuji za rady, vyzkoušíme jinou značku, snad budou lépe sedět… ![]()
@Bersaba píše:
Taky bych zkusila jinou značku. Vypadá to, že tyhle malému tvarem nesedí.
Já měla mimino žížalku a dokud nezačala lézt, používala jsem Bella Happy, plus sem tam jinou značku, co jsme kde dostali. Ale na ležící miminko mi ty Háppy přišly fakt nejlepší. Navíc naše dětská doktorka v porodnici konkrétně o Pamperskách tvrdila, že nejsou vhodné pro novorozence kvůli kyčlím (jsou moc měkké).
Taky jsme měli v porodnici, byly fajn, jen je měl prcek do podpaží ![]()
My jsme vyzkouseli nekolik plinek, nakonec jsme zustali s babylove od dm. Hlavne nam vyhovovalo, ze nejsou tolik navonene a vzadu maji gumicku, takze celkove lepe sedi nez pliny bez gumicek. ![]()
My jsme používali huggies newborn, ty jsou menší a nebo pampers new baby 1 ty byly taky super, řešili jsme totiž stejný problém s tenkýma nožičkama.
U staršího jsem používala taky Huggies newborn č. 2, líbilo se mi, že jsou z biobavlny.. A pohodička, až u čtyřek jsem přešla na ty Rossmaňácké eko pleny.
Takže teď s malou mám opět pytel Huggies newborn, a… -
snad ještě jediná neprotekla.. Furt měním oblečení, deky, občas prostěradlo
![]()
Ty premium care jsou trochu větší měli jsme je taky koupi jsme pampersky newborn ty žluté active baby a ty byly super, byly trochu menší a pak jsme dobrali ty premium care
Asi jinou značku, neřekla bych, že potřebuje dorůst. Já používala první dny a týdny Premium Care velikost 1, kluci měli po příchodu z porodnice asi 2,6 a 2,7 kg a pleny jim byly bezvadně.