Ples ve stylu první republiky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5040
15.11.18 14:31

Fakt ti to nic nenašlo? Já jsem zadala první republika oblečení žena a vyskočili toho spoustu. I odkazy na kostýmy, fotky, všechno. To máme asi každá jiný Google :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1237
15.11.18 14:48

Opravdu je toho plno na netu, jsou typické dlouhé rukavičky, upravené, nacesane vlasy s takovou tou čelenkou kolem čela s pérem. Péřový šál klidně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
15.11.18 15:37

Inspiraci hledej u hesla Velký Gatsby. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
15.11.18 22:50

Nedovedu si dobře představit co je to za snobárnu kde je povinný dress code ve stylu 1 republiky. Přece si všichni nebudou kupovat šaty a obleky na jedno použití. U nás je taky ples k založení republiky ale dress code je dobrovolný a tematicky k „založení republiky“ neznamená ve stylu „první republiky“ . Zkus se zeptat ostatních jak moc to berou vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
19.11.18 13:20
@madyb píše:
Nedovedu si dobře představit co je to za snobárnu kde je povinný dress code ve stylu 1 republiky. Přece si všichni nebudou kupovat šaty a obleky na jedno použití. U nás je taky ples k založení republiky ale dress code je dobrovolný a tematicky k „založení republiky“ neznamená ve stylu „první republiky“ . Zkus se zeptat ostatních jak moc to berou vážně.

Právě, že já to vážně neberu. Říkala jsem si „polovina lidí to stejně nedodrží“. Ale právě, ptala jsem se kolegyň a oni mi říkali, že letos je to opravdu vážný a povinný.
Jo založení republiky mi taky dává víc smysl než 1. republika. Ale je to na pozvánce tak napsané :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
19.11.18 14:51
@Shak píše:
Právě, že já to vážně neberu. Říkala jsem si „polovina lidí to stejně nedodrží“. Ale právě, ptala jsem se kolegyň a oni mi říkali, že letos je to opravdu vážný a povinný.
Jo založení republiky mi taky dává víc smysl než 1. republika. Ale je to na pozvánce tak napsané :nevim:

Založením republiky vznikla První republika :D Takže oddělitelné to fakt není. Já jako nechápu, že někdo považuje rukavičky a čelenku ve vlasech za snobárnu :lol: Vůbec se nenech takovými lemrami, co nejsou ochotný dodržet ani základní pravidla, jako je dresscode, odradit. Pozeptej se kamarádek, koukni na net. Poraď se s někým, kdo má trochu fantazii a určitě něco vymyslíte. Základní pravidlo je: Vždycky je lepší být na večírku nejlíp oblečená, než nejhůř ;) K tomu má našlápnuto @madyb , v tom jí netřeba konkurovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
19.11.18 20:20
@Čičorečka píše:
Založením republiky vznikla První republika :D Takže oddělitelné to fakt není.

To se mýlíte, po rozpadu Rakousko-Uherska vznikla Československá Republika, později ČSSR pak ČSFR a ČR. 1. republika, 2. a 3. republika je pouze označení politického a kulturního období země.
Každopádně pokud je dress code 1. republika tak nebudou rozhodně stačit rukavičky a čelenka a u partnera hodinky v kapse vesty. :D
Takže ne každý ples k založení republiky musí být maškarní retro styl. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
19.11.18 20:24

No tak to ale není zase tak výjimečné, plesy v tomto duchu se konávají i v jiných letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
19.11.18 21:08
@dedrichov píše:
No tak to ale není zase tak výjimečné, plesy v tomto duchu se konávají i v jiných letech.

To je pravda, ale k plesům 1. republiky mají hodně daleko. Nejen v tom, že dress code na plesu tenkrát byl white tie ale hlavně v kultuře chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková