Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Fakt ti to nic nenašlo? Já jsem zadala první republika oblečení žena a vyskočili toho spoustu. I odkazy na kostýmy, fotky, všechno. To máme asi každá jiný Google ![]()
Opravdu je toho plno na netu, jsou typické dlouhé rukavičky, upravené, nacesane vlasy s takovou tou čelenkou kolem čela s pérem. Péřový šál klidně…
Nedovedu si dobře představit co je to za snobárnu kde je povinný dress code ve stylu 1 republiky. Přece si všichni nebudou kupovat šaty a obleky na jedno použití. U nás je taky ples k založení republiky ale dress code je dobrovolný a tematicky k „založení republiky“ neznamená ve stylu „první republiky“ . Zkus se zeptat ostatních jak moc to berou vážně.
@madyb píše:
Nedovedu si dobře představit co je to za snobárnu kde je povinný dress code ve stylu 1 republiky. Přece si všichni nebudou kupovat šaty a obleky na jedno použití. U nás je taky ples k založení republiky ale dress code je dobrovolný a tematicky k „založení republiky“ neznamená ve stylu „první republiky“ . Zkus se zeptat ostatních jak moc to berou vážně.
Právě, že já to vážně neberu. Říkala jsem si „polovina lidí to stejně nedodrží“. Ale právě, ptala jsem se kolegyň a oni mi říkali, že letos je to opravdu vážný a povinný.
Jo založení republiky mi taky dává víc smysl než 1. republika. Ale je to na pozvánce tak napsané ![]()
@Shak píše:
Právě, že já to vážně neberu. Říkala jsem si „polovina lidí to stejně nedodrží“. Ale právě, ptala jsem se kolegyň a oni mi říkali, že letos je to opravdu vážný a povinný.
Jo založení republiky mi taky dává víc smysl než 1. republika. Ale je to na pozvánce tak napsané
Založením republiky vznikla První republika
Takže oddělitelné to fakt není. Já jako nechápu, že někdo považuje rukavičky a čelenku ve vlasech za snobárnu
Vůbec se nenech takovými lemrami, co nejsou ochotný dodržet ani základní pravidla, jako je dresscode, odradit. Pozeptej se kamarádek, koukni na net. Poraď se s někým, kdo má trochu fantazii a určitě něco vymyslíte. Základní pravidlo je: Vždycky je lepší být na večírku nejlíp oblečená, než nejhůř
K tomu má našlápnuto @madyb , v tom jí netřeba konkurovat.
@Čičorečka píše:
Založením republiky vznikla První republikaTakže oddělitelné to fakt není.
To se mýlíte, po rozpadu Rakousko-Uherska vznikla Československá Republika, později ČSSR pak ČSFR a ČR. 1. republika, 2. a 3. republika je pouze označení politického a kulturního období země.
Každopádně pokud je dress code 1. republika tak nebudou rozhodně stačit rukavičky a čelenka a u partnera hodinky v kapse vesty. ![]()
Takže ne každý ples k založení republiky musí být maškarní retro styl. ![]()
No tak to ale není zase tak výjimečné, plesy v tomto duchu se konávají i v jiných letech.
@dedrichov píše:
No tak to ale není zase tak výjimečné, plesy v tomto duchu se konávají i v jiných letech.
To je pravda, ale k plesům 1. republiky mají hodně daleko. Nejen v tom, že dress code na plesu tenkrát byl white tie ale hlavně v kultuře chování.