Pletené bačkůrky- návod
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
pletené bačkůrky- návod
Ahojky. chtěla bych si uplést pro miminko tyto bačkůrky, bohužel nevím jakým vzorečkem je pletený bok bačkůrek jak se střídají ty barevné sloupečky. nezná někdo tento vzoreček?
vím, že se střídají oka hladce a obrace. ale nevím jak sejmout tu barvu co tvoří oka obrace tak aby nebyla tato barva vidět v té druhé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jeden riadok ruzovou - pleties len obratene ocka, biele snimas, vlnu vedies za pleteninou (zvnutra papucky), druhy riadok bielou - pleties len hladke ocka, ruzove snimas, vlnu vedies za pleteninou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mial - to jsem našla taky, ale není tam jakým se to plete vzorečkem. podle toho co tam je napsaný už jsem to pletla a není to ono. ![]()
@Bábi Zlopočasná -tak jsem to pletla taky ale je to jiné.
.když budu snímat očka obrace tak mi pak lezou také v popředí ale tady mají být jakoby schované v pozadí a na vrchu jen ty lícová.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hankamisa aha, tak to bohužel neporadím, ale v diskuzi pod tím je ještě nějaký odkaz na návod, na ten jsi taky koukala??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ha, na toto by som nebola nijako prisla
Najprv nahodis, potom snimes, potom spleties dohromady nahodene a snate z predchadzajuceho riadku. Ty jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná No to je ale luxusní video! Mám chuť tak uplést čepici, ale jak to budu nahoře ujímat? ![]()
Jinak jsem to tipovala na stejnou verzi, jako jsi psala dřív - na testu to vypadá podobně jako bačkůrky, ono se to po upletení pár řad „smrskne“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš tiez som si uplietla skusobnych 12 ociek
Ale zdalo sa mi ze hodne stahujem na to, ze to ma byt papucka ![]()
Na capici sa vyprdni na uberanie, uplet dlhsi valec nez je hlava a hore to zosij do… nasi tomu hovoria „culka“… ten koniec ked zaviazes mech ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná To teda ne, ubírat se bude! To nějak jít musí.
Halt bude asi vršek jednobarevný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná -
tak to by mě nenapadlo. ale vypadá to stejně. zkusím odpoledne, musím jít totiž pracovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podla skusobneho vzorku si odpocitas na kolkych riadkoch a kolkych riadkoch musis pridavat, aby si sa z obvodu okolo krku dostala na obvod pod pazuchami, plus aka vzdialenost ma byt od krku do podpazia.
Nahodis tolko ociek, aby sveter okolo krku neskrtil.
Rozdelis na casti - ocka na predny diel, pravy rukav, chrbat, lavy rukav… pleties od miesta, kde bude sveter otvoreny, dajme tomu mas 40 ociek a zapinanie vpredu, tak das 10 ociek polovicka predneho dielu, znacka, 10 ociek rukavu, znacka, 20 ociek chrbat, znacka, 10 ociek rukav, znacka, 10 ociek druha polovica predneho dielu.
Najjednoduchsie je potom pridavat v kazdom druhom riadku jedno ocko na oboch stranach znacky az kym nemas potrebny obvod pod pazuchami.
Nasledne na 5 ihlic naberies ocka na rukav a upleties do potrebnej dlzky. To iste druhy rukav. No a zvysne ocka pleties rovno dolu podla toho, aky dlhy sveter ma byt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzoreček na papučky
Ahoj děvčata. Je to jednoduché. Začnete plést barvičkou, kterou nechcete mít vystouplou a pletete 1 x nah, 1 očko sejmete bez pletení a 1 očko obratce - tak upletete celou řadu, pak vezmete tu druhou barvičku vlny a upletete celou řadu tak, že spletete hladce to nahozené a sejmuté očko a 1 x obratce. Tahle barvička bude ta vystouplá. Plete se to celé dokola po lícové straně, jen se střídají ty dvě barvičky vlny. Snad jsem to napsala srozumitelně. Včera jsem tyto bačkůrky upletla v červeno bílé kombinaci, ale měla jsem jen jehlice velikosti 3,5 a tak si na ně Barborka musí povyrůst. Jo, plete se to celé alespoň na 3+1 jehlicích. Kulatou nedoporučuju, protože se musí neustále přetahovat kabel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit