Plíce, je to ono??

Anonymní
10.5.22 17:40

Plice je to ono??

Ahojte vy co chodíte na plicní mám otázku,
Byla jsem na plicní s tím že se mi prostě špatně dýchá ale trpím docela stresem, několikrát záchrana služba, vzdy v pořádku, rtg plic a srdce v pořádku krevní rozbor srdce a všeho v pořádku, štítná žláza v normě, mám saturaci 99, plicní objem 3,5 L a 86%… Poslech čistý sklipkovy… Spirometrie jsem musela udělat na dvakrát páč jsem špatně spolupracovala měla jsem sebou syna… No a prý mám lehkou obstrukcí ale není to jistý kvuly tomu vyšetření… Nemam žádné záchvaty kašle nic… Je to možný že mi to dělá ta úzkost… Dopoledne si lehnu s malým na chvilku usnu a už se mi špatně dýchá a jsem celá jakoby sevřená na hrudníku, už jsem obešla lékaře a v pořádku

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
10.5.22 17:52

Ano, podobné věci úzkost dělá a pokud máš vyloučené všechny ostatní příčiny, což podle toho co píšeš máš, tak to chce učit se úzkosti rozumět a zacházet s ní. Zároveń u panické poruchy bývá právě tělesné prožívání, které ale mozek nečte jako projev úzkosti a musí se to tak nějak učit

Začni třeba tady s touhle knížkou¨

https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/

a možná i sem

https://www.kosmas.cz/…cka-porucha/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.22 17:55

Je to hrozný co si prožívám Dr mi dělala několikrát odběry na štítnou žlázu hodnoty v normě kardiologie EKG sono a holter 24 hodin v pořádku rentgen plic v pořádku jakoby mi někdo ležel na plicích brnění neurologii v pořádku vypadalo to na Rs ale naštěstí nic…

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
10.5.22 18:00
@Anonymní píše:
Je to hrozný co si prožívám Dr mi dělala několikrát odběry na štítnou žlázu hodnoty v normě kardiologie EKG sono a holter 24 hodin v pořádku rentgen plic v pořádku jakoby mi někdo ležel na plicích brnění neurologii v pořádku vypadalo to na Rs ale naštěstí nic…

Jako úzkosti co lezou do tělesných projevů jsou hnusý a nepříjemný. Výhodou je, že to je vlastně ta variana, co se dá nějak řešit. Bohužel to není tak, že si to člověk vymýšlí a že se může jen tak rozhodnout a přestat stím…

Stejně tak panickou poruchou netrpí úplně křehcí lidé - naopak velmi často jde o lidi velmi cílevědomé, kteří se naučili že prostě věci dělají ať se to světi či vlastnímu organismu líbí a nebo ne, jen teda tím jak se řídí vlastní vůli, tak ty emoce jsou odříznuté, což neznamená že zmizí, ale někde na pozadí bublají a projevují se třeba právě úzkostnými stavy, no.

Brnění vypadá na tetanii, ne? Ta právě bývá v rámci panické poruchy poměrně častá. Hořčík to trošku mírní, ale neřeší to příčinu jeho nedostatku, tedy to že ho tělo potřebuje děsně moc, aby zvládalo přežít ty úzkostné stavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.22 18:05

@Ou no mě na endu odebírá krev i na hořčík a vápník to by asi určitě řekla… Já jsem právě slyšela že úzkost je od štítné žlázy ale tím si hlavu nedělám výsledky mám v pořádku

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
10.5.22 18:16
@Anonymní píše:
@Ou no mě na endu odebírá krev i na hořčík a vápník to by asi určitě řekla… Já jsem právě slyšela že úzkost je od štítné žlázy ale tím si hlavu nedělám výsledky mám v pořádku

pocity úzkost můžou vyvolávat různé fyziologické onemocnění - třeba i ta štítná žláza. Proto se hodí nejdřív si oběhat kolečko dokotrů, kteří je vyloučí. Když se nic nenajde, tak to tedy celkem se slušnou pravděpodobností bývá právě od té úzkosti coby pschického stavu - respektive toho že jí je v organismu moc a člověk s ní neumí zacházet.

Ideální je zajít na psychiatrii pro diagnostiku a případně medikaci a pak do psychoterapie (kombinace léků a psychoterapie je nejefektivnější cestou, na panickou poruchu, pokud by to byl tvůj případ, bývá moc fajn skupina, kde jsou další lidi co prožívají podobné věci, člověk vidí že v tom není sám a že není „blázen“.

Jestli se ti tohle ještě nechce, tak ještě zkus fyzioterapii, jak moc k tomu máš zablokovaný záda - ty můžou ony pocity na hrudníku hodně zhoršovat. Zároveň co zhoršuje svalové bloky a zejména okolo páteře? / Úzkost - on je to celé takový zamotaný kruh, no.

Ale pravidelné cvičení jak těla, tak dechová cvičení naopak umí úzkost rozpouštět - a to tě fyzioterapeuti naučí.
Spíš to ale nezlepší porozumění toho, jak se to stalo, že najednou člověk je tam kde je a nenabídne to řešení kudy ven. To dělá ta psychoterapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.22 18:20

U mě to asi vyústil internet kde jsem pořád něco četlo a hned a si to vsugerovala

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.22 18:22

Jsem na mateřské nemám žádné kamarády jsem jen doma

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
10.5.22 18:32

No, to je celkem hodně těžká situace a zároveň ta úzkost dost brání si ty kamarádky najít.

A obecně rodičovská dovolená je na psychiku velký záhul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.22 18:33

Bylo mi několikrát uděleno že to mám z toho jak jsem pořád doma… Že i přes to že mi nebude hejy tak prostě mám jít mezi lidi, jenže já mám strach

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.22 18:36

Mám strach že to právě dělá ta stitka dočetla jsem se tady na diskuzích že stitka to dělá tu psychiku no…

• Citovat
  • Upravit
725
10.5.22 21:34

Jo, je dost možný, že je to úzkost. Já vím, že se to lehce řekne, ale nějaký to rozptýlení mezi lidma fakt pomáhá. Takhle člověk moc přemýšlí, když je doma a má moře času. A to může dát úzkosti nežádoucí prostor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35532
10.5.22 22:25
@Anonymní píše:
Mám strach že to právě dělá ta stitka dočetla jsem se tady na diskuzích že stitka to dělá tu psychiku no…

Tvoje ctvrta diskuse na stejne tema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast