Plínky na noc

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
369
31.3.04 21:41

Plínky na noc

Ahoj holky, mám problém. Můj syn je asi od 2 a půl let bez plínky celý den. Je naprosto samostatný a problém s močením i stolicí přes den je v naprosté pohodě. Problém ovšem nastává v noci. Do 3 let (narozeniny měl koncem února) pil láhev Nutrilonu a k tomu vypil ještě hrníček šťávy + večeře. Takže najednou před spaním docela dost tekutin. Nyní jsme mu mlíko odebrali a dáváme mu max půl hrníčku šťávy nebo čaje. Před spaním se jde vždy vyčůrat. A teď nastává ten problém. Když přes den nejde na velkou tak s tím čeká až do chvíle kdy dostane plínu a tvrdí, že se kaká do plínky. Dříve chodil i večer normálně na záchod tak jako teď přes den. Prostě i kdybych mu jí dala až o půlnoci, tak si počká a pak za minutu příjde, že kaká. Nevíme jak mu vysvětlit, že je už velký. Ráda bych plínu už odbourala nadobro, zkoušeli jsme ho vždy před půlnocí vzbudit aby se došel vyčůrat, ale on pak odmítá spát a my jsme vzhůru další hodinu i víc než zase usne. Nemáte nějaký fígl? Už je podle mě na plíny dost velký. Má ale svojí hlavu a docela nás má na háku. Prosím poraďte mi jak to s ním skoulet aby se naučil v noci chodit na záchod. Jo a problém je i v tom, že když je třeba nachlazený a přes poledne spí, tak se někdy počůrá a vůbec ho to nevzbudí a klidně v tom mokru spí dál. Myslíte, že je ještě psychicky nezralý na to aby ho potřeba jít na záchod vzbudila?
Díky za pomoc. Pusinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
1.4.04 09:31

Ahoj Pusinko,
asi ti přímo neporadím. Jen jsem ti chtěla říct, že mě už bude 25 let a mám ten samý problém co tvůj syn! Jako malá jsem se přestala počůrávat velmi brzy a pak ve školce se to změnilo. A bohužel mi to zůstalo doteď! Můj bratr dokonce nikdy nepřestal jako miminko, nějak se to spravilo úplně samo když mu bylo 9 let. Jen jsem ti chtěla říct, že díky tomu jak jsem až do puberty pořád jako blázen lítala po doktorech tak znám spoustu dětí s tímto problémem a u většiny z nich to přešlo prostě tak nějak samo. Já to štěstí neměla, ale žít se s tím dá. Takže se zbytečně netrap, syn je ještě malý a jistě ho to přejde taky samo, jen ho za to zbytečně netrestej. To je to nejhorší, co mám s „mými nocemi“ spojeného, že byl vždycky mazec a já se pak bála usnout, protože jsem věděla, že i když to nechci tak se to stane a maminka se zase bude zlobit.
Takže hlavu vzhůru, trochu trpělivosti a jistě bude vše v pořádku! A pamatuj, nejsi sama kdo má tento problém!!!
Martina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.4.04 10:14

Ahoj Pusinko,

mam vlastne ten samy problem, co ty. Aje bylo pred par dny 3 roky, prez den je take v pohode bez plin a chodi na zachod. Kakat ovsem chce stale do plinky a ne na zachod ani do nocniku. Kdyz ji plinku nedam, udela to same, co tvuj syn, tj. ze si pocka na „nocni plinku“. Drobecek od nas z (tvych) Pasazerku mela ten samy problem se synem. Pry jedine reseni je, nedat plinku. Tak se na to taky nejak chystam, uz od tohohle vikendu, tak uvidime.

Jen jsem ti chtela rict, co jsem cetla v knizce Dite a ja od Penelope Leachove ohledne nocniho buzeni, cituji: "Buzeni ditete pozde v noci a casne rano, aby se vycuralo, vam muze pomoci zbavit se mokrych prosteradel, ale neudela nic pro ovladani moceni ditete. Jestlize se vzbudi, kdyz ho zvednete, pomysli si, ze za jeho nocni moceni jste zodpovedna vy. Pokud se nprobudi a vymoci se v polospanku, zatimco ho drzite, naucite ho delat prave to, cemu se chcete vyhnout - mocit ve spanku. Asi bude nejlepsi nebudit ho alespon do doby, nez dosahne pateho nebo sesteho roku, kdy ho zacne mokra postel trapit a pozada vas o pomoc. Tehdy muzete souhlasit, ale ujistete se, ze jste dite skutecne probudila natolik, aby si uvedomilo signaly plneho mechyre.

Dale pise: „Nikdy neomezujte vecerni piti. Dite, ktere usina ziznive a mysli na piti, se v posteli pomoci mnohem pravdepodobneji.“

Myslim si, ze je dobre zkusit na par dni plinku odbourat uplne. Na postel dej ochranne prosteradlo a zkus syna nechat spat bez plinky. Pry je dobre ho nechat spat i bez kalhot. Podle toho uvidis, jestli je pripraveny se naucit v noci vstavat na zachod sam, ci ne. Pokud nenastane zlepseni po 5-7 dnech a bude se stale v noci pocuravat, dej mu opet plinky a nejaky ten mesic v klidu pockej a zkus to znovu. …

Doufam, ze si z toho neco vyberes, drzim synovi pesti ;-)

Andrea24 31tt + Aja 3r.

• Citovat
  • Upravit
1460
1.4.04 17:02

Ahoj Pusinko!

Nevím, jestli Ti nějak pomůžu. Nám začala Verunka v noci protékat, plínka už jí nestačí, shrne se na bříšku a když spí celou noc, většinou proteče. Tak jsme pořídili do postele takovou dětskou podložku, navrch je froté, dole igelit. Někdo prostírá dvě osušky, ale to u nás nejde, Verunka v posteli děsně cestuje.

Rozhodně bych to neřešila násilím, ani moc domlouvání nepomůže, někeré děti s tím mají problémy do šesti let jako můj synovec. Myslím, že Tomík za to nemůže a neměl by nabýt dojmu, že dělá něco špatného za co se pak maminka zlobí.

Holky tu radí velice rozumě - dávala bych mu napít, co potřebuje. Odbourání noční plínky se dá taky vyzkoušet. Podle mě se na kakání vzbudí a kakat jen tak do pyžámka… mohl by mít zdravé zábrany, které ho donutí si říct.

Přeju pevné nervy a hodně zdaru!

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
7.4.04 13:26

Děkuji

Ahoj holky, děkuji za rady. Taky si myslím, že trestání nebo jiné nepřiměřené kárání nepomůže. Koupila jsem podložku a příští týden zkusíme spát bez plínky.Určitě dám vědět jestli se nám povedlo. Ještě jednou díky. jsem ráda, že nejsme sami. Pusinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
12.4.04 19:45

Vypadá to, ž se daří :-)

Ahoj holky tak se hlásím ze zprávičkami ohledně plínek. Tak dnes je šestou noc Tomášek bez plínky. První noc se počůral, i když byl asi kolem půl 2 čůrat, další 3 noci se probudil kolem 11 hodiny a měl žízeň, tak jsem ho dala i vyčůrat a světe div se, ráno byl naprosto suchý a měl velikánskou radost a my také. Nejvíc mě pobavil, když jsem mu ráno říkala, aby se šel vyčůrat a on, že mu ještě nepustili vodu a za chvilku už běžel na záchod a křičel jdu čůrat vodu už pouštěj :-)). A v noci z neděle na dnešek se v noci nepřobuil vůbec - spát šel v 7 a probudil se v půl 8 ráno - kaltozty od pyžamka měl vlkhé, ale postel mokrá nebyla, tak nevím, ale asi se lehce počůral. Uvidíme ráo jak dopadneme. Ale teď na něj leze nějaká rýma, tak doufám, že to budeme zvládat i dál. Držte nám palečky. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.4.04 19:58

Ahoj Pusinko , skus odměny , něco co má malej rád , třeba sladkosti a pochvalu. Mě to zabralo . Zlom vaz a dej vědět jak jsi dopadla , kluci jsou hold línější. Niky.

• Citovat
  • Upravit
2518
12.4.04 20:25

Ahojky,
my měli se synkem zpočátku také problémy s plenkami. Přes den je neměl od 2,5let, ale horší to bylo přes noc. Zkoušela jsem mu ji nedat po obědě, když šel spinkat. Dávala jsem mu pod prostěradlo gumovou plenu a dost často měnila prostěradla. :?
Po 14-ti dnech to ty dvě hodinky vydržel. Když mu to tak cca 1 měsíc šlo, vyzkoušeli jsme to samé v noci. Jen s tím rozdílem, že jsem ho na radu moji babičky „vysazovali“. Nebudila jsem ho, jen jsem ho vzala do náruče a po:,–(ila na nočníček. Pokaždé se vyčůral. V necelých 3-letech jsme byli bez plenky úplně a od té doby - musím zaklepat - se „nepočůral“.
Přeji hodně snažení a málo trápení! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect