Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky,
mohl by mi poradit někdo, kdo používá bavlněné plínky popoliny už od narození miminka? Hodlám si je pořídit a nevím, jestli koupit flanelky nebo froťáčky-jakou máte zkušenost a kolik asi čeho? Budou mi stačit pro začátek tak cca 2-3 kalhotky?
Díky všem za názory a rady.
Ahoj. My jsme v nich od narození, za pár dní to bude měsíc. Máme biobavlnu 14 kusů a flanel 7 kusů. Tahle kombinace mi byla doporučena zkušenější maminkou a dobře jsem udělala. Ta biobavlna se mi strašně líbí, ale pomalu schne, flanel saje podstatně méně, ale schne dost rychle. U nás doma ale schne všechno o dost pomaleji, v tom je můj problém. Takže bez flanelu by to nešlo a biobavlna je srdeční záležitost
.
Svrchní gatě máme 2× Vento a 1× vlňáčky - takhle mi to zcela vyhovuje a stačí to bohatě. Vento jsou velmi tenké a okamžitě suché, takže si myslím, že bys vystačila i jen se dvěma. Já jsem si ty nejmenší nekupovala, očekávala jsem větší mimi. Přesto i jemu jsou okolo nožiček volnější, ale vůbec to nevadí. Vlhkost se na oblečení dostane jenom když zpod kalhotek vyčuhuje kus plenky.
Ahoj Peti, já jsem asi ta"zkušenější maminka", co o ní píše Pimpa
Já začala s Popo až v půl roce, ale myslím, že to, co říká Pimpa, sedí. Jinak, jestli jsi ještě nenankoukla, tak tady je diskuse o bavlněných plenách Další je zde . Nápady a tipy se teď hromadí na téhle stránce .
Jó, látkový plínky jsou děsná věda
![]()
Zcela správně, Lola je ta zkušenější maminka, tímto jí patří vřelé veřejné díky
.
Ještě něco, počítej oblečení tak od velikosti 68. My se sice vešli i do 62, ale ta je tak na pár dní.
Ahoj,
já je také používám sice jich nemám moc, ale velice se mi osvědčily, ty jejich svrchní kalhotky Polyesterky Popowrap, do kterých jsem dávala i normální klasické bavlněné plíny. A skvělě to drželo. Mám pár těch jejich froté i flanelových, obojí mi vyhovuje.
Pokud s pro ně rozhodneš, mohla bych Ti nabídnout Ty svrchní kalhotky v nejmenší velikosti 3-6 kg. Mám dvoje, jsou teda používané, už nejsou úplně bílé, ale nic jiného jim není. POkud bys měla o ně zájem písni mi SZ a domluvíme se na ceně a poslání.
Ahoj Hamina