Plínky ve třech letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1561
9.4.22 11:19

Plínky ve třech letech

Holky bojovali jste někdo takhle dlouho s plínkama? Na záchodě vříská, že se tam prostě nevyčůrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8645
9.4.22 11:31

Jak dlouho a jakýma metodama ho to učíš? Nechápe to nebo se jen vzteka, má blok? Má i jiné potíže? Nemel uraz, hospitalizaci nebo tak něco? Běžné to není, ale pokud je třeba na dobré cestě a všechno ostatní je ok, tak se to stát může, za týden může být všechno jinak. Nicméně nehazela bych to za hlavu a snažila se přijít na metodu, kterou pochopí a bude akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.4.22 11:37

Pises strasne malo informaci.

Uceni na zachod je trenink jako kazdy jiny. Musi se postupne po jednotlivych krocich a presne vedet, co delas a co timhle konkretnim krokem konkretne ucis.

Taky nepostavis trileteho poprve na lyze a nereknes „a koukej to sjet, techniku jsem ti vysvetlila“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12858
9.4.22 11:43

Ono když se dítě učí v době období vzdoru, tak je prostě tahle reakce normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
9.4.22 11:46

Mám druhou dceru, první absolutně bez problémů, byla brzo bez plen. Teď ta mladší nikdy nechtěla na nočník, vždy řvala jako když ji na nože berou. Tak jsme začali dávat na záchod, nadšená nebyla, ale občas se vyčůrala. Potom už se tam nevyčůrala vůbec a teď už tam sedí s brekem, že tam být nechce a chce plínku. Já ji plenu seberu ráno po probuzení a ona to zadržuje až klidně do 14hod. Chce prostě jen plenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
9.4.22 11:50

Já už i přemýšlím koupit ten pidizáchodek. Ona je velká, tak jsem ten nočník sváděla na to jak je těžká, že ji tlačí a je jí to nepříjemné. Ale záchod asi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
9.4.22 11:50

Já už i přemýšlím koupit ten pidizáchodek. Ona je velká, tak jsem ten nočník sváděla na to jak je těžká, že ji tlačí a je jí to nepříjemné. Ale záchod asi těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.4.22 11:56

Nočník nebo malý záchod, odměna lentilky, knížka o nočníku /záchodu. Asi jste neměli přeskočit ten nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.4.22 11:57
@RadkaOR píše:
Mám druhou dceru, první absolutně bez problémů, byla brzo bez plen. Teď ta mladší nikdy nechtěla na nočník, vždy řvala jako když ji na nože berou. Tak jsme začali dávat na záchod, nadšená nebyla, ale občas se vyčůrala. Potom už se tam nevyčůrala vůbec a teď už tam sedí s brekem, že tam být nechce a chce plínku. Já ji plenu seberu ráno po probuzení a ona to zadržuje až klidně do 14hod. Chce prostě jen plenu.

Tohle je cely uplne spatne, tohle se ti bude iz fajt blbe odbouravat.
Jako sebrat plinu a nechat dite zadrzovat a myslet si, ze se to tim jako nauci, to uz je monstr ulet…

Nejdriv se soustred na to, aby bez kecu sedla na nocnik/zachod. Klidne mobil do ruky, lizatko, to je fuk, to pak odbouras. Na chvili, par vterin, a prodluzovat. To je krok jedna.
Jakmile bude to samotne sednuti uplne v pohode, tak krok dva - posadit hned po probuzeni. Jeste rozespalou, aby se fakt vycurala. A po zbytek dne nech plinu.
Takhle to nech par tydnu minimalne, aby se to curani pevne zafixovalo a prozivala ho v klidu.
Pak teprv muzes nabizet vycurani treba pred prochazkou.
A pak az uplne nakonec seberes plenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
9.4.22 11:58
@Bubla Bůčková píše:
Nočník nebo malý záchod, odměna lentilky, knížka o nočníku /záchodu. Asi jste neměli přeskočit ten nočník.

Ona chvíli na něj chodila, ale potom už nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
9.4.22 12:00
@Lucie_Sx píše:
Jako sebrat plinu a nechat dite zadrzovat a myslet si, ze se to tim jako nauci, to uz je monstr ulet…Nejdriv se soustred na to, aby bez kecu sedla na nocnik/zachod. Klidne mobil do ruky, lizatko, to je fuk, to pak odbouras. Na chvili, par vterin, a prodluzovat. To je krok jedna.
Jakmile bude to samotne sednuti uplne v pohode, tak krok dva - posadit hned po probuzeni. Jeste rozespalou, aby se fakt vycurala. A po zbytek dne nech plinu.
Takhle to nech par tydnu minimalne, aby se to curani pevne zafixovalo a prozivala ho v klidu.
A pak az uplne nakonec seberes plenu.

Jà už nevěděla jak ji donutit, vadilo mi to za ni, ale vím, že tudy cesta nevede. Zkusím to podle tebe :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
9.4.22 12:04
@Bubla Bůčková píše:

Ona chvíli na něj chodila, ale potom už nechtěla. @Lucie_Sx
Ale takhle jsme taky začínali, koukala do telefonu nebo si držela odměnu v ruce. Pak už to prokoukla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
9.4.22 12:04
@Lucie_Sx píše:
Jako sebrat plinu a nechat dite zadrzovat a myslet si, ze se to tim jako nauci, to uz je monstr ulet…Nejdriv se soustred na to, aby bez kecu sedla na nocnik/zachod. Klidne mobil do ruky, lizatko, to je fuk, to pak odbouras. Na chvili, par vterin, a prodluzovat. To je krok jedna.
A pak az uplne nakonec seberes plenu.

Vypadas že máš zkušenosti.. jak dospet do stadia aby se dítě vyčuralo? Dcera měla v prosinci dva roky, čas od času se sama vyčůrala. Nemá problém si sednout na nočník, i sama si svlíkne punčochy, plinu, sedne, sedí, „tlačí“, nebo aspoň to dělá :), za pár vteřin se zvedne, koukne, nic. Nanda plinu, punčochy a běží pryč. Takhle několikrát za den…bez vycurani. Po ránu to nejde taky, sedne, a nic. Běží nahatá, a kus dál udělá louži…a to jedno ráno seděla na nočníku 30min s mobilem v ruce, a vyčůrala se o kus dál…

• Citovat
  • Upravit
34322
9.4.22 12:10

@mackA159
Podle me je zasadni posadit hned rozespale dite po spani a nechat ho tam chvili sedet (nenutit). Muze se treba na tom nocniku poradne napit.

Pokud nic, netlacila bych to, ona k tomu dozraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
9.4.22 12:13
@Lucie_Sx píše:
@mackA159
Podle me je zasadni posadit hned rozespale dite po spani a nechat ho tam chvili sedet (nenutit). Muze se treba na tom nocniku poradne napit.Pokud nic, netlacila bych to, ona k tomu dozraje

To jsem jednu dobu dělala, i se občas vycurala. Jen teď pro ni chodím kdy už je nejspíš nějakou chvíli vzhůru ( máme patrovej barák), tak uz nemám moc přehled. Jinak jak je rozespalá, tak je naštvaná, a s nocnikem mam smůlu. :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure