Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky lidi, pro někoho stupidní téma, ale já to potřebuji nějakým způsobem vyřešit. Zplesnivěl mě vnitřek batohu, jak to a spíše čím to vyčistit, nechce se mi ho vyhodit, ale jsem s tím již trochu smířená
. Co na to batoh vevnitř bílý navrchu bílý s barevnými kytičkami. Takže SAVO?? To je asi moc riskantní, viďte?
Jasne ze savo, dneska jsem v nem vyprala potistene tricko a v pohode. Savo odbarvi jen mizerne obarvenou bavlnu, potisky ci vicebarevne latky vetsinou ne, natoz batohy z umeliny -na cisteni batohu je savo idealni.
Jsem pro Sanytol - dezinfekci na prádlo. Barva se ani nehne…
Savo bych si osobně teda netroufla. Já taky měla plesnivý batoh, ale jen lehce. Normálně jsem ho hodila do pračky a dala jsem tam dezinfekci na prádlo. Batoh je jak nový. Jestli je to vevnitř, tak bych ho obrátila na ruby a hodila do pračky na nějakou vyšší teplotu, plus tu dezinfekci.
A jak už je zmíněný, sanitol bych na to taky dala, jestli je to hodně tak určitě.
Prala jsem v savu kočárek, ničím jiným to dolů nešlo, barva se ani nehla
Nastříkala jsem to, nechala působit, vyprala. Prala jsem v tom i bavlněný potahy na zahradní nábytek- taky žádný škody. Hlavně jestli už máš tu plíseň zapranou, tak to fakt ničim jiným dolů nepůjde si myslim ![]()
@Jahudka87 no doost, otočit batoh nejde, on je vyztužený takže v tom je mínuska ![]()
Mně ve skříni zplesnivěl batoh zvenku. Nic jiného, jen ten batoh. Nastříkala jsem ho Savem, vyprala s desinfekčí aviváží a stejně tam stopy plísně zůstaly. ![]()