Jak zařídit dětský pokojíček

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
211
13.5.15 15:24

Jak zařídit dětský pokojíček

Ahojte holky :kytka:, čekáme první miminko ( zatím nevíme pohlaví) a brzy začneme zařizovat dětský pokojíček a já začínám mít dilema :roll: původně jsem chtěla holčička = růžová, chlapeček = zelená, ale jelikož začínám myslet dopředu ( chceme mít 2 děti) tak abych tam nevyšvihla vše dorůžova a pak v tom má být kluk? Já vím, teď si asi budete klepat na čelo, ale já to chci mít pro naše mimčo hezké :) tak vás prosím o tadu, nebo o foto, jak to máte vy, nebo jak to plánujete :palec: jako podlahu zvolíme koberec ( ale nevím barvičku, jestli béžová nebo?), stěny bych chtěla bíle a na nich pruhy v odstínu zelené nebo růžové ( ne všude) a nábytek hnědý s bílým dekorem…( postýlka, přebalovák, skříň, polička, komoda) co myslíte :nevim:? Budu ráda, za každý názor, návrh prostě za každou reakci ohledně barev, nábytku atd :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5696
13.5.15 15:27
@PcPrincess píše:
Ahojte holky :kytka:, čekáme první miminko ( zatím nevíme pohlaví) a brzy začneme zařizovat dětský pokojíček a já začínám mít dilema :roll: původně jsem chtěla holčička = růžová, chlapeček = zelená, ale jelikož začínám myslet dopředu ( chceme mít 2 děti) tak abych tam nevyšvihla vše dorůžova a pak v tom má být kluk? Já vím, teď si asi budete klepat na čelo, ale já to chci mít pro naše mimčo hezké :) tak vás prosím o tadu, nebo o foto, jak to máte vy, nebo jak to plánujete :palec: jako podlahu zvolíme koberec ( ale nevím barvičku, jestli béžová nebo?), stěny bych chtěla bíle a na nich pruhy v odstínu zelené nebo růžové ( ne všude) a nábytek hnědý s bílým dekorem…( postýlka, přebalovák, skříň, polička, komoda) co myslíte :nevim:? Budu ráda, za každý názor, návrh prostě za každou reakci ohledně barev, nábytku atd :srdce:

No já nevím, mně osobně přijde zařizování pokojíčku pro mimino jako blbost. Jinak kombinaci růžové a zelené mám ráda. Nábytek bych volila bílý, ten můžeš pak dát k čemukoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
13.5.15 15:31

@Zabatko proč blbost? mě to přijde teda normální, já už třeba v pokojíčku mám připravenou skříň a psací stůl..protože jsme předělávali byt a nechtěli jsme to zbytečně vyhazovat, aby se to pak kupovalo znovu..
A jelikož bydlíme jen v 2+1 a spíme v obýváku na roztahovací sedačce, tak mimčo u sebe budu mít jen to 6ti nedělí a pak ho přesunu do pokojíčku, bude tam mít více klidu na spánek..Takže taky přemýšlím, jak ho vymalovat, jakej koberec a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
13.5.15 15:35

Máme kluka a bílé zdi. Na jedne jsou nalepene samolepky zvířátek a na další maluju balónky různých barev a velikostí. Nebytek má zatím dělit bříza a tyrkysovou polici a stolecek, červený malý koberec. Chci aby to měl barevné a veselé a nenašla jsem zatím barvu, která by mě nadchla na celou zeď. Nebo zkus tapety s dětskými motivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
13.5.15 15:38

Za mě taky bílý nábytek…a koberec bych nedávala vůbec. Spíš něco lepšího na údržbu…a třeba menší koberec do prostoru. My teď máme pro syna nachystaný šedo bílý pokojík… a pracuji s modrýma doplňkama…ty bys mohla růžovýma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
13.5.15 15:39

Šla bych do bilo-zelene kombinace, pokud to bude holčička, doladis ruzovymi doplňky…nálepky atd… Za dva roky přibude bracha, a doplnis neutrální hnědou.
Koberec bych volila bezovy - hodí se pro oba, mne by zabil, bude na něm vidět kde co :lol:
Vyvarovala, bych se růžových skříni a polic, lustru atd…, ty jsou dlouhodobe, spis neutral a barevne bych ladila pouze doplňky podle pohlaví miminka. Později muze mít holka na nočním stolku růžovou lampu a kluk hnědou, ale jinak bych to nehrotila. Svetle neutrální pokoje jsou krasne a vždy se dji vyzdobit dle obyvatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
13.5.15 15:41
@Chaarlynecka píše:
Za mě taky bílý nábytek…a koberec bych nedávala vůbec. Spíš něco lepšího na údržbu…a třeba menší koberec do prostoru. My teď máme pro syna nachystaný šedo bílý pokojík… a pracuji s modrýma doplňkama…ty bys mohla růžovýma.

Moje řeč! Aaaach šedobílá kombinace :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
13.5.15 15:42
@Didlinka33 píše:
@Zabatko proč blbost? mě to přijde teda normální, já už třeba v pokojíčku mám připravenou skříň a psací stůl..protože jsme předělávali byt a nechtěli jsme to zbytečně vyhazovat, aby se to pak kupovalo znovu..
A jelikož bydlíme jen v 2+1 a spíme v obýváku na roztahovací sedačce, tak mimčo u sebe budu mít jen to 6ti nedělí a pak ho přesunu do pokojíčku, bude tam mít více klidu na spánek..Takže taky přemýšlím, jak ho vymalovat, jakej koberec a podobně…

Hele já nevím, s náma byly všechny děti v ložnici do cca 3 let, no, možná některé do 2,5 roku, pokojíčky jsme pro všechny řešili až tak nějak v těch 2 - 3 letech, jinak takové ty pokojíčky, kde má miminko kolébku a je to sterilní atd. to fakt ne, myslím, že miminko patří k mamince, ne někam do pokojíčku. Takže za mě - miminkovský pokojík jsou vyhozené peníze, ale tak chápu, že někdo to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
13.5.15 15:43
@Chaarlynecka píše:

Ano, bílo šedá kombinace a barevné doplňky, to mám taky moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
13.5.15 15:46

@Zabatko já jsem třeba četla diskuzi a spousty maminek tam psali, že už normálně mimčo přestěovali ve 3 měsících do pokojíčku, stejně, když bude vzhůru tak bude u mě, to je jasný, ale na spaní je to přece jedno..
Ale jo fajn, beru, že každý to má jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
13.5.15 15:47
@Chaarlynecka píše:

já koberec musím dát, protože bydlíme v přízemí a jde tam strašně zima od sklepa, tak to aspoň trošku musím zateplit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
13.5.15 15:47

Ještě to není úplně hotové…kolíbka se teď bude natírat na bílo… přibudou ještě hvězdičky, nějaký menší kobereček pod kolíbku… TP mám za 13dnů :D času doooost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
13.5.15 15:48

My máme stěny meruňkovo žluté s obrázkovou bordurou (jakože dolní polovina meruňková, horní polovina žlutí a bordura na tom předělu) a nábytek bílý. Hodí se to pro kluka i pro holku, aspoň ani jeden z nch si nestěžuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
13.5.15 15:50

@Chaarlynecka tleskám! Presne můj styl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
13.5.15 15:53

Dcera má sladce růžový :D Je to naše společná trucovna :lol: :mrgreen: