Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, nevíte čím se dá odstranit plíseň ze silikonu, kterým jsou utěsněna okna? Máme dřevěná eurookna a jak se občas sráží voda, tak se na tom silikonu udělala plíseň. Samozřejmě, že jsem to včas neodstranila a teď je to zažraný. Co s tím?
Jojo, s tím zápasím pořád a pořád se snažim tomu i předcházet. Umyla jsem horkou vodou se saponátem a houbičkou a vystříkala savem…
Můžu topit, větrat, cokoliv, ale prostě v jedné místnosti se to děje pořád…
Já mám tuhle plíseň v rok a půl starém sprchovém koutě, jak je to silikonové těsnění okolo, dělala jsem s tím taky psí kusy, ale jsou tam černý fleky pořád ![]()
Taky jsem to řešila na bytě.Někde tady byla o tom i diskuse.Nakonec se mi osvědčilo větrat panubohu do oken.Prostě zapnout topeni a větrat.Učinek nebyl uplny ,ale častěčně to pomohlo.
NA baraku už nam tonaštěsti neděla
Dana26 píše:
Taky jsem to řešila na bytě.Někde tady byla o tom i diskuse.Nakonec se mi osvědčilo větrat panubohu do oken.Prostě zapnout topeni a větrat.Učinek nebyl uplny ,ale častěčně to pomohlo.
NA baraku už nam tonaštěsti neděla
Tady jsem našla ještě jednu starši diskusi
http://emimino.cz/modules.php?…
Přesně jak Ogulaa, tak jí máme na těsnění kolem vany, stříkám co můžu Savo proti plísni, prolejvala jsem horkou vodou, Domestosem a drží to a drží..není to teda nijak moc extra vidět, ale já to vidím! Ještě, že se snad z tohodle bytu doufám, brzo vystěhujeme a pak ať si to každej řeší dál. Já už fakt nevím, co na ty svinský plísně zabere!
Ahoj.
Asi jsem zachytila plíseň dostatečně brzy, protože Savo na plísně zabralo (na opakovaný pokus okolo vany).
Beruška ![]()
ja na plisen na silikonu (ve sprchaci) pouzivam domestos, ale nejsem si jista, jak na ty okna. Asi opatrne, aby to neposkodilo to drevo.
Kdysi jsme doma taky plíseň řešili (i spoustu sousedů). Ty domestosy a podobné jsou jen krátkodobým řešením, tady v téhle poradně o plísních zrovna píšou http://forum.tvujdum.cz/viewtopic.php?t=82. Plísně se často objevují v novostavbách, protože ty jsou strašně vlhké, mělo by to ale odeznít po pár letech (no, my se odstěhovali
)
take poleju savem /normalnim/ale tak za mesic se to zase objevi a to mame v koupelne tluste stoupacky takze teplo
ahoj,nam kdyz zednici delali koupelnu,tak rikali ze se ta plisen na silokonu udela hnedle vsem,a nejlepsi je to parkrat vycistit savem,a kdyz uz to nejde a vypada hrozne,tak strhnout a oblepit znovu.ona ta plisen je totiz jakoby ze spodu toho silikonu,proto je videt(kdyz je teda silikon pruhledny)ale umyt nejde…no a s oknama neporadim
tam taky bojujem neuspesne..
Já používám Larrin, smrdí to hnusně, jako savo a na plísně je to jedinečné. Bohužel plísně se objevují i na sili-spárech, takže postříkám a je pokoj alespoň na 2 měsíce. To samé u umyvadla.
Co se týče oken, máme plastové, a ze začátku se mi dělaly plísně okolo oken uvnitř, prostě větrat, topit, větrat topit, hlavně nesušit prádlo doma a v koupelně mít otevřený mikro-ventil. Já když se sprchuji, tak mám puštěnou ventilačku jednoho ze dvou oken naplno a když jsem po koupeli, tak jedno okno otevřu dokořán,druhé na plný ventil, nechám tak hodinu, vlhkost je fuč. Plíseň je mrcha, citlivá na vlhkost a denní nevětrání.