plíseň na silikonu

105
17.2.08 08:20

plíseň na silikonu

Ahoj, nevíte čím se dá odstranit plíseň ze silikonu, kterým jsou utěsněna okna? Máme dřevěná eurookna a jak se občas sráží voda, tak se na tom silikonu udělala plíseň. Samozřejmě, že jsem to včas neodstranila a teď je to zažraný. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
17.2.08 08:50

Jojo, s tím zápasím pořád a pořád se snažim tomu i předcházet. Umyla jsem horkou vodou se saponátem a houbičkou a vystříkala savem…

Můžu topit, větrat, cokoliv, ale prostě v jedné místnosti se to děje pořád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
17.2.08 08:52

Já mám tuhle plíseň v rok a půl starém sprchovém koutě, jak je to silikonové těsnění okolo, dělala jsem s tím taky psí kusy, ale jsou tam černý fleky pořád :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
17.2.08 08:52

Taky jsem to řešila na bytě.Někde tady byla o tom i diskuse.Nakonec se mi osvědčilo větrat panubohu do oken.Prostě zapnout topeni a větrat.Učinek nebyl uplny ,ale častěčně to pomohlo.
NA baraku už nam tonaštěsti neděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
17.2.08 08:55
Dana26 píše:
Taky jsem to řešila na bytě.Někde tady byla o tom i diskuse.Nakonec se mi osvědčilo větrat panubohu do oken.Prostě zapnout topeni a větrat.Učinek nebyl uplny ,ale častěčně to pomohlo.
NA baraku už nam tonaštěsti neděla

Tady jsem našla ještě jednu starši diskusi
http://emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
17.2.08 10:25

Přesně jak Ogulaa, tak jí máme na těsnění kolem vany, stříkám co můžu Savo proti plísni, prolejvala jsem horkou vodou, Domestosem a drží to a drží..není to teda nijak moc extra vidět, ale já to vidím! Ještě, že se snad z tohodle bytu doufám, brzo vystěhujeme a pak ať si to každej řeší dál. Já už fakt nevím, co na ty svinský plísně zabere!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
17.2.08 13:53

Ahoj.

Asi jsem zachytila plíseň dostatečně brzy, protože Savo na plísně zabralo (na opakovaný pokus okolo vany).

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
22.2.08 15:17

cauky

ja na plisen na silikonu (ve sprchaci) pouzivam domestos, ale nejsem si jista, jak na ty okna. Asi opatrne, aby to neposkodilo to drevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.9.08 10:14

Kdysi jsme doma taky plíseň řešili (i spoustu sousedů). Ty domestosy a podobné jsou jen krátkodobým řešením, tady v téhle poradně o plísních zrovna píšou http://forum.tvujdum.cz/viewtopic.php?t=82. Plísně se často objevují v novostavbách, protože ty jsou strašně vlhké, mělo by to ale odeznít po pár letech (no, my se odstěhovali :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.11.09 23:09

plisen okolo vany

take poleju savem /normalnim/ale tak za mesic se to zase objevi a to mame v koupelne tluste stoupacky takze teplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoli
11.11.09 14:09

ahoj,nam kdyz zednici delali koupelnu,tak rikali ze se ta plisen na silokonu udela hnedle vsem,a nejlepsi je to parkrat vycistit savem,a kdyz uz to nejde a vypada hrozne,tak strhnout a oblepit znovu.ona ta plisen je totiz jakoby ze spodu toho silikonu,proto je videt(kdyz je teda silikon pruhledny)ale umyt nejde…no a s oknama neporadim :nevim: tam taky bojujem neuspesne..

• Citovat
  • Upravit
3379
11.1.10 23:28

Já používám Larrin, smrdí to hnusně, jako savo a na plísně je to jedinečné. Bohužel plísně se objevují i na sili-spárech, takže postříkám a je pokoj alespoň na 2 měsíce. To samé u umyvadla.
Co se týče oken, máme plastové, a ze začátku se mi dělaly plísně okolo oken uvnitř, prostě větrat, topit, větrat topit, hlavně nesušit prádlo doma a v koupelně mít otevřený mikro-ventil. Já když se sprchuji, tak mám puštěnou ventilačku jednoho ze dvou oken naplno a když jsem po koupeli, tak jedno okno otevřu dokořán,druhé na plný ventil, nechám tak hodinu, vlhkost je fuč. Plíseň je mrcha, citlivá na vlhkost a denní nevětrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný