Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, dcera má 2 roky už asi měsíc má plíseň na nožičkách na ploskách, MUDr. mi dala Canesten a dubovou kůru na odvar nepomáhá ted zkouším homeopatika a ocet asi 2 dny zatím bez zlepšení, nemáte něco vyzkoušeného má na ploskách nožiček červené tečky jako potničky a ze začátku se jí hodně loupaly nohy co mažu Canesetn tak se neloupou, ale tečky nemizí a svědí a svědí pořád škrabem a pláčem
díky za rady S.
Ahoj no nevím tedy co tvoje doktorka, že to je plíseň, já bych tedy řekla, že malá ma nožičky pěkně zapařené. Namáčela bych nožičky v heřmánku, mastila mastným krémem (i dětským s heřmánkem), nebo klidně sádlem s měsíčkem lékařkým dá se koupit v lékárně, a tan krém na plísně bych vyhodila.
Moje rada mýt, mastit a luftovat, malá má špatnou obuv a neodvádí se jí dobře pot. Uvidíš, že jí to pomůže a najdi si jinou doktorku. ![]()
Ahoj,
sama na plísně nohou dost trpím, stačí se projít ve veřejných sprchách…
Ty červené pupínky, klidně mohou být mykotického původu.
Ale co ti poradím?
Předně - spory plísní se drží ve všem, co má malá na nohou. Takže to vyper na vysokou teplotu.
Pořiď 100% bavlněné ponožky nebo funkční materiál, který odvede vlhkost nohou (nevím, zda pro takové prcky dělají)
Nech tlapky hooooodně větrat
Z přírodních léků používám aloe Vera.
Pokud Canesten nezabírá zajdi k doktorce, bohužel je potřeba někdy vyzkoušet více prostředků. Občas se dělají stěry a dle kultury se potom určí léky. ALE nemíchej mastičky/léky přes sebe! Může vzniknout lokální alergická reakce - svědění, zarudnutí…
Přeji hodně štěstí.
Nám pomohl Tee Tree Oil - potírala jsem postižená místa nebo se doporučuje pár kapek do koupele. Hodně větrat a bavlněné prádlo jak je psáno výše ![]()