Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminky,
prosím o radu, jsem už vážně zoufalá! naše malá (skoro 3 měsíce) má už několik týdnů rýmu. Nejdříve jen často pšíkala a měla v nosíku takové ty pevné hleníky, to ještě šlo. Ale před týdnem po vycházce se jí to strašně zhoršilo. V nose jí neustále bublá, rýma je teď vodnatá, v noci chroptí, špatně se jí dýchá a nespí. Po poradě s Mudrou zvlhčujeme ložnici, odsáváme několikrát denně, kapeme Nasivin a občas Vincentku. Také leží ve vyvýšené poloze, aby jí to neteklo do krku.Udělali jsme už vše, ale vůbec se to nelepší
uvítám jakoukoli, i babskou radu, jak je ještě možno s tím zatočit..
předem díky!
My to mame uz 3 tydny ;-( hlavne ne pamykoin. Ja ho mela 2×,nezabral a sestrenka ho davala 3mesicni holcicce a na orl ji rekli,ze ji to rozleptalo nosni sliznici. Prave ona me doporucila hedelix sirup,ze to pomuze na to chrceni a trosku i na rymu,jinak odsavat,odsavat,odsavat. Ted to zkousime,tak nevim jestli zabere. Chudaci mimi,vim jak to je protivny mit rymu,ale ja se vysmrkam.
nám vždy pomáhal jedině pamycon maldší syn taky od narození docela rýmuje a nasivin a podobný jsou na houby.ten nasivin byhc zas tak moc nedávala smí se jen týden pak vysušuje nosní sliznici na to opatrně
Máme to už 10 dní a to opakovaně (malej má 3,5m). Teď naposledy nám mudra už dala Pamycon (ATB nosní kapky) a po týdnu užívání zlepšení žádné.
Pořád odsávám (několikrát denně) a taky přemýšlím co dál. Volala jsem jí večera a poradila mi Sterimar s mědí (asi toto: http://www.lekarnadomu.cz/…u-50ml-15787). No nevím, ještě jsem pro to nebyla…
Za sebe můžu opravdu doporučit ten Sterimar s mědí. Tenhle nám vždy zabere. A odsávat, nejdřív jsem měla jen klasickou hadičkovou odsávačku, ale to se nedalo. Tak jsem koupila tu na vysavač a je to hodně velký rozdíl.
moje neteřinka taky měla pořád rýmu a ségra dávala na radu doktorky tu jedny kapky, tu druhé, žádné zlepšení, pak na radu mamky přestala kapat a jenom odsávala a bylo po rýmě…máma říkala, že to nějak máme v rodině, my děti jsme se prý vždycky po kapkách jenom zhoršovaly, bez kapek to byl ten týden a pohoda ![]()
Ahoj, naše malá (8 měsíců) má rýmu už od 4. září. Nos čistíme Libenarem, z kapek jsme už měli Pamykon, Nasivin, Otrivin, Mukoseptonex a teď máme dát opět Otrivin. U nás je k tomu ještě kašel, takže už má podruhé Ambrobene. Už mi to vážně štve, malá se věčně nevyspí, je bez nálady, unudlaná
.
Etcetera78 píše:
moje neteřinka taky měla pořád rýmu a ségra dávala na radu doktorky tu jedny kapky, tu druhé, žádné zlepšení, pak na radu mamky přestala kapat a jenom odsávala a bylo po rýmě…máma říkala, že to nějak máme v rodině, my děti jsme se prý vždycky po kapkách jenom zhoršovaly, bez kapek to byl ten týden a pohoda
To jsme třeba taky zkoušeli a na chvíli to pomohlo, ale pak se zas rozkašlala a rýma byla zpátky
.
úplně jsem zapomněla:
http://www.nobilis.cz/…o-balzam-239
Jakmile jsem holky nachlazený, natřu jim hrudníčky tímto balzámem. Pomáhá to i při rýmě.
Používám ho i na sebe ![]()
jo, tak díky holky a ještě jsem slyšela o vařeným bramboru dávat na prsa, myslíte, že to může pomoci?
consi píše:
Za sebe můžu opravdu doporučit ten Sterimar s mědí. Tenhle nám vždy zabere. A odsávat, nejdřív jsem měla jen klasickou hadičkovou odsávačku, ale to se nedalo. Tak jsem koupila tu na vysavač a je to hodně velký rozdíl.
Ok, tak já ho zkusím. (Btw, fakt to stojí skoro dvě stovky?
)
Jinak bez odsavačky na vysavač si to neumím vůbec představit. ![]()
Klidně ten sterimar zkusím, hlavně když zabere. I když teď už to u nás vypadá jak v lékárně
.
Ahoj, naše malá měla hroznou rýmu víc než měsíc, vlezlo ji to i do očíček, zkoušeli sme nasivin, sterimar, pak se přidal kašel, takže ještě dalších x sirupu, nakonec dr udělala výtěr z nosu a zjistila, že má Klára v nose bakterii, která ji ohrožuje a nezbývalo než nasadit atb ![]()
jj ten Sterimar stojí do dvou stovek
Nám Libenar vůbec nezabral, je to spíš jen tak na pročištění nosu
taky se přidávám ke Sterimaru, sice ta cena se zdá vysoká, ale my ho měli od narození přes rok a potom už jsme ho nepotřebovali..malá má dva roky a smrká sama, ale této investice rozhodně nelituji..jinak za mě ještě, přinesli jsme si domů dvoukilové nedonošeňátko, takže první rýma mě úplně vyděsila a moje mudra jí nechtěla dávat žádné kapky atd. takže sterimar a k tomu když začala kašlat, podle babičiny rady, zahřát trošku oleje, dát na gázu to na prsíčka na to mikroten a bodíčko a do tepla, můžu říct, že rýmu měla malá do roka dvakrát a pokaždý jsme jí dostali od nás těmito zábaly, sterimarem a odsáváním,maximálně čtyřikrát denně..přeju ať jsme brzy bez rýmy!