Nekonečná rýma u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
162
7.10.11 08:31

nekonečná rýma u miminka

ahoj maminky,
prosím o radu, jsem už vážně zoufalá! naše malá (skoro 3 měsíce) má už několik týdnů rýmu. Nejdříve jen často pšíkala a měla v nosíku takové ty pevné hleníky, to ještě šlo. Ale před týdnem po vycházce se jí to strašně zhoršilo. V nose jí neustále bublá, rýma je teď vodnatá, v noci chroptí, špatně se jí dýchá a nespí. Po poradě s Mudrou zvlhčujeme ložnici, odsáváme několikrát denně, kapeme Nasivin a občas Vincentku. Také leží ve vyvýšené poloze, aby jí to neteklo do krku.Udělali jsme už vše, ale vůbec se to nelepší :nevim: uvítám jakoukoli, i babskou radu, jak je ještě možno s tím zatočit.. :think: předem díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
298
7.10.11 08:42

My to mame uz 3 tydny ;-( hlavne ne pamykoin. Ja ho mela 2×,nezabral a sestrenka ho davala 3mesicni holcicce a na orl ji rekli,ze ji to rozleptalo nosni sliznici. Prave ona me doporucila hedelix sirup,ze to pomuze na to chrceni a trosku i na rymu,jinak odsavat,odsavat,odsavat. Ted to zkousime,tak nevim jestli zabere. Chudaci mimi,vim jak to je protivny mit rymu,ale ja se vysmrkam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27006
7.10.11 09:00

nám vždy pomáhal jedině pamycon maldší syn taky od narození docela rýmuje a nasivin a podobný jsou na houby.ten nasivin byhc zas tak moc nedávala smí se jen týden pak vysušuje nosní sliznici na to opatrně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.10.11 09:06

Máme to už 10 dní a to opakovaně (malej má 3,5m). Teď naposledy nám mudra už dala Pamycon (ATB nosní kapky) a po týdnu užívání zlepšení žádné. :nevim: Pořád odsávám (několikrát denně) a taky přemýšlím co dál. Volala jsem jí večera a poradila mi Sterimar s mědí (asi toto: http://www.lekarnadomu.cz/…u-50ml-15787). No nevím, ještě jsem pro to nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
7.10.11 09:10

Za sebe můžu opravdu doporučit ten Sterimar s mědí. Tenhle nám vždy zabere. A odsávat, nejdřív jsem měla jen klasickou hadičkovou odsávačku, ale to se nedalo. Tak jsem koupila tu na vysavač a je to hodně velký rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
7.10.11 09:11

moje neteřinka taky měla pořád rýmu a ségra dávala na radu doktorky tu jedny kapky, tu druhé, žádné zlepšení, pak na radu mamky přestala kapat a jenom odsávala a bylo po rýmě…máma říkala, že to nějak máme v rodině, my děti jsme se prý vždycky po kapkách jenom zhoršovaly, bez kapek to byl ten týden a pohoda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
7.10.11 09:13

Ahoj, naše malá (8 měsíců) má rýmu už od 4. září. Nos čistíme Libenarem, z kapek jsme už měli Pamykon, Nasivin, Otrivin, Mukoseptonex a teď máme dát opět Otrivin. U nás je k tomu ještě kašel, takže už má podruhé Ambrobene. Už mi to vážně štve, malá se věčně nevyspí, je bez nálady, unudlaná :zed: :zed: :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
7.10.11 09:14
Etcetera78 píše:
moje neteřinka taky měla pořád rýmu a ségra dávala na radu doktorky tu jedny kapky, tu druhé, žádné zlepšení, pak na radu mamky přestala kapat a jenom odsávala a bylo po rýmě…máma říkala, že to nějak máme v rodině, my děti jsme se prý vždycky po kapkách jenom zhoršovaly, bez kapek to byl ten týden a pohoda :nevim:

To jsme třeba taky zkoušeli a na chvíli to pomohlo, ale pak se zas rozkašlala a rýma byla zpátky :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882

úplně jsem zapomněla:
http://www.nobilis.cz/…o-balzam-239
Jakmile jsem holky nachlazený, natřu jim hrudníčky tímto balzámem. Pomáhá to i při rýmě.
Používám ho i na sebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162

jo, tak díky holky a ještě jsem slyšela o vařeným bramboru dávat na prsa, myslíte, že to může pomoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.10.11 09:18
consi píše:
Za sebe můžu opravdu doporučit ten Sterimar s mědí. Tenhle nám vždy zabere. A odsávat, nejdřív jsem měla jen klasickou hadičkovou odsávačku, ale to se nedalo. Tak jsem koupila tu na vysavač a je to hodně velký rozdíl.

Ok, tak já ho zkusím. (Btw, fakt to stojí skoro dvě stovky? 8-o )
Jinak bez odsavačky na vysavač si to neumím vůbec představit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
7.10.11 09:19

Klidně ten sterimar zkusím, hlavně když zabere. I když teď už to u nás vypadá jak v lékárně :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15472
7.10.11 09:36

Ahoj, naše malá měla hroznou rýmu víc než měsíc, vlezlo ji to i do očíček, zkoušeli sme nasivin, sterimar, pak se přidal kašel, takže ještě dalších x sirupu, nakonec dr udělala výtěr z nosu a zjistila, že má Klára v nose bakterii, která ji ohrožuje a nezbývalo než nasadit atb :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
7.10.11 09:37

jj ten Sterimar stojí do dvou stovek
Nám Libenar vůbec nezabral, je to spíš jen tak na pročištění nosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.11 10:00

taky se přidávám ke Sterimaru, sice ta cena se zdá vysoká, ale my ho měli od narození přes rok a potom už jsme ho nepotřebovali..malá má dva roky a smrká sama, ale této investice rozhodně nelituji..jinak za mě ještě, přinesli jsme si domů dvoukilové nedonošeňátko, takže první rýma mě úplně vyděsila a moje mudra jí nechtěla dávat žádné kapky atd. takže sterimar a k tomu když začala kašlat, podle babičiny rady, zahřát trošku oleje, dát na gázu to na prsíčka na to mikroten a bodíčko a do tepla, můžu říct, že rýmu měla malá do roka dvakrát a pokaždý jsme jí dostali od nás těmito zábaly, sterimarem a odsáváním,maximálně čtyřikrát denně..přeju ať jsme brzy bez rýmy!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA