Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj maminky,
prckovi dopo u dr. diagnostikovali hnisavou angínu a dostal atb sirup Ospen. První odpo dávka lžičkou v 50 ml vody byla celkem v pohodě, ale teď má dostat další ve 23 hod. Jak mu to mám dát? Nurofen sirup blinká a uprostřed noci rozhodně jíst nebude a pít vodu na povel taky ne. Odpo to bylo v klidu u telky na lžičku.
Mám z toho příšerný strach, hlavně, že to vyblinká. Dudlá dudlík, napadá mě jedině stříknout stříkačkou pod dudlík pokud bude spát (což není jisté). Jenže mám šílenou paniku z toho, že to vyblinká… navíc se vzbudí pravděpodobně s řevem atd.
Jak to mám udělat, poraďte, prosím ![]()
Příspěvek upraven 12.10.11 v 08:06
Ahojky, já jsem dávala docela dlouhou dobu svojí dcerce kapky hylak. Dělala jsem to tak, že jsem je rozmíchala s trochou čaje, nabrala do stříkačky a i když spinkala tak jsem jí dala malíček, ona ho začala sát a pak jsem jí do pusinky dala současně i stříkačku a pomalu stlačovala, aby se nezakuckala. No a probíhalo to v pohodě,jo pak hned zase vrazit dudlík
aby se neprobudila…
Hlavně a púředevším klid pro vás
Řekla bych, že miminka se nebudí a neprotestují kvůli tomu, že jim něco nejede, ale proto, že to cítí z matky ![]()
Takže v klidu, nepospíchejte na sbe ani na prcka, natáhněte si sirup do stříkačky a p-o-m-a-l-u a možná ještě p–o–m–a–l–e–j–i mu to dávkujte do pusinky, po malých kapičkách. Nespěchejte na něj a myslím, že se ani neprobudí. Zapíjet pak ani nemusí. Bude to v klidu, uvidíte ![]()
Jestli chrupe s dudlíkem tak si to ani neuvědomí
. S dudlíkem bych mu to nedávala, protože necítíš kdy saje a kdy ne. Pokud ovšem narazíš na jiný lepší způsob tak sem s ním, abych byla připravená jak na tu mojí potvůrku až povyroste. Jsem zvědavá co na to ostatní holky, jestli mají nějaký zaručený triky ![]()
Ahoj. Taky jsme s ATB bojovali. Doktorka radila dávat co nejvíc vychlazené (my jsme drtili tabletu a rozpouštěli v rozpuštěné kostce ledu). Že tím se prý otupí chuťové buňky a děti to líp snášejí. S tím dudlíkem bych se bála o zoubky
. Anežku jsme normálně budili a manžel jí pak dokonce i čistil zuby. Když to nechtěla vůbec (u ní to byl ale teď jen šprajc
), tak jsem jí to lila přímo do krku a nadávala u toho jak špaček, že nechápu, proč se ATB nedělají v čípkách
.
Právě máme po angíně…natáhla jsem to do té odměrky od Nurofen sirupu,je takovná šikovná,že i když protestoval tak jsem ho tím nemohla škrábnout.Stříkla do pusy a někdy zapít chtěl,někdy ne a spal dál…
aco natáhnout ten sirup do nurofen tyčinky počítám žebude mít kolem 2,5 ml..možná do 5ml..stříknou t a dá t zapít?,v noci bude rozespalý a ve 2 letech to zvládne, my todopití nedávámevždyto delámetakto..ale váš sirup jsme nemely
Aha..tak on už úplné miminko není…I tak bych to zkusila tou stříkačkou a když se probudí, pak už normálně na lžičku. V noci pak děti opravdu spí a i přes probuzení, jsou stále v polospánku, když mu okamžitě poté nastolíte veškerý spací resp.usínací komfort a rituál (dudlík, ruku, pohlazení), zas rychle zabere ![]()
nebo mu ty hodiny uprav první den nevadí pokud tam nedodrží stanovených 12 hodin, dej mu to v 8 nebo v 9,nebo před spaním..a pokud dáš v 8 večer dej další ráno v 8,třebato provás pak bude snesitelnejší
Taky hlasuju pro dávkovač z nějakého sirupu proti horečce - Nurofen, Panadol. A určitě nechat zapít vodou kvůli zubům.
petra.lovosice píše:
nebo mu ty hodiny uprav první den nevadí pokud tam nedodrží stanovených 12 hodin, dej mu to v 8 nebo v 9,nebo před spaním..a pokud dáš v 8 večer dej další ráno v 8,třebato provás pak bude snesitelnejší
To asi nebude po 12 hodinách, když měl první dávku odpoledne a další má dostat ve 23 hod.
Bez buzení nebo podávání ATB ve spánku to asi nepůjde.
taky bych upravila hodiny dávkování, jestli máte po 12 hodinách a první jste brali v 11, tak když mu to dáš nějak před spaním (v 8, 9 hodin), a další pak ve stejný čas ráno, tak se nic neděje, srovnáš si tak režim a další dny už pojedeš po dvanácti hodinách
Bersaba píše:petra.lovosice píše:To asi nebude po 12 hodinách, když měl první dávku odpoledne a další má dostat ve 23 hod.
nebo mu ty hodiny uprav první den nevadí pokud tam nedodrží stanovených 12 hodin, dej mu to v 8 nebo v 9,nebo před spaním..a pokud dáš v 8 večer dej další ráno v 8,třebato provás pak bude snesitelnejšíBez buzení nebo podávání ATB ve spánku to asi nepůjde.
asi máš pravdu nejspíš dostává po 8hod ![]()
máme po osmi hodinách ![]()
I tak jsem to upravila, abych ho nebudila treba ve ctyri rano. Takže 7-15-23. (Vstava pred sedmou)