Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojte holky, chci se zeptat máte tu některá zkušenosti se stafylokokem mrsa u miminka?jak jste to léčily?a myslíte že je dobré léčit toto homeopatiky?prosím o radu a zkušenosti děkuji moc…
![]()
Zkusenost, myslim jako osobni nemam, ale vim moc dobre co je zlaty stafilokok a je mo moc lito ze vas to potkalo. Problem je s rezistenci na beta-laktamy, tzn. ze antibiotika-peniciliny ani cefalosporiny nezabiraji. Homeopatika bych zkusila po porade s lekarem jako podpurnou lecbu, ale pocitej ze i s beznou medikamentozni lecbou je to opravdu beh na dlouhou trat, a homeopatika sama o sobe urcite nevykonaji zazracne uzdraveni. Homeopatickou lecbu bych volila jako sekundarni lecbu, rozhodne ne primarni. Co vam doporucili v nemocnici?
má ho příbuzná, na homeopatika bych fakt nesázela, je to sajrajt a léčí se dlouho, pokud se vůbec vyléčí
Ahoj,
na homeo bych rozhodne nespolehala, mel manzel, lecil se skoro mesic ATB celkova+lokalni, pak jsme jeste dali kuru Wobenzymu, kontrolni vytery byly nastesti OK.
Preju at se toho brzy zbavite!!
![]()
no já s tím byla u své doktorky a ta s tím nedělá nic jelikož prý na to nic nezabírá a je to na dlouho.Mně jde jenom o to očkování , aby se ji to po něm nezhoršilo..malá je taková menší narodila se předčasně tak proto mám strach.. ![]()
no jenže to má malá a te je 3 měsíce a tím je to těžší a ještě není ani naočkovaná…
No ze na to nic nezabira to je celkem jasny, MRSA jasne chytla v nemocnici. To je taky jeden z duvodu proc ATB nezabiraji, je to da se rict v drtive vetsine pripadu nemocnicni problem. Hodne zalezi na tom jaky ma kmen, neco by se preci jen zkusit melo, samotna homeopatika nepomuzou.
No a ma z toho nejakou nemoc, nebo je to nahodny zachyt, tzv. kolonizace?
no příznaky má kýchá denně tak 20×,pokašlává je zahleněná a v noci jak spí tak chrčí… ![]()
hm, tak to bych asi nenechavala bejt (respektive nespolehala na homeopatii).
a jak by si to řešila?doktorka s tím nic nedělá a chce malou za 14dní naočkovat..tak nevím co s tím…porad..
hele na to se necitim dostatecne kvalifikovana. To chce nejakyho infektologa. Neni to fakt jednoduche, protoze na tyhle hnusy zabiraj fakticky uz jen nezdravy antibiotika a casto s nima jsou lidi jen tak kolonizovany a potize maj z uplne jinych mrch. takze nechat to jen tak bejt neni zas az tak spatny reseni.
ahojky syn tento typ bacilu dostal v porodnici měl hnisavé oko a nezahojený pupík takže touto cestou se to k němu dostalo byly jsme týden na infekčním nemohla jsem ani vystrčit nos z pokoje dostával speciální antibiotika.Prý je to zmutovaný druh stafylokoka takže byt tebou mazala do nemocnice přeji hodně štěstí.Nechápu že tě doktorka nikam neposlala.
a ta mrsa se vám projevila jako tím hnísáním a tím pupíkem?my máme to kýchání a má to malá v nose…ty jo si mě vylekala tak doktorka neví že je to infekční?třeba to je jiný druh přece by nás tak jen nenechala…no jsem z toho špatná..