Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky, mám takový dotaz.. Mám 10 týdenního chlapečka a zjruba od 7 týdne, nám pravidelně asi od 17:30 do 19:30 tedy do koupání a posledního jídla strašně brečí, můžeme ho chovat vozit a nic nezabírá, pomůže jen když usne a to je málokdy.. Proto se ptám jestli by se mohlo jednat o ty dětské koliky, které mají trvat v průměru do 3 měsíce a jestli je možné, že by se nám objevili až vtom 7 týdnu a jestli někdo nevíte co na to pomáhá… Jsme na UM a používáme Sab Simplex kapičky n aprdíky, protože na ty jsem také dost trpěli, ale lepší se to. děkuji všem moc za odpovědi a přeji hezký večer ![]()
můj první syn taky trpěl na koliky, dávala jsem mu Infacol (něco jako Sab simplex, má stejnou účinnou látku) a s kolikama jsme trochu bojovali až do 4měs..u dvojčat jsem ve 3nedělích nasadila jednou denně před krmením probiotický kapičky Biogaia a před každým dalším krmením Babycalm a klukům se koliky vyhnuly ![]()
na trhu máš přípravky se simethiconem (Sab Simplex, Infacol, Lefax..) a pak s fenolama (Babycalm)- tyhle působějí krátkodobě a ihned a pak právě probiotika, která nepůsobí ihned, ale zase dlouhodobě tím, že upravují žaludení mikrofloru ![]()
dobrá je kombinace probiotik a buď něčeho se simethiconem a nebo zkusit fenoly- Babycalm, to je na přírodní bázi ![]()
nas malej mel taky takovou hodinku kdyz byl miminko, ale preslo to, segra ma ted mesicniho apry ma tak hodinku kdy se chce proste chovat a place…o prdiky se jednat muze my pouzivlai baby calm a zabral nam
, potom masirovani briska, cviceni s nozickama a pokladani na brisko, nebo skvelej je pytlik s tresnovyma peckama kterej ohrejes v mikrovlnce, das na brisko
Ahojky, já mám 17ti denní miminko (chlapečka) a prdíky nás trápili hoooodne! Antalya jsem si přečetla příbalové letáky kapiček co nám předepsal doktor a vysadila jsem Vigantol. Jako nežádoucí účinky jsou kolíky, prdíky, zvracení atd. Samozřejmě jsem chtěla aby bral vitamín D a tak jsem v lékárně koupila Baby-D od Jamieson a dávám kapičku denně, stojí asi cca 300,– ale od té doby co jsem Vigantol vysadila žádné prdíky nejsou. Je klidný a spokojený a kaká také pěkně a to jsme na UM
lékaře jsem to řekla a ani nevěděli že u Vigantolu jsou takové vedlejší účinky. A ten Baby-D je jak rybý tuk, a není to žádná chemie jak Vigantol.
![]()
@Lylynka píše:
Ahojky, já mám 17ti denní miminko (chlapečka) a prdíky nás trápili hoooodne! Antalya jsem si přečetla příbalové letáky kapiček co nám předepsal doktor a vysadila jsem Vigantol. Jako nežádoucí účinky jsou kolíky, prdíky, zvracení atd. Samozřejmě jsem chtěla aby bral vitamín D a tak jsem v lékárně koupila Baby-D od Jamieson a dávám kapičku denně, stojí asi cca 300,– ale od té doby co jsem Vigantol vysadila žádné prdíky nejsou. Je klidný a spokojený a kaká také pěkně a to jsme na UMlékaře jsem to řekla a ani nevěděli že u Vigantolu jsou takové vedlejší účinky. A ten Baby-D je jak rybý tuk, a není to žádná chemie jak Vigantol.
![]()
![]()
![]()
Diky moc za info. Cekam druhe, tak urcite toto info vyuziji, prvni na koliky trpel neskutecne a nic nepomohalo (Vigantol bral).
@Limi123
Není vůbec zač, také mě to překvapilo když jsem si to přečetla. Že vůbec takové věci předepisují miminkům. Sice je to zdarma, ale za mě je lepší si zaplatit a mít spokojené miminko co netrpí. Vždycky se mi chtělo brečet jak jsem ho viděla trpět
A od té doby co jsme to vysadili, tak ani jeden pláč skrze prdíky
![]()