Časté čurání u šestiletého dítěte

Anonymní
1.10.11 18:38

Časté čurání u šestiletého dítěte

Náš šestiletý syn chodí neustále na záchod čurat.Během hodiny je schopný jít taky třikrát.Nic ho nebolí,teploty nemá kultivace moči v pořádku.Vyčurá tak polévkovou lžíci někdy je to víc.Je to hrozné hlavně když jedeme někam v autě to je schopný čurat snad každých dvacet minut.Máte stím nějaké zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
1.10.11 18:44

To má podobně moje matka, čůrá pořád a všude. Má to už léta, vlastně od porodu. Prý se to nazývá „dráždivý měchýř“, ale co se s tím dělá, to netuším, ona na to kašle, že prý v jejích letech a podobné řeči. Každopádně to normální není a řešila bych to, kor u malého dítěte. Nejspíš pediatr–urolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
1.10.11 19:21

a neprochází teď nějakým stresem? není prvňáček? nemáte miminko?…tohle jsme měli u staršího syna (8let), když se mu narodil brácha. Konzultovala jsem s psycholožkou a prý klasická regrese - návrat do miminkovského období, chce na sebe upozornit. Doporučila si toho nevšímat, dělat jako že nic a hlavně projevovat hodně lásky. Nerozmazlovat, ale zapojovat, poslouchat, povídat, tulit, objímat, hladit…
Nám to trvalo cca půl roku, možná třičtvrtě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.11 19:42

Je ještě ve školce už to trvá skoro měsíc s malýma přestávkama kdy se to vždycky uklidní před dvěma dni byl na operaci nožičky ale zvládnul to na jedničku.Dneska na zahradě čural snad každou půl hodinu a pak i doma teť se to na chvilku uklidnilo a zase začal čurat.Budu muset s ním příští týden zajít k mudr a domluvit se na nějakém podrobném vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
454
1.10.11 20:48

jj, doktory jsme taky nejdřív obešli. Já mám cukrovku, takže jsme z častého čůrání trochu nervozní. Než jsme začali řešit psychuiku, taky jsme vyloučili jakoukoli nemoc. Moč a krev nám dali na rozbor, byli jsme i na UTZ ledvin a moč.měcháře a nic.
Byli jsme tak vyklepaní, že jsme pak i čárkovali kolikrát byl denně na záchodě. napočítali jsme i 113× :-( Doktorka se nás ptala, jestli se počůrává v noci, nebo jestli se v noci budí s nucením. Pokud by byl problém s měchýřem, noc by nevydržel. Jak to máte?
Taky to měl někdy v pohodě a někdy byl na záchodě skoro pořád. Dávali jsme an něj pozor, i když se třeba něčím hodně zabavil, jestli ho to taky nutí a bohužel ano. Takže to opravdu nedělal vědomě, prostě ho to nutilo a nemohl si pomoct. Jedině noc byla klidná, když vypnul mozek, močák poslouchal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.10.11 20:52

Ahoj, nechci te strasit, treba to nic neni, kazdopadne si myslim, ze opatrnost je na miste, protoze me nevlastni segre se takto zacala projevovat cukrovka… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
1.10.11 20:59

jj,časté čurání je jedním z příznaků cukrovky, ale není to v takhle malém množství. Máš extrémní žízeň a také hodně čůráš (velké množství). Moč je cítit acetonem…Aceton je cítit i z dechu. Člověk může být i unavený a mít křeče v končetinách. Když to trvá dýl, zvrací..a to už je zle - otrava acetonem - může umřít. Ale to jistě není váš případ..jistojistě ale k doktorovi zajdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.11 07:56

Vydrží celou noc někdy se vzbudí k ránu třeba v šest ale to je bodle mě v normě.Už jsem si říkala že si to asi dneska budu taky zapisovat jak často.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.11 07:57
Anonymní píše:
Vydrží celou noc někdy se vzbudí k ránu třeba v šest ale to je bodle mě v normě.Už jsem si říkala že si to asi dneska budu taky zapisovat jak často bude chodit.
  • Citovat
  • Upravit
454
2.10.11 08:25

zapisovat to opravdu nemá smysl, akorát se vynervujete :think: Doktor stejně nebude řešit kolikrát to bylo. Ta noc je pozitivní, to je dobré znamení. K doktorovi zajděte, ale myslím, že to nebude nic vážného..nebojte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.11 08:29

taky v to doufám dneska vstával v půl osmý a byl zatim jednou

• Citovat
  • Upravit
Luciiiinka
4.10.11 21:24

caste curani

Zdravim, nahodou jsem nasla vasi diskuzi. Mame ten samy problem. Syn uz cura 3.tyden. Neustale, i po 3 minutach. Pry musi, ze ho to drazdi, ze mu to pindour rika…ale noc vydrzi celou - tedy 8hodin vkuse. Rano se vycura a je to nanovo. Jdou z nej treba i 3 kapky, nekdy polevkova lzice, nekdy tlaci jen na prazdno. Vys. moci ok. Zaciname byt vsichni na nervy.Po 2. tydnech jsem nevydrzela a sla k urologovi, ktery strhl predkozku. Byla tam hromada nechutnosti, ale evidentne to nebyla pricina. Uz jsem z toho zoufala a syn viditelne taky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.11 21:53

Nemá nějaké nervy stres jak psaly maminky?Co školka je v pohodě?Já to moc dobře znám jsou to opravdu nervy.Musím ale teť říct že během víkendu se to uklidnilo a chodí zase normálně.Byl nastydlí-trochu rýma a kašel.Tak si říkám jestli to neměl k tomu.Dětský doktor říkal že může být nastydlí dole -jako ten svěrač,moč v pohodě a projeví se to častým čuráním.Chystala jsem se sním tento týden k doktorovy že si nechám udělat sono měchýře a ledvin ale když se to uklidnilo tak zatím nikam nepůjdu.Ale jakmile zase začne chodit já tedy doufám že už ne taky vyrážím k doktorovy.No uvidíme doufám že se to nevrátí protože je to opravdu nepříjemné.Je zvláštní že vydrží celou noc to náš syn taky.To by snad na tom mělo být aspoň povzbuzující protože kdyby tam byl nějaký vážnější problém tak by v noci chodil taky a budil by se.Ještě mě teť napadlo koupila jsem mu v lékárně před dvěma týdny Brusinky v tabletách od firmy Swiss jí je dvakrát denně zkuste je třeba taky.I jsem mu vařila brusinkový čaj.Držím palečky ať se to srovná a není to nic vážného. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
17221
5.10.11 14:33
Luciiiinka píše:
Zdravim, nahodou jsem nasla vasi diskuzi. Mame ten samy problem. Syn uz cura 3.tyden. Neustale, i po 3 minutach. Pry musi, ze ho to drazdi, ze mu to pindour rika…ale noc vydrzi celou - tedy 8hodin vkuse. Rano se vycura a je to nanovo. Jdou z nej treba i 3 kapky, nekdy polevkova lzice, nekdy tlaci jen na prazdno. Vys. moci ok. Zaciname byt vsichni na nervy.Po 2. tydnech jsem nevydrzela a sla k urologovi, ktery strhl predkozku. Byla tam hromada nechutnosti, ale evidentne to nebyla pricina. Uz jsem z toho zoufala a syn viditelne taky.

Časté čůrání může být důsledek toho, že málo pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luciiiinka
5.10.11 20:27

Jj, syn je hyperaktivka s uzkosti atd. Dnes jsem volala detskemu urologovi a potvrdil, ze se jedna o psychogenni pricinu. Ale pristi tyden jdem na vysetreni.
Pry na to existuji leky ;-) jsem tedy netusila…ale at uz proboha necura. Ted chodi pred spanim po 3.min.nez usne. A pak az rano a pak nanovo.
Je fajn, ze Vas syn uz je v pohode. Oni Ti chlapci jsou proste chlapi:-) tezko se v nich clovek vyzna ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA