Betadine roztok

554
30.9.11 13:46

Betadine roztok

Ahoj, potřebuji poradit, jestli máte někdo zkušenost s Betadine…můj 3letý syn má na celém těle pupínky i na horním patře v ústech…byla jsem u doktora a ten mi dal betadine roztok, že mu to mám potírat…to se může dávat do pusinky, neublížím mu…nikdy předtím jsem to nepoužívala, tak nevím :cry: a další věc, jak mu to mám popřípadě v pusince potírat?, děkuji za vaše odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
189
30.9.11 13:48

Ahoj

Tak betadine u nás funguje jako dezinfekce místo peroxidu,není tak štiplavý.Návod jsem k tomu tedy nečetla,ale do puse se mi to nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
30.9.11 13:52

Betadine do pusy ne, není to k vnitřnímu užití. Chtělo by to gencianku) taková vodička na afty, u Dr. by ti to dali nevím jestli v lékárně bez předpisu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
30.9.11 13:52

Tak betadine považuju za super desinfekci. Když jsem ještě studovala a byla na praxích po veterinách, tak snad všude se používala i jako dezinfekce k operacím :palec: Já mám tedy i mastičku betadine a půjčuju jí po příbuzenstvu, když si někdo odře koleno, popálí se atd. atd. a každý si jí děsně chválí.

S roztokem tedy zkušenost osobní nemám, ale asi bych si namočila nějaký tamponek nebo gázu a tím vytřela. Tím by se mělo zajistit, že toho minimum spolkne. Ublížit by to při spolknutí nemělo, jen si myslím, že by po tom mohl zvracet :think: (ale to by toho musel požít víc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
30.9.11 13:53

Tak mi betadine taky používáme jako dezinfekci na vnější poranění, ale do pusy.....to fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048

JO jinak vubec nestipe!! Nikdy nikoho nikde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182

Příbalové letáky nečteš?

K dezinfekci otevřených poranění, popálenin, bakteriálních a plísňových onemocnění kůže a k dezinfekci sliznic se po poradě s lékařem používá 10% vodou zředěný roztok Betadine (ředění v poměru 1:10).

Pokud doktor neřekl jinak, tak bych si ten roztok naředila podle letáku a pusu vytřela vatovou tyčinkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
30.9.11 14:32

přesně tak, Betadine je hodně dobrá desinfekce a je třeba číst letáky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí