Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuji poradit, jestli máte někdo zkušenost s Betadine…můj 3letý syn má na celém těle pupínky i na horním patře v ústech…byla jsem u doktora a ten mi dal betadine roztok, že mu to mám potírat…to se může dávat do pusinky, neublížím mu…nikdy předtím jsem to nepoužívala, tak nevím
a další věc, jak mu to mám popřípadě v pusince potírat?, děkuji za vaše odpovědi
Tak betadine u nás funguje jako dezinfekce místo peroxidu,není tak štiplavý.Návod jsem k tomu tedy nečetla,ale do puse se mi to nezdá.
Betadine do pusy ne, není to k vnitřnímu užití. Chtělo by to gencianku) taková vodička na afty, u Dr. by ti to dali nevím jestli v lékárně bez předpisu… ![]()
Tak betadine považuju za super desinfekci. Když jsem ještě studovala a byla na praxích po veterinách, tak snad všude se používala i jako dezinfekce k operacím
Já mám tedy i mastičku betadine a půjčuju jí po příbuzenstvu, když si někdo odře koleno, popálí se atd. atd. a každý si jí děsně chválí.
S roztokem tedy zkušenost osobní nemám, ale asi bych si namočila nějaký tamponek nebo gázu a tím vytřela. Tím by se mělo zajistit, že toho minimum spolkne. Ublížit by to při spolknutí nemělo, jen si myslím, že by po tom mohl zvracet
(ale to by toho musel požít víc)
Tak mi betadine taky používáme jako dezinfekci na vnější poranění, ale do pusy.....to fakt nevím ![]()
Příbalové letáky nečteš?
K dezinfekci otevřených poranění, popálenin, bakteriálních a plísňových onemocnění kůže a k dezinfekci sliznic se po poradě s lékařem používá 10% vodou zředěný roztok Betadine (ředění v poměru 1:10).
Pokud doktor neřekl jinak, tak bych si ten roztok naředila podle letáku a pusu vytřela vatovou tyčinkou.
přesně tak, Betadine je hodně dobrá desinfekce a je třeba číst letáky…