Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Bohužel, když je rýma tak operace neprovádí.
Třeba to bude dobrá, je možné že to má jen z počasí. ![]()
Popíšu ti naší zkušenost. 6× jsme odkládali vyšetření mr v celkové narkóze. Teda jednou jsme jí neodložili, nastoupili jsme do nemocnice a Jonáš začal v noci horečkovat a dostal angínu. Takže jsme jeli domu. No a nakonec zase začal pokýchávat a já už zas panikařila. V Motole řekli, že musí dětský dr říct, jestli je dítě narkózy schopné a pak se to od toho odvíjí.
Ten den jsme tedy s povolením dětské dr nastoupili do Motola,Jonáš ve dveřích oddělení kýchl a při měření měl 37,1 po odečtení. Sestry nás už chtěly poslat domu.Přišel neurolog a povídá: „Co na to ošetřující lékař?“ a když viděl povolení, že : Schopen narkózy", tak o ničem nediskutoval. Upozorňuju, že jsme na pokoji leželi 3. Jonáš se srovnal. Nakonec žádná rýma nepropukla a takhle lehce zvýšená teplota byla holt od stresu, když viděl, že se bude něco dít - já jí měla vyšší. Ale byli jsme na pokoji nejzdravější.
Obě dvě spoluležící děti se odsávaly a jedno prokašlalo celou noc - chystli jsme to v Motole nakonec oba. ![]()
Ale na tu rezonaci byl Jo jen v lehké narkóze. Zeptej se opravdu doktora.
Hodně bude záležet na tom, jaká ta rýma bude. Dcera měla jít na odstranění nosní mandle, taky jsme dva měsíce čekali na zákrok podle pořadníku, držela jsem ji doma tři týdny před zákrokem, ale pár dní před zákrokem jí začalo téct z nosa. Naše dr. krčila rameny, prý že na předoperačním se to rozhodne, jestli ji vezmou. Dcera měla spíš vodovou rýmu s čirým hlenem, proto mi řekli, že nevadí. Myslím, že hnisavá (zelená rýma) by určitě vadila. Uvidíš, jak se to vyvine, každopádně nastupte na předoperační vyšetření a tam se to rozhodne.
Ach jo. Mala ma v pondeli nastup a v utery ma operaci plastiku usi, jenze ma rymu. vodovou. Doufam ze do pondelka to nejak vylecime ![]()
Náš šestiletý syn má jít ve čtvrtek na ambulantní operaci prstu u nohy.Operace má být pod celkovou narkózou a ještě týž den si ho odvezeme domů.Dneska mu začíná téct z nosu jsem s toho na prášky objednaný jsme už od jara a dva týdny ho držím mimo školku.Je nějaká šance že by ho vzaly asi ne že jo?