Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosím o radu - mám syna, 9 let, dnes ho hlídala babička, vyndal si z lednice uvařené kuřecí maso s mrkví, ohřál si ho (v mikrovlnce) a snědl. Problém je, že jsem tam tu mističku už měla připravenou na vyhození, byl to zbytek jídla vařeného ve středu k večeři (teď je neděle). Zbytek, co nesnědl, jsem ochutnala, chutná normálně, nesmrdí, ale přesto mám strach, zda to jídlo už není zkažené (normálně dětem nedávám jídlo ani druhý den po uvaření). Kdy by se projevily případné potíže a jaké - průjem? Mám třeba nasadit laktobacily nebo něco jiného?
Myslim si ,ze pokud nebylo skysle,nebo neja pachnouci,tak by to melo byt ok,max se pose..,a jidlo na druhej den klidne muzes dat,pokud ho mas uskladnene dobre,ja davam nekdy i treti den,treba polivku,hele u vas musi byt mega spotreba co?
bude v pohode,uvidis ![]()
Já bych se fakt nebála. Určitě by to smrdělo a divně chutnalo, kdyby to bylo zkažené. My teda jíme jídlo po uvaření v pohodě i třetí den ![]()
marra - jídlo druhý den dám manželovi
, dětem už ne, ale děti máme 3, docela rozjedený,manžel toho sní taky dost, takže většinou nezbyde, ale ta spotřeba je obrovská ![]()
Jinak díky za uklidnění, snad to bude v poho
I kdyby posral a zablil,tak bych to neřešila,at se pročistí.Takovému klukovi bych už žádné laktobacily nedávala.
co spotreba,ale to vareni,dovedu si to zive predstavit,jeste pokud mas same chlapaky
obdivuji te
bude to v pohode ,uvidis,on y to mladej asi stejne ani nejedl,kdyby mu to nesmakovalo ![]()
Neřeš to, pokud by tomu jídlu něco bylo, tak bys to poznala. Píšeš, že to nesmrdělo, a chutnalo normálně. Tak to určitě nebylo zkažené. Já mám kolikrát jídlo v lednici i dva - tři dny a nic mu není.
marra - jj, to vaření je pořád dokola, ale nemám na výběr - zrovna teď připravuju svačiny na zítra do školy ![]()
Holky, moc děkuju, manžel taky říká, ať neplaším
Tak snad bude fakt v pohodě… Mě prostě ty čtyři dny přijdou už dost ![]()
Jestli to chutnalo normálně, tak tomu nic nebude. My doma jíme vařené jídlo i 3.den a dáváme to i našemu synovi (19 měs.). Když si dáš něco v restauraci, tak nikdy nevíš, co ti tam nacpou za maso apod.
jak píšou holky,jediný co mu kdyžtak bude,že se pos…
Kdyby mu to nechutnalo,nebo to bylo kyselý tak by to nejedl ![]()